• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De wegwerkzaamheden op Curaçao zijn in volle gang. Minister Charles Cooper, belast met de verbeteringen van de wegen, heeft gisteren een kijkje genomen bij de werkzaamheden voor verhoging van verkeersveiligheid bij scholen.

Cooper heeft een werkbezoek gebracht aan het gebied bij de Gouverneur van Landsbergweg om persoonlijk te zien hoe het staat met de vorderingen van het werk aan de straat van twee scholen. De scholen zijn het Maria College en het Maria Immaculata Lyceum (MIL).

Veiligheid
De werkzaamheden zijn onderdeel van het project voor de verkeersveiligheid rond scholen fase vier, wat in de toekomst moet leiden tot een verlaging van de verkeerssnelheid in het gebied. Er zullen nog trottoirs, drempels, een middenberm en parkeerplaatsen worden aangelegd. Het project kost in totaal 1.7 miljoen gulden en zal zes maanden in beslag nemen.

Rotonde Caracasbaai
Er is gisteren ook gestart met de aanleg van een moderne rotonde op de kruising Seru Loraweg en Caracasbaaiweg. Ook wordt de weg tussen deze kruising en de Architectenweg aangepast. Deze werkzaamheden gaan acht maanden in beslag nemen. Daarnaast is gisteren begonnen met het aanbrengen van wijzigingen in de verkeerscirculatie op de Rooseveltweg.

Omleiding
Deze maatregel is noodzakelijk om het verkeer om te leiden in verband met de onderhoudswerkzaamheden die tussen de Mahumaweg en de Maishiweg plaatsvinden. Het verkeer dat vanaf de luchthaven komt, wordt naar de Maishiweg geleid. Vervolgens wordt het geleid naar de Mahumaweg en weer terug naar de Rooseveltweg. Deze werkzaamheden duren ongeveer een week.

Dr. Jacques Ellisweg
De werkzaamheden aan de Dr. Jacques Ellisweg zijn ook in volle gang en zullen nog vijf weken in beslag nemen. Tijdens de periode van de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid en kunnen automobilisten van alternatieve routes gebruik maken. De straat zal toegankelijk blijven voor bewoners.

Sta. Catharina
Vrijdagavond is Weg naar Sta. Catharina voor het restaurant L’Aldea aan de beurt. Minister Cooper is daar vrijdagavond van 18:00 uur tot en met 20:00 uur aanwezig om iedereen te informeren over de werkzaamheden die daar gaan plaatsvinden.

12 reacties op “Wegwerkzaamheden in volle gang”

 1. @ shon, oke dan begrijp ik het…..
  zelf heb ik dat ook een keer meegemaakt met Aqualectra.
  1 doorgesneden kabel en iets van 15 man in de tuin en 1 die het werk deed…
  een beetje overhead…..!!!

 2. @Gerald, nee 1 man staat te werken en dan staan er 9 man omheen om te kijken of die persoon het goed doet..

 3. Staat er nu een spelfout in de text of is dit echte curacaosche logica? Er staat dat de rotonde van Caracasbaai 8 maanden gaat duren! 8 maanden voor een rotonde??? word deze rotonde van glas mozaiek of iets dergelijk? de boel is afgesten er kan full-time gewrkt worden en gezien de weinige woonhuizen in de directe omgeving kan dit zelfs s’nachts.
  snapt iemand waarom????

 4. Ik begrijp niet waarom ze beginnen als de schoolvakantie weer gaat beginnen en het weer freaking druk wordt op de wegen. Waarom zijn ze niet 6 weken geleden begonnen? De asfaltboeren hebben pas in december vakantie dus er is mankracht genoeg in de schoolvakantie.

 5. Krijgt Cooper een bonus als hij een rotonde aanlegt? Curacao is het eiland van de rotondes geworden. Waarom geen 4 baansweg op de Caracasbaaiweg?

 6. Ja ja cooper komt kijken naar het race baan die ze hebben aangelegd daar bedoel ik me de weg voor ret aldea st catarina mooie weg maar moeten nu nog vluchtheuvels komen ze vergteren even dat wij ieder zondag bij joris baai. Autos hebben die wedstrijden rac tegen elkaar en de witte strepen ontbreken niet nodig toch meneer cooper aub vluchthevels\drempels anders is er over een jaar niks meer van over

 7. Zijn ze niet na gaan denken om een weg aan te spannen tussen Janthiel en Sea Aquarium? Dan is Caracasbaai weg pas rustiger! En ja boehoe er is daar een natuur gebied, duuuuuh! Er is overal natuur gebied! Ik zag men niet protesteren toen er bij de rotonde van westpunt gekapt werd? Waarom is het dan wel een probleem om een wegdek van mischien 3 kilometer, niet eens, aante leggen?
  Die rotonde van Caracasbaaiweg en Seru loraweg gaat weinig of niets oplossen want de probleem ligt niet daar, het ligt tussen de afslag van sorsaka en de afslag naar sea aquarium (tegen over NAPA). Mensen die willen invoegen op de Caracasbaai weg die maken dat alles langzamer word en dan bij Janwe still staat zowat.
  Denk ook dat een rotonde daar GIGANTISH zal zijn, er is plek voor ja, maar dan gaat het van de chinees tot de opticien over dat leeg stuk terrein heen tog? Of zie ik dat verkeerd?

  Ik ben het gerrit helemaal eens ook, laat die werk lieden niet zo in de zon koken dat het werk zo langzaam als altijd gaat. ‘s avonds werken is veel beter, rustiger, cooler, veiliger, en zeker sneller.

  Ik wist niet eens dat we zo veel geld hadden om uit tegeven aan zoveel werkzaam heden? Er was tog ook een ziekenhuis in de plannen? En rondeklip? En schottes wereld tour? En al het tijd wat verspilt is aan ruzie inplaats van werk? En het economie? Zo veel te doen!

  Dus mogen ze wel eens beginnen met werken en hun beloftes na komen…

 8. Laten we hopen dat al het geld wat grotendeels door de EU wordt betaald goed gebruikt wordt.

 9. In plaats dat ze een zone per keer doen, iedereen daar dag en nacht laten werken, zoals ze dat in andere landen doen met drukke wegen, en een lange periode van “overlast” voorkomen, doen ze het allemaal tegelijk.

  Is weer heel goed over nagedacht zeker. Nu maar hopen dat t geld niet opraakt en alles op de helft blijft liggen…….

 10. Waarom kunnen ze hier de wegwerkzaamheden niet uitvoeren van 21.00 tot 06.00 uur. Hierdoor kan er sneller (koeler is) en veiliger worden gewerkt! Minder hinder voor de automobilisten!

 11. 8 maanden! Aiaiaiai, dat wordt een drama bij Janwe!

 12. Gebied bij Ronde Klip zou ook verbeterd worden toch Charlie? 2.1 miljoen… nog niks gebeurt…