• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

‘Flight OR 362 to Amsterdam is 24 hours delayed’CURAÇAO – De ArkeFly-vlucht OR 362 die gisteravond van Curaçao naar Amsterdam zou vertrekken, is nog steeds niet vertrokken. De vlucht heeft meer dan 24 uur vertraging. De heenvlucht van Schiphol naar Hato moest na een halfuur vliegen weer terugkeren wegens technische mankementen. De problemen waren niet zomaar opgelost.

ArkeFly vliegt met één toestel heen-en-weer tussen Nederland en de Nederlandse Antillen. Toen het toestel van ArkeFly in Amsterdam na het opstijgen weer terug aan de grond was, werd een storing aan een van de elektrische generatoren geconstateerd. In de loop van de middag werd duidelijk dat het probleem  gecompliceerder was dan gedacht. “Voor de reparatie moesten verschillende onderdelen uit Frankfurt komen. Ze hebben de hele nacht doorgewerkt om het toestel te repareren. Voor de zekerheid hadden we een ander toestel gereserveerd van Air Comet om de passagiers in de ochtend naar Aruba en Curaçao te laten vertrekken”, vertelt Simone van den Berk van TUI Nederland. Maar ook dit toestel had technische mankementen. Van den Berk: “Air Comet heeft toen weer een ander toestel ingezet. De reizigers vertrokken uiteindelijk om half drie lokale tijd vanaf Schiphol.”

Overnachting
Ondertussen kregen de passagiers op Schiphol maaltijden en een hotelovernachting aangeboden. Ook voor de reizigers op Curaçao en Aruba die gisteravond naar Amsterdam zouden vertrekken, werden overnachtingen en eten en drinken geregeld. Als nu alles volgens planning loopt, vertrekken de passagiers vanaf Hato vanavond om 22.15 uur lokale tijd naar Amsterdam.

8 reacties op “‘Flight OR 362 to Amsterdam is 24 hours delayed’”

 1. het is zo”n mooie plek laterzz

 2. OR354 had 13 januari weer storing, vanaf curacao Hato naar aruba-AMS. 26 uur vertraging. Wel heerlijk in het Marriot overnacht, toch nog een volle dag extra.

 3. Vandaag weer raak , 6 uur vertraging. terwijl ik speciaal deze vlucht neem om op tijd de zijn voor koninginnedag….

 4. Donderdag 16-04-09 om 05:40 uur

  Goh, dus dit blijkt vaker het geval te zijn bij vluchten van Arke?

  Mijn vrouw en kids zijn gisteravond vertrokken vanuit Aruba naar A’dam en na 2 uur vliegen moesten ze uitwijken naar San Juan (Porto Rico).
  Er bleek een technisch mankement te zijn aan het toestel (oliedruk remmen ofzo), ook vlucht OR362.

  Moesten 45 minuten terugvliegen naar San Juan en bij de landingsbaan stonden al 6 brandweerauto’s hun op te wachten, naar ik zojuist begrepen had.

  Het duurde 1.5 uur voordat