• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Curaçao Technology Exchange NV (Ctex) is politici Helmin Wiels en Carlos Monk helemaal zat. Via een persbericht haalde het bedrijf flink uit naar het tweetal en noemde hun beschuldigingen over vermeende banden van Ctex met de CIA ‘absurd, vals en onjuist’.

Directeur van Ctex Anthony de Lima ziet de destructieve opmerkingen van de politici als serieuze beledigingen en zwartmakerij. “We gaan alles in het werk stellen om op een legale manier het bedrijf te beschermen tegen deze publieke zwartmakerij op Curaçao of waar dan ook ter wereld.”

Investeren
Pueblo Soberano leider Helmin Wiels en minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening Carlos Monk hebben zich meerdere malen negatief uitgesproken over het project van Ctex om een datacenter op te zetten op Curaçao. Zij maakte bezwaar tegen het investeren van overheidsgeld in het project en de samenwerking met telecommunicatiebedrijf UTS.

CIA
De opmerking van Wiels dat Ctex een band heeft met de US central Intelligence Angency (CIA) was de druppel die de emmer liet overlopen. Volgens De Lima is dit enkel en alleen gezegd om het imago van Ctex te schaden. Andere beschuldigingen over geld dat Ctex zou ontvangen via persoonlijke rekeningen verwierp De Lima ook.

Veel steun
Volgens de Ctex-directeur is er op Curaçao heel veel steun voor het project en zullen zij de beledigingen op geen enkele manier in de weg staan van het project. “We willen potentiële klanten en partners duidelijk maken dat niets ons in de weg staat voor de bouw van het meest innovatieve technologie centrum van Curaçao.”

16 reacties op “Ctex haalt flink uit”

 1. @Cura-hack—this might be true but do it with your own capital
  @John…misschien moet nog een nederlandse rechter worden geboren die de Overheid
  of diens nutsbedrijven kan dwingen het geld van dit volk in een partikulier bedrijf te steken.
  In drie jaar tijd heeft de UTS 240 plus million laten verdwijnen in investeringen in Suriname 100 miljoen, in St. Kitts en Nevis 51 miljoen dolar, in de Dominikaanse Republiek 21 miljoen dolar en in Nederland boven de 10 miljoen. Waar hebben jullie het dan over. Steek dan jullie geld in het bedrijf van de Lima. Laat de Lima zijn geld in zijn bedrijf steken.We spreken nog niet eens van de slechte service van UTS. De Digicel die pas later zaken is komen doen op ons eiland heeft zijn 4G geetaleerd. Jullie schrijven omdat jullie de tijd hebben om dit te doen en bij de team van de tegenstanders van Wiels willen en moeten behoren. Van een eerlijke analyse van waarmee enkele politici samen met De Lima bezig zijn nee hoor daar zijn jullie niet te vinden. Elke dag opnieuw de messenger te lijf dat kunnen jullie goed en zeker weer als venomspitters. En venomspitters nog dit. Het overgrote gedeelte van de schulden die Nederland heeft en zal saneren is voortgebracht door dit soort Boevenstreken terwijl wij als de rest van dit bevolking niet alleen ervoor moeten opdraaien maar ook je gepiep en venijn telkens weer dulden .

 2. @ Mark Sulsters – excuses
  Je hebt van die dagen dat werkelijk alles verkeerd loopt.

  Mijn reactie was bestemd voor Cur Eye.

 3. @Mark Sulsters

  Aan het trollen ben ik niet, dank u. Mijn post had hier helemaal niet op terecht moeten komen waarvoor ik dan ook geen verklaring heb.
  Vwb de ‘Nederlandse’ gelden kunt u wellicht even on-line het artikel in de Amigoe van gisteren lezen.

