• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO -Raffinaderij Isla heeft de afgelopen maand de uitstoot van zwaveldioxide min of meer structueel overschreven. Dat meldt Stichting Milieu Ontwikkeling op Curaçao (SMOC). De stichting richt zich op de normen die de WHO (World Health Organization) voorstaat.

WHO stelt dat een (gemiddeld) persoon, over een periode van 24 uur, niet mag worden blootgesteld aan een gehalte zwaveldioxide dat hoger is dan (gemiddeld) 20 µg/m3 (spreek uit als: 20 microgram per kubieke meter).

UNEP
SMOC heeft onlangs een brief gestuurd aan de coordinator van United Nations Environment Programme voor de Caribische regio, Nelson Andrade Colmenares. In de brief schrijft de stichting onder andere dat Curaçao tot de top 10 van landen met de hoogste koolstofdioxide emissies per capita behoort. “Op Curaçao, dat onderdeel is van het Nederlands Koninkrijk, worden mensenrechten geschonden doordat er door de Raffinaderij Isla tonnen zwaveldioxide, zware metalen, aromatisch stoffen en vele andere schadelijke stoffen worden uitgestoten. De uitstoot zorgt voor de vroegtijdige dood van 18 mensen per jaar.”

In onderstaande grafiek is te zien hoe de zwaveldioxide afgelopen maand (juli) was op Curaçao, onder de rook van de Isla (ter hoogte van Beth Chaim).

3 reacties op “‘Uitstoot zwaveldioxide overschreden’”

 1. 3 instalaties op Venezuela. Laten ze hier meteen hier de rotzooi weg halen en hun troep opruimen.

 2. ik hoop met Edward mee…..
  deze puinhoop dat zich een raffinaderij noemt is een schande.

 3. Waar ik nooit iemand over hoor is dat PVDSA 3 nieuwe raffinaderijen aan het bouwen is in Venezuela. Dat staat althans op hun site, http://www.pdvsa.com/.
  Hopelijk is op termijn de ISLA dus helemaal overbodig.
  Laten we het hopen.