• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Vereniging van Curaçaose Bakkerijen 2008 heeft het heft in eigen handen genomen. Vanaf vandaag gaat de broodprijs omhoog. In april en in juli stuurde de verenging al brandbrieven naar de regering met de vraag om de prijzen te verhogen. Voor ruim dertig grote en kleine bakkerijen is de maat vol.

De prijzen zijn zonder toestemming van de regering verhoogd. Volgens Keithley Hooker van Vereniging van Curaçaose Bakkerijen 2008 is de broodprijs sinds 1996 niet meer aangepast. In combinatie met de verhoogde benzineprijs kunnen de bakkerijen de kosten niet meer bijbenen. “De prijs van veel ingrediënten is sinds 1996 met zeker 60 procent gestegen. Tel daar ook invoerrechten bij op.”

Noodzakelijk
Vanaf vandaag betaalt de consument 2,75 gulden voor 500 gram wit brood en 2,85 gulden voor 500 gram bruin brood. Een half brood weegt meestal tussen de 400 en 500 gram. Bakkerij de Zon gaf begin juli al aan dat kleine bakkerijen het niet gaan redden als de prijs niet stijgt. “In Nederland stijgt de prijs ook regelmatig. Een prijsstijging is na een tijdje altijd noodzakelijk.”

4 reacties op “Brood vanaf vandaag duurder”

 1. Beste Rumay, dan moet je zoete broodjes gaan bakken…..

 2. Alles word duurder alleen mijn salaris blijft hetzelfde…

 3. Normaal kocht ik een broodje bij de rijdende bakker voor 30 cent. Bij het reclameren 2 weken geleden was de prijs al 0.35 per broodje. Diverse bakker hadden maar alvast de verhoging ingevoerd. 2,75 gulden voor 500 gram wit brood is het nu dus. Maar: Een half brood weegt meestal tussen de 400 en 500 gram. Dus nu moeten we een weegschaal meenemen om het brood te wegen voor de volle 500 gram. Is het 400 dan moet de prijs aangepast worden naar beneden.

  We blijven lachen op deze klip.

 4. de regering doet weer eens niets, dus de bakkerijen zullen uit zelfbehoud moeten ingrijpen.