• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een lijst van bedrijven en instanties die Radio Direct steunen. Dat is wat Statenlid Helmin Wiels wil, omdat dit radiostation te kritisch is over de huidige regering. Wiels vindt dit veroorloofd want ‘landen in Zuid-Amerika doen dit ook’. Versgeperst.com vraagt zich af wat jij vindt.

Stanley (48) maakt zich ernstige zorgen. “Dit gaat de verkeerde kant op. Bij mij gaan de alarmbellen af. Ten eerste klopt het niet dat een radiostation dat kritisch is op de regering, of ze nou gelijk hebben of niet, zo geïntimideerd wordt. Daarnaast is alleen al het feit dat Wiels de pers in Zuid-Amerika als voorbeeld neemt erg alarmerend.”

Zwakheid
Voor de 29-jarige Ricardo is dit het zoveelste teken dat de regering veel te verbergen heeft. “Een rechtvaardige en zekere politicus zal niet zulke rare sprongen maken als een radiostation kritisch is. Jezelf verdedigen is nog tot daaraan toe, maar een publieke oproep om het radiostation te boycotten is een duidelijk teken van zwakheid.”

Rare sprongen
Jeritza (34) maakt zich minder zorgen. “Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Wiels voelt zich in een hoekje gedreven en maakt nu ook rare sprongen. Voor mij betekent het dat het niet lang duurt voordat de boel in elkaar klapt. Ik vind het wel jammer dat MFK en MAN mee worden gesleept met Pueblo Soberano.”

Weerstand
“Ik heb begrepen dat Wiels de aanpak wil overnemen van Chavéz: geen persvrijheid en misschien wil hij zelf ook wel vier uur zendtijd per dag!”,zegt Jeanine (36) opgelaten. “Dat deze regering zoveel toenadering zoekt met Venezuela maakt mij bang. Ik denk wel dat Wiels veel weerstand kan verwachten van de media op Curaçao: we zijn persvrijheid gewend en zullen het niet snel opgeven.”

Hoop
Farida (21) wil graag in de toekomst als journalist werken op het eiland. “Als Wiels echt zijn plan doorzet en de persvrijheid op Curaçao is in het geding, dan blijf ik in Nederland werken. Al verwacht ik niet dat het zover komt, ik heb hoop dat de bevolking van Curaçao dit niet gaat pikken.

13 reacties op “‘Boycot is een teken van zwakheid’”

 1. @Mac, ik begrijp heus wel dat de Wielisten dit allemaal wel goed vinden, tenslotte hebben zij nu een voorman, die alles en iedereen, wat zij niet hebben en zijn, beledigd en aanvalt, zonder daarvoor te worden aangesproken. Zij voelen zich eindelijk ergens bijhoren en zullen met gele sterren or whatever, zijn opdrachten uitvoeren. Er blijft echter één maar over en dat is dat zij straks op de puinhopen van Curaçao niet kunnen zeggen nos no tabata sa oftewel wir haben das nicht gewusst.

 2. Voor de gene die het niet wisten Krankzinnigheid is geconstateerd bij sommige leden van familie Wiels??? Dit is geen grap.

 3. Een ongelooflijk aantal superstomme reacties die ongetwijfeld uit de koker van Wiels komen.
  Ik denk dat het tijd wordt Wiels te stoppen. Wie wil er mee doen aan petitie online?

 4. Als je de politiek op ons Land Curacao volgt dan is het of je in een soort rollercoaster zit. De één gedraagt zich nog vreemder dan de ander. Bizar!

  De heer Wiels is echter wel hypocriet bezig. In zijn show mag hij alles en iedereen voor rotte vis uitmaken, waarom zou Radio direct niet kritisch mogen zijn op het regeringsbeleid? Wordt de zender waarop hij allerlei uitspraken doet niet gesponseerd?

  Er is nog zoveel te doen op ons Land. Ga de overheidsdiensten is klantvriendelijk inrichten. Wanneer kunnen we eens wat verwachten van het ministerie van dienstverlening?

