• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het prinselijk echtpaar de Borbon-Dos Sisilias (Italia) zijn op vakantie op Curaçao en hebben gisteren een beleefdheidsbezoek gebracht aan premier Gerrit Schotte. Het paar was geïnteresseerd in onze cultuur en alle ontwikkelingen die nu plaatsvinden op Curaçao.

Premier Schotte vertelde Prins Carlo en Prinses Camilla onder meer over het succes van onze honkballers die in de Major League in de VS spelen. Het prinselijk paar was onder de indruk dat zo’n klein land met slechts 160.000 inwoners zoveel professionele honkballers heeft voortgebracht.

Plan Nashonal
Aangezien het bezoek plaatsvond in de Gouden Kamer van Fort Amsterdam, nam de premier de kans om het paar te wijzen op het ‘Vision Board’ van het Plan Nashonal Desaroyá di Bario dat er aan de wand hangt. Hij gaf hen een korte uitleg over het plan en hoe de buurten op Curaçao de komende vijf tot tien jaar ontwikkeld zullen worden.

Genieten
Tot slot hebben Prins Carlo en Prinses Camilla kennis kunnen maken met de ministers die in de vergaderzaal bijeen waren voor de wekelijkse Raad van Ministers vergadering. De prins en prinses zullen nog een week in Curaçao verblijven en zeiden volop te genieten van al het moois dat Curaçao te bieden heeft.

5 reacties op “Prinselijk paar op bezoek bij Schotte”

 1. Volgens mij mogen die mensen niet eens Italië in (zoiets als persona non grata) dus. Hier op Curaçao worden ze met egards (nou zijn de Curaçaoese egards ook weer niets bijzonders) ontvangen. Schotte happy, staat leuk op z’n CV en de heer en mevrouw Borbon ook blij, ze zijn door een regeringsleider ontvangen.

 2. En nu tijd om een beleefdheids bezoek terug te brengen! Azuri here comes Schotte!

 3. Ach Schotte kon weer op de foto voor zijn plakboek. Meer kan deze jongen niet dan handjes schudden en op de foto gaan. Waar blijft Hugo Chavez Frias toch? Die zou toch ook komen Muchachito!

 4. Voor de redactie,
  Het prinselijk paar heet officieel: “de Borbón-Dos Sicilias” (Spaans) of “of Bourbon-Two Sicilies” (Engels)
  Meer info hier: http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_Carlo,_Duke_of_Castro

  Ik vraag me echt af wat hun heeft doen besluiten om hier vakantie te vieren….;-)

 5. Italie is een republiek en daar hebben prinsen en prinsessen niets meer te melden, daarom komen ze bij Schotte op bezoek.