 4. Meneer Wiels heeft het zelf al veel eerder gezegd. Hij behoort veel liever tot het koninkrijk Chavez dan het koninkrijk van Oranje. En koning Chavez wil dat datacenter niet want die denkt echt dat Amerika en DUS de CIA hier meer invloed krijgt. Vooruitgang van het internet en zoals bewezen is direct daarmee verbonden de vooruitgang van het volk, dat intereseert meneer Wiels niet. Wat meneer Chavez niet wil, dat moet bestreden worden. En dan gebruik je liefst de argumenten van meneer Chavez.

 5. @John.. comment bij een verkeerd artikel of waar heb je het over??!?! Waar in het bericht staat iets over de Nederlandse gelden?!? Of ben je gewoon aan het trollen?

 6. Iedereen zit zich te ergeren aan Wiels maar het is toch simpel,! Meneer de Lima roept een persconferentie bijeen en laat iedereen getuige zijn van zijn kapitaal die hij in zijn onderneming steekt. Je zou dan Wiels direct hebben ontmaskerd.
  Of…. heeft Wiels gelijk (los van de manier waarop) als hij beweert dat meneer de Lima met overheidsgeld zijn ondernemeing wilt beginnen en dat het zijn onderneming blijft?

 7. @john, en nu is minister van onderwijs in NL bezig met geld bedelen zodat de leerlingen op curacao beter nederlands kunnen leren spreken of nog beter eindexamen in papiamentu doen dat dan gelijk staat aan Nederlands onderwijs..

 8. Hij is de grootste idioot dat ooit gezien heeft. Wiels heeft dringen hulp nodig en zo spoedig mogelijk.

 9. Het is werkelijk van de gekke dat de Nederlandse belastingbetaler hier weer voor moet opdraaien. Zeker gezien het feit dat de club van Wiels voor papiamentstalige onderwijs is en in feite niets tee maken willen hebben met Nederland. Als zij zich enigszins hadden beziggehouden met de toekomst van de kinderen dan hadden zij kunnen begrijpen dat veel studies Engelstalig zijn. Werkelijk schandalig om nu weer in Ned. te gaan aankloppen.

 10. Tijd voor de long-stay Wiels.
  De Caprilles heeft vast nog wel plek voor deze acteur (overigens doet hij dat ook al niet goed). Maar beste bloggers u weet het volk krijgt de regering die het verdiend. Ik neem aan dat een groot deel op Wiels cs heeft gestemd. Dus nu niet huilie huilie doen. Het was allemaal te verwachten, de uitstraling van die man straalt zakkenvullerij en eigenbelang uit. Net als de rest van dit rariteiten clubje.

 11. laten we eerlijke wezen, met een opleiding als jeugdwerker en een middagje internetten snap je niet eens wat je moet zeggen. Dan mede op een rapport van een “accountant” afgaan, hel mina, je blijft nietszeggend en ga op bezoek bij de familie in capriles, probeer ook een slaapplaats te krijgen

 12. Nou begrijp ik waarom Helmin de laatste tijd wat schichtig is en veel over zijn schouder naar achteren kijkt, ja, want met die CIA weet je het maar nooit.

 13. Heel simpel ga naar de rechter. De enige manier om Wiels te stoppen is via een rechtzaak. Deze regering beweert dat iedereen corrupt is etc maar komt nooit met bewijs. Het is tijd dat men deze leugenaars hard aanpakken!

 14. Ach Wiels, wie neemt die nog serieus???
  de man moet in een dwangbuis afgevoerd worden….

 15. Here on Curacao we don’t have a real modern Datacenter, and nowadays this is essential. Helmin Wiels is not certified to make a decision about this subject/project. This project may as well be the start of a information industry here on Curacao, we all know that Curacao is located in a unique location and safe from hurricanes, what most people don’t know is that our Island is one of the few hubs for South America, meaning that we have a very steady and important connection here, if we could use this to start our own Datacenter/Information industry we might as well become one of the biggest in the World!

 16. Wiels is ontoerekeningsvatbaar en gedreven door frustratie. Die gaat niemand een fijne toekomst geven. Weg ermee!