  Ik lees in de Amigoe dat de minister van Onderwijs (Jansen en lid van de PS) in Nederland is. Ons Land krijgt 1,4 miljoen euro om studies in de regio te financieren (goed voor de nieuwe mediastudie!!) maar ook om o.a. de taalachterstand weg te werken. Gaat Wiels Jansen nu wegsturen omdat hij dat geld heeft binnengehaald? Of gaat Wiels met de eer strijken dat er geld is vrijgemaakt voor de ontwikkeling van het onderwijs, wat overigens broodnodig is. Gaat hij de makamba’s weer uitschelden dat zij zich bemoeien met interne aangelegenheden?

  Laat een ieder die schade oploopt een rechtsprocedure beginnen tegen Wiels. Zijn laster en smaad gedrag moet gestopt worden. Eis een dwangsom van meer dan zijn salaris als de heer Wiels zich iedere keer uitlaat waar het kaartje laster of smaad aangehangen kan worden. Dat kan alleen maar van rechtswege want de andere politieke partijen zullen de heer Wiels niet stoppen. Laster en smaad hebben niets te maken met het verkondigen van je mening (je mening op een ‘gepaste’manier geven mag, dat is in de grondwet vastgelegd en dat is ook van toepassing op ons Land).

  Laat duidelijk zijn dat de heer Wiels onregelmatigheden aan de kaak mag stellen. Daar is niets mis mee. Maar om inwoners te belasteren dat moet een ieder toch te ver gaan. De heer Wiels moet trouwens dan wel terug in zijn politieke hok. De rol van statenlid is de regering te controleren en niet ongenuanceerd uitlatingen te doen over allerlei functionarissen. Het gedrag van de heer Wiels is respectloos, politiek onwaardig en past niet op ons Land. De inwoners die op hem gestemd hebben verwachten niet dat hun politieke leider alleen maar luchtballonen op laat. Die verwachten dat er wat gaat gebeuren m.b.t. de sociale huisvesting en kinderopvang. Geen enkele innovatie m.b.t. de energie. Hoe kan het dat ons water duur is terwijl je in Suriname nog niet eens de helft betaald? Ons Land heeft 365 dagen zon wat goed is voor het toerisme maar ons Land maakt geen gebruik van zonneenergie wat zeer aantrekkelijk zou kunnen zijn voor de inwoners met een kleine beurs. Dat heeft de heer Wiels namelijk beloofd aan zijn kiezers. Ons Land zou er beter van worden maar in plaats van beter wordt het alleen maar zieker. Ik hoop dat mijn Land snel een arts vindt die dushi Korsou herstelt van de ziekte en de laster en smaad koorts.

 5. na een paar imbeciele reacties van mensen die menen dat dhr Wiels gelijk heeft…..
  meneer Wiels is een idioot,die al lang genegeerd had moeten worden.
  maar hij blijft maar aandacht vragen en krijgt het ook nog….
  wel knap van zo een blaaskaak…..
  meneer Mac, naar mijn mening bent u een racist….

 6. Wij zijn dol op Helmin Wiels,Radio direct met jullie allemaal zijn korupt. En kijk maar naa Nederland jullie racistische rechse land wat koruptie is jullie kunnen lekker teuga gaan,doei.

 7. “Een lijst van bedrijven en instanties die Radio Direct steunen. Dat is wat Statenlid Helmin Wiels wil, omdat dit radiostation te kritisch is over de huidige regering”

  De directrisse en eigenares van Radio Direct liet tijdens de nieuwsuitzending zich uit met de verklaring “vanaf vandaag zal ik alles in het werkstellen om deze regering naar huis te sturen. Ik verklaar de zittende regering de oorlog”. Is dit een kritische uitlating van een radiostation eigenaar is dan weet ik het niet meer. Wiels vertelde mw. Pinedo hierna dat zij zich met
  rioljournalistiek bezig houdt en telkens weer met het nieuws manipuleert en met valse berichtgeving komt. Deze regering wordt belaagt door Radio Z-86, Radio Deltha, Radio Krioyo, Radio Direkt, de AD, de Amigoe, Ekstra, Radio Dolfijn, Radio Hoyer 1 en 2, talloze blogs, een bataljon van europese nederlanders en zuidafrikanen op dit eiland aanwezig, in blogs of overal waar deze lieden hun komentaar leveren op gemanipuleerde berichtgeving van de hierboven genoemde Media.

