• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het nieuwe internationale vliegveld van Curaçao, Hato Airport, bestaat vijf jaar. Daar stond Curaçao Airport Partners (CAP) gisteren bij stil door een nieuw masterplan de presenteren. “Hato gaat flink uitbreiden”, aldus CAP-directeur Albert Brunner.

Vijf jaar geleden werd het nieuwe vliegveld geopend dat ruimte gaf voor meer passagiers, vliegtuigmaatschappijen, winkels en restaurants. Na vijf jaar is het weer tijd om meer ruimte te creëren, vindt Brunner.

Spaceport
CAP gaat de linker-en rechterzijde van de terminal uitbreiden en er komt een nieuw gebouw waarin winkels en restaurants komen. Het masterplan kijkt 20 jaar vooruit en creëert ook ruimte voor de aankomende spaceport van Space Experience Curaçao.

Kosten
Voor het masterplan zijn er wel financiën nodig. Aangezien de regering volgens Brunner niets investeert in het vliegveld (in de periode van 2003 tot 2010 heeft CAP zelf 65.7 miljoen dollar geïnvesteerd) zal CAP de heffingen voor passagiers en luchtvaartmaatschappijen verhogen. CAP investeert dit jaar 1.6 miljoen dollar in het vliegveld en is van plan om van 2012 tot 2017 45 miljoen dollar in Hato Airport te steken.

8 reacties op “CAP heeft grote plannen met Hato”

 1. Doe wat aan de temperatuur in de wachtruimte, Ik weet dat het warm is op Curaçao maar in die hal is het nog minstens10 graden warmer, met een hoge luchtvochtigheid en het stinkt er naar zweet. Doe iets aan de medewerkers, nergens ter wereld kom je zulke chagrijnige en ongemotiveerde medewerkers tegen als op Hato, mn de immigratie medewerkers (de eerste die je tegenkomt als je denkt op het tropisch paradijs Curaçao te zijn aangekomen) stralen niet echt uit dat je welkom bent. En als laatste een opmerking die men op Hato niet kan verhelpen. Als je op zaterdag aankomt is zondag alles dicht, dus vliegen op zaterdag of zondag en terugvliegen op maandag is af te raden, want je verliest gewoon een dag. Ik heb het zelfs meegemaakt dat er 2 cruiseschepen lagen en heel punda gesloten was. Als je aantrekkelijk wil zijn voor toeristen moet je als eiland daar ook wel iets meer voor willen doen dan nog een extra koffiebar in de vertrekhal.

 2. Could you guys install some chairs at immigration arivals and also a long table against the wall to fill out the immigration forms and it will be handy if you place some pens on the table to avoid asking the immigration workers to borrow a pen to fill out the form. And please send the immigration workers to a customer service course so they can be more friendly with tourist when they arrive , because those workers are curacao first impression.

 3. Een luchthaven is er om weg te kunnen vliegen of weer terug aan te komen vliegen.
  Dan is het makkelijk dat er parkeerruimte is om te laten halen/brengen. Een vlotte en vriendelijke immigratieafhandeling en snel door naar je koffers en naar buiten, zonder weer die armoedige scanners waar iedereen zijn koffers weer op moet sjouwen.
  Shoppen en boodschappen doe je op andere momenten en elders, dat wordt alleen maar een rommeltje! Alsjeblieft concentreer je op die hoofdtaak.
  Waarvan ik overigens vind dat dat best redelijk loopt, op die kofferscanners na.

 4. Begin eerst bij de ingang….. zorg dat BEIDE slagbomen werken en niet dat om de week 1 van de twee buiten gebruik is…. dan zijn we al een heel eind op weg

 5. Goede zet de uitbreiding. De laatste jaren zijn er op ons eilandje veel hotelkamers, huizen en appartementen bij gebouwd. Deze moeten vol komen en blijven. Daarvoor is er een goede luchthaven nodig, meer meer capaciteit. Het eiland heeft het tourisme als een van de inkomsten bronnen, dus een goede grote luchthaven is van belang.

 6. Misschien is het een goed idee als ze eerst eens het dak dicht plakken als je na het toilet gaat daar is alles stuk en valt het stucwerk van het planfond op je hoofd als iemand de deur sluit.

 7. Je betaald een kapitaal aan luchthaventaxs. Je krijgt daar dichte winkels, geen pinautomaat voor terug enz enz voor terug. Je moet honderden meters lopen om in de kleine vliegtuigen te stoppen. Kortom, wij zitten niet te wachten op winkels en andere uitbreidingen. Als dit zo moet, dan ga ik eerst naar Bonaire en laat me per boot ophalen. Is nog goedkoper en mooier ook. Met een tussenstop op Klein Curacao.

 8. Nou laat die uitbreiding maar zitten hoor als wij de Burgers er nog veel meer voor moeten betalen..