• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ghatim Kabbara, CEO van het Bureau voor Toerisme van Curaçao (CTB) heeft op Playa di Piskadó in Westpunt de eerste informatieve folder over de visserijcultuur uitgereikt aan visser Juan (Boy) van Thijs. Ook zijn er borden geplaatst die duikers aanraden om niet aan visnetten onder water te komen.

De productie van de folder en borden is goedgekeurd tijdens de vergadering die op 29 maart heeft plaatsgevonden waarbij de duiksportsector, Carmabi, vissers, LVV, CHATA en CTB bijeen kwamen om een bevredigende oplossing te vinden voor zowel de vissers die manden en netten gebruiken als de duikers.

Informatie
De folder is in kleur afgedrukt, in het Engels ‘The fishing Culture in Curaçao’ en in het Nederlands ‘Viscultuur op Curaçao’. De ondertitel is ‘Together taking care of our Natural Resources’. De folder en borden geven de strandbezoekers en toeristen uitgebreide informatie over de cultuur en het systeem dat de vissers gebruiken om hun viswerkzaamheden te doen, zoals het gebruik van manden en vissen met netten. Ook staan in de folder de gewoontes vermeld voor verkoop en consumptie van vis op Curaçao.

Respect
De folder vraagt bezoekers respect te tonen voor de werkzaamheden van lokale vissers. Een speciale oproep gaat uit naar alle duikers om de eigendommen van de vissers te respecteren. De folder wordt verspreid via alle hotels en duikzaken op Curaçao en de borden zijn geplaatst bij verschillende stranden (Playa Piskadó en Playa Fòrti in Westpunt, Kenepa Grandi en Kenepa Chikí, Jeremi, Lagun, Sta. Cruz, Daaibooi, Boca Sami, Playa Sonesta en Caracasbaa) waar de duiksport het meest wordt beoefend.

www.versgeperst.com