• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het gevallen standbeeld van Peter Stuyvesant krijgt mogelijk een nieuw plekje op Bonaire. Regeringspartij Partido pro Hustisia & Union (PHU) op Bonaire heeft premier Gerrit Schotte vandaag aangeboden het standbeeld over te nemen en is zelfs bereid de transportkosten te betalen.

De PHU noemt de val van het standbeeld ‘een uiting van antimakamba-sentiment dat sommige politici nodig hebben om macht te verwerven.’ De partij hoopt het standbeeld een nieuwe plek op Bonaire te kunnen geven.

Hernoeming
De beeltenis van Stuyvesant werd een week geleden van zijn sokkel gehaald als gevolg van de hernoeming van het Peter Stuyvesant College. Die werd begin dit jaar veranderd in Kolegio Alejandro Paula, vernoemd naar de Antilliaanse oud-premier.

15 reacties op “Bonaire wil standbeeld Stuyvesant”

 1. Als de scholieren het zo erg vonden (geprotesteerd en de ex-Minister uitgefloten) waarom hebben ze het op dat moment niet tegengehouden, ze hadden allemaal vakantie.

 2. R.Rumay…doet niet lullig jouw satndbeeld gaat naar het museum. Daar mag je elke ochtend naartoe om je tranen aan zijn houten been te drogen.

 3. Waargaatditnaartoe….deze bevolking staat te trippelen om je te vragen hier te blijven.

 4. what the hell?! :s…foi unda Boneiru a sali?

 5. We willen toch meer Amerikaanse touristen? Zet dan het beeld op het brion plein. Elke Amerikaan zou er graag mee op de foto willen staan!

 6. Tsja, Mac we zullen zien wat er van Curacao overblijft als die achterlijken (die club die er nu zit) zo doorgaat. En wel telkens de hand ophouden bij Nederland en zelf helemaal niets presteren.
  Maar blijf maar lekker in je slachtofferrol zitten, zelf niets presteren en alleen maar bijdragen aan de problemen hier op Curacao en dan Nederland de schuld geven terwijl Nederland de enige partij is die hier op Curacao iets constructiefs doet.
  Want van die achterlijken als Wiels, PS, Jamaloodin, Schotte etc. daar komt helemaal niets uit…

 7. Het standbeeld moet eigendom blijven van Curacao en verdiend een plek in de museum Cura di Hullanda samen met de andere onderwerpen van het koloniale verleden. Het standbeeld moet toch gaan rusten in een vredevolleplaats als Cura di Hullanda.

 8. Als het hier zo door gaat dan verhuis ik met Peter Stuyvesant mee.

 9. Misschien kan men net zoals Bouterse nu wil in Suriname de geschiedenis herschrijven. Peter Stuyvesant was een zeer vriendelijke man die niets op zijn geweten had.

 10. Op Bonaire weet men wel wat het woord DEMOCRATIE betekent.

 11. @mac, en jij straks jaloers zijn dat Bonaire zeer welvarend is en Curacao nivo Haiti is..

 12. Staat goed in die achtertuin ( Bonaire ) van HOL_LAND.

 13. Dit is een “lembe-makamba sentiment” = “konten llikkerij” die door die Boneriaanse Partij geuit wordt !!

 14. Goed geformuleerd ook…de waarheid…

 15. Goed plan!