• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) wil dit jaar opnieuw proberen te starten met een HBO-opleiding Media, Communicatie en Journalistiek (MCJ). Volgens coördinator Sinuhe Oomen wordt het belang van een media opleiding op Curaçao steeds groter.

“De media groeit op Curaçao en daarom starten we dit jaar opnieuw met de opleidingen. Op dit moment zijn er twintig aanmeldingen binnengekomen en vier inschrijvingen”, aldus Oomen. Hij verwacht dat er in augustus nog meer aanmeldingen binnenstromen als de vakantietijd afloopt. Vorig jaar kon de opleiding niet doorgaan, omdat er te weinig inschrijvingen waren.

Vakkenpakket
De opleiding richt zich op het maken van nieuwsberichten, recensies, interviews en reportages voor print, radio, televisie en websites; het vergroten van de taalvaardigheid van de student in het Papiaments, Nederlands en Engels; het ontwikkelen van researchvaardigheden en op het vergroten van  kennis op het gebied van cultuur en entertainment, psychologie, sociologie, economie en politiek. Daarnaast besteedt de opleiding aandacht aan journalistiek ondernemerschap, bedrijfsjournalistiek, communicatie en voorlichting.

Lokale journalistiek
“Wij richten ons ook op studenten die de toelatingstest bij de School van Journalistiek in Utrecht en Tilburg niet hebben gehaald.” De opleiding heeft verschillende lokale en internationale docenten aangetrokken en de lesinhoud zal zich ook richten op de journalistiek in het Caribisch Gebied. Iedereen met een SBO4, HAVO, VWO, of Bachelor/Msster diploma kan zich inschrijven. Voor meer informatie mail naar programmcj@gmail.com.

2 reacties op “Inschrijven voor mediastudie weer mogelijk”

  1. misschien wel een leuke studie voor de Wiels aanhangers?

  2. Goed idee. Gewoon doorzetten. Als het goed in elkaar zit zullen ze ook Nederlandse studenten krijgen die dat studie zullen volgen.Dus gewoon doen.Sukses.