 8. Wiels vergeet 1 ding namelijk de persvrijheid.
  En verder moet de media nu een keer stoppen met dat achterlijke figuur de voorpagina te geven.
  Zinnigs komt er niet uit zijn meurende mond,

 9. Nu weet je precies bij welke adverteerders je moet kopen om deze regering weg te krijgen. Bedankt Helmin voor deze hint. Het is natuurlijk te dol voor woorden , waar mijnheer Wiels mee bezig is, beperking van de vrijheid om ergens een eigen mening over te hebben. Is dit ook een onderwerp wat hem door God is ingegeven? Net zoals zijn kolderieke Verklaring van Onafhankelijkheid. Die tijd zal wellicht komen, maar Curacao is slim genoeg om daarmee niet achter een type als Wiels aan te lopen. Als dat beeld van Stuijvesandt naar Bonaire gaat, ga dan daar gelijk eens luisteren hoe zij de toekomst inschatten van de Antillen. Dat klinkt verstandiger dan het Makamba geklets van Wiels. Weet u overigens mijnheer Wiels, dat Brion een kind is uit Nederlandse ouders, die drie jaar voor zijn geboorte naar Curacao zijn verhuisd. En dat diezelfde Brion officier was bij de Curacaose Schutterij, een onderdeel van het Nederlandse bewind in die tijd. Leuk he, zo’n Bolivariaanse held met Makamba achtergrond.
  Brion zou zeker hebben gevochten voor vrijheid van drukpers.

 10. @Mac:
  Misschien is het je ontgaan…..de Nederlandse taal is de officiele voertaal op Curacao!!!
  Nog vragen/opmerkingen???

 11. Ik lees nergens dat er ook word gezgd dat dhr. WIiels meer objectiveteit wil zien bij de hele journalistiek.. Dat vindt ik toch heel frapant en opmerkelijk.

  Er is iets gaande en dat pebroef ik dagelijks bij verschillende radiostations…Het heeft zeker niks te maken met het afsnoeren van bepaalde journalisten of bepaalde RS, maar het heeft meer te maken met probeer zoveel mogelijk de waarheid naar voren te brengen ongeacht welke doelgroep het kan provoceren. Laatst heb ik radio direct gehoord en in zekere zin was ik totaal de weg even kwijt toen er een kop van een krant werd gelezen en gelijk achterna een commentaar met als doel: eindelijk gaat deze coalitie naar huis..
  Dat kan nooit objectiviteit van een radio station zijn, sterker nog het is duidelijk dat er een politieke strategische doel nagestreefd wordt.

  Ben nu precies 2 jaar terug uit Nederland en was echte fan van RD, maar sinsdien merk ik dat de objectiviteit veel te wensen overlaat!

 12. Ik zou Farida willen zeggen dat ze kan kijken op onze facebook http://www.facebook.com/pages/Media-Communicatie-Journalistiek/212055155494731

  Het is dan meer dan noodzakelijk dat we de nieuwe opleiding op de UNA moeten steunen. Deze begint medio september 2011 en iedereen met een SBO4, HAVO, VWO, of Bachelor/MAster diploma mag zich inschrijven.

  Wij hebben een aantal internationale docenten die OOK o.a. in latijns amerika hebben gewerkt als journalist….die weten WEL hoe het moet ipv datgene wat de politiek roept.

  Op onze Facebook kun je de Code van Bordeaux nog eens nalezen.
  Saludos.
  PM MCJ UNA

 13. Wel opmerkelijk dat er 5 mensen geintervieuwd worden die tegen zijn ??

  Laat ze maar eens beginnen met een beetje verantwoordelijk radio station te zijn…. maar is wel heel moeilijk te oordelen als je geen Papiamentu verstaat of wil verstaan!! dus pleaseee oordeel niet als je nooit die radio station hebt geluistert.

  Voordat die oproep kwam, was ik al heel lang geen klant meer van Goisco (slechte behandeling van werknemers en dat ze illegalen werk gaven) , toen kwamen die Indiaase slavenhouders (de managers=slaaf) ook op mijn lijst , naast de Chinese zaken die door GGD gesloten werden alsook De Heeren (nederlandse) ook door GGD eens gesloten werd !!