• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft dit weekend vergaderd met vice-president Angelino Garzon van Colombia en de minister van Toerisme en Handel Sergio Diaz-Granados in Bogota. Het drietal heeft een akkoord gesloten om de samenwerking tussen Curaçao en Colombia te intensiveren.

Schotte heeft met de vice-president gediscussiëerd over onder meer veiligheidsaspecten die beide landen in de regio samen kunnen bestrijden, zoals corruptie, crimininaliteit samenhangend met drugstransport en georganiseerde misdaad. Ook gaf hij de vice-president te kennen dat Curaçao meer informatie wil uitwisselen om het werk van onze Nationale Veiligheidsdienst te verbeteren.

Veiligheidsdienst
Vice-president Garzon heeft Brigadier Generaal Janio Leon Riaño betrokken bij de vergadering die gaat over planning om een concrete afspraak te maken tussen Curaçao en Colombia. Schotte is verantwoordelijk voor de Veiligheidsdienst op Curaçao en met deze samenwerking hoopt hij dat de dienst effectiever kan werken.

Toerisme
De premier heeft ook gesproken met de minister Diaz-Granados over een nauwere samenwerking op het gebied van Toerisme. Diaz-Granados heeft zijn medewerking aan het idee van Schotte toegezegd om een speciale tour op te zetten in het Caribisch Gebied waarbij toeristen zeven bestemmingen kunnen aandoen met één ticket met een keuze tussen transport via vliegtuig of cruiseschip. Dit idee is onderwerp van de technische voorbereidingssessie deze maand en ook van een bijeenkomst van de Toerisme-ministers in de regio die in september wordt gehouden in Curaçao.

www.versgeperst.com