• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

Helmin Wiels van PSCURAÇAO – Politieke partij PAR is geschokt door de uitlatingen van Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels over de media. Wiels roept namelijk op om bepaalde media en hun adverteerders te ‘boycotten.’ Zijn pijlen zijn vooral gericht op Radio Direct, een medium dat zich vaak kritisch uitlaat over de huidige regering.

“De sfeer van intimidatie en repressie van commercie en pers is gewoon geworden onder de regering van Gerrit Schotte”, schrijft PAR-lid Omayra Leeflang. “Eerst was de agressie gericht tegen leden van de coalitie en nu deze dit slikken, zien we dat de intimidatie en repressie is uitgebreid naar de commercie en pers. Zelfs de minister van Justitie heeft de bedreigingen en intimidatie toegelaten.”

Vragen
“Het is opmerkelijk dat wij geen commentaar horen van premier Schotte noch van de parlementariërs die de coalitie steunen over de bedreigingen tegen commercie en pers”, aldus Leeflang. “De vraag is of Gerrit Schotte en parlementariers die de coalitie steunen akkoord zijn met de creatie van de vijandige sfeer van intimidatie en bedreiging. Daarom de vragen aan enkele specifieke parlementariërs;

Er zijn parlementariërs die ondernemer zijn, zoals Dean Rozier. Is dit de wijze waarop de economie vooruit kan gaan?

Parlamentariërs die politie zijn: Pisas en Cordoba. Is dit de ‘openbare orde’ die jullie hebben geleerd te handhaven?

Parlamentariër die leerkracht is: Monique Felida. Is dit de sfeer van discipline en netheid die goed is voor de vorming van kinderen en jongeren?

Parlamentariër, authentieke MAN-ist: Eugene Cleopa. Is dit het Curaçao waar de partij MAN naar streeft?”

Democratie
Tot slot heeft de ex-minister een vraag aan premier Gerrit Schotte: “Hoe wil je dat de geschiedenis zich jouw leiderschap herinnert? Als één die de meeste foto’s heeft laten maken en verantwoordelijk was voor de introductie van een sfeer van intimidatie en repressie tegen commercie en pers? Wil je de geschiedenis ingaan als de premier die onze democratie heeft beëindigd?”

Verantwoordelijk
“Feit is dat de titel premier je verantwoordelijk maakt voor het bestuur van het land”, gaat Leeflang verder. “Het bestuur produceert nu niets anders dan intimidatie, agressie, vijandigheid en repressie. U die de regering van de coalitie MFK, PS, MAN steunt kan nooit zeggen dat je niet verantwoordelijk bent. Want het spreekwoord zegt: wie zwijgt stemt toe.”

Aanvaring
Wiels heeft al eerder een aanvaring gehad met Radio Direct. Ook minister van Financiën George Jamaloodin kwam in opspraak door een telefoontje met Radio Direct.

16 reacties op “‘Intimidatie uitgebreid naar de pers’”

 1. Bai fliet Wiels BAI FLIET.

 2. @Ruperto Rumay. ook hier weer een typisch staaltje van afleiding , het is zo langzamerhand gewoon kinderachtig aan het worden om van de issue af te willen wijken. Het gaat hier niet om de UTS of wat dan ook. Het gaat hier om de vrijheid van meningsuiting die reichsmarschalk Wiels probeert te beknotten.

 3. Komt uit een aparte hoek ik vind dat de Par weinig recht van spreken heeft de verkiezingen winnen en dat omdat je geen coalitie kan vormen blijven wijgen en je bijdrages opstrijken. Ik zou willen dat ze net zoveel tegengas gaven als Wiels al die jaren heeft gedaan maar nee hoor de oudjes gaan met “pensioen” en laat het volk maar stikken.
  Wiels daar integen spreid haat tegen de Makamba’s (in iedergeval de haagse politiek) omdat hij hen ervan beticht dat ze ons al jaren comanderen en vertellen wat we moeten doen. Volgens mij maakt hij zichzelf hier nog veel zwaarder aan schuldig helemaal nu hij de pers de mond wil snoeren. Leert Curacao nou nooit zaken en politiek te scheiden?

 4. We moeten Omayra vragen wat de UTS onder haar beleid met 100 miljoen verlies in Suriname in amper twee jaren heeft gedaan. Weet zij misschien hiervan iets meer en kan zij dit met ons delen. Kan zij ons mededelen indien de geleden verlies van UTS ook in die korte periode van 51 miljoen dolar in Sint Kitts & Nevis het doorsluizen van funds betreft, waar naar toe. In diezelde periode heeft UTS 21 miljoen dolar verloren in de Dominikaanse Repupliek. Deze piraterij in amper 3 jaren, Kom op Omayra je moet ons over deze boevenstreken inlichten. Bo ta buskando un kabes di boto riba Wiels su kustia pa bai Parlamentu proksimo elekshon. No volveras, jullie hebben nog te veel op je kerfstok en dat moet nog worden uitgepluisd.. We hebben heus meer van dit soort politici die onder hun wacht miljoenen laten verdwijnen(Carla Omayra)en dit “verlies” nog als een” leermoment” durft te betitelen.

 5. Wiels en Wielisten, ik heb geen nogoshi, ben zelfstandig, dus IK heb jullie al helemaal niet nodig, dus zet mij maar op die lijst van jullie.

 6. Ik begrijp heus wel dat de Wielisten dit allemaal wel goed vinden, tenslotte hebben zij nu een voorman, die alles en iedereen, wat zij niet hebben en zijn, beledigd en aanvalt, zonder daarvoor te worden aangesproken. Zij voelen zich eindelijk ergens bijhoren en zullen met gele sterren or whatever, zijn opdrachten uitvoeren. Er blijft echter één maar over en dat is dat zij straks op de puinhopen van Curaçao niet kunnen zeggen nos no tabata sa oftewel wir haben das nicht gewusst.

 7. @tncb Wiels gebruikte toen wel zijn radioprogramma om makamba-haat zover op te voeren dat het tot opstootjes leidde, waarbij een zwaar gewonde is gevallen.

 8. Wat jammer dat NET OMAYRA LEEFLANG nu spreekt van intimidatie van de pers. Toen ze zelf minister was had ze ook geen mooie woorden voor de radiozenders die zich kritisch tegenover de PAR opstelden. Ze wilde zelfs de vergunningen van die zenders intrekken. Dit heet nou politiek opportunisme! Geen principes, maar scoren.

 9. Dit land heeft toch een regering. Volgens mij maakt Wiels daar (gelukkig maar) geen deel van uit. Als statenlid meet hij zich allerlei bevoegdheden aan, terwijl het zijn taak is de regering te controleren. Dat is nu het enige wat hij niet doet, zolang alles gaat zoals hij wil. Met een grote bek en de nodige intimidatie snoert hij iedereen de mond en dat geeft hem het valse gevoel dat hij gelijk heeft. Schotte gedraagt zich als een “soldatchi” en kruipt in zijn schulp. En voor de overige statenleden en ministers ???…… Wie zwijgt stemt toe !!

 10. Tuurlijk houd de PAR ff hun mond, zo dat het eiland kan zien wat voor actie deze mensen uithalen als ze de kans krijgen.

  En dat van Leeflang vs. Wiels was omdat hij meer dan kritiek uitvoerde, dus ja is wat anders. En dus valt het dan niet tegen vrijheid in maar meer een defensie tegen valse claims.

  Deze regeering heeft wat te verbergen lijkt het wel, altijd kritiek aan het uiten maar zelf kunnen ze er niet tegen.

  En ik geloof dat de regeering binnen kort valt, zo niet komen deze wolven bij de volgende verkiezing heel lag te staan. Kijk maar naar FOL.

 11. Mw. Omayra Leeflang had een buitengewone grote eer gehad, zelf minister te zijn op het Eiland! En thans maakt zij zich druk over hoe Premier Gerrit Schotte wil dat de geschiedenis zijn leiderschap zich zal herinneren!
  Een betere vraag was, nu dat zij eruit gewipt is, hoe zij wil, dat haar ministerschap herinnerd dient te worden als “gast” op het Eiland!
  Wel: ‘In every home one high-school kid, and the remainders to die like animals.
  –Carla-Omayra intrige shit.
  –Geef ze één vinger, en ze (?) willen een hele hand, Succesloze plannen van Alfa, bèta, gamma, delta t/m omega.
  Men zal zich kunnen afvragen, nu dat zij niet meer “behoeftig” maar “rijk” genoemd kan worden van haar avonturen op het Eiland, wat is er nog meer te zoeken op het Eiland met af en toe een grote mond?
  Is er nergens een land, waar zij welkom zal zijn om verder te kunnen genieten van haar welverdiend geld? Nog blijven tieren en in de weg van de Curaçaoënaars gaan staan met een grote mond, lijkt een zeer onverstandig optie te zijn! Dus, opzouten is de boodschap:
  Niemand bewondert Omayra Leeflang, men bedondert U als het maar even kan en het Eiland kan verder zonder U!

 12. Doet GLOBOVISION ( oppositie Venezuela ) niet meer mee, via/met radio direct…om de Venezolaanse president omver te werpen ?!? Dus vijandigheden tegen een bevriende staat ?!? Wat LUBIDEREN wij toch snel !!!

 13. Waarom heeft leeflang het niet over … toen zei als minister met wetten kwam om de radioprograma van Wiels de mond te snoeren ?? toen was de democratie en pers vrijheid Niet in gevaar ???
  Grappig dat de PARleden in het Parlement zelf ook 9 maanden lang niks zeggen, ze laten Omayra Leeflang een grote mond opzetten , onbeschoft schreeuwen in een radio programma.
  by-the-way…Voordat die oproep kwam, was ik al heel lang geen klant meer van Goisco, toen kwamen die Indiaase slavenhouders (de managers=slaaf) ook op mijn lijst , naast de Chinese zaken die door GGD gesloten werden alsook De Heeren (nederlandse) ook door GGD eens gesloten werd !!

 14. Ik zeg nog een keer deze regering gaat naar huis dit jaar let op. Want de hand van god is op curacao niemand kan dat tegen houden later komen jullie ziet waarom. Kijk wiels,schotte en cooper zijn demonius,satan en de hoogste ter hoogste luicifer. Ze worden verslagen.

 15. wat een verstand, nog even wachten en hij wordt afgevoerd in een dwangbuis.
  achtervolgingswaanzin is heel erg als het je overkomt….
  en niemand houd van hem, hij zal snachts wel liggen huilen in zijn bedje…
  hij bedoelt het zo goed met ons……

 16. Een nieuw dieptepunt en we zakken verder en verder!! 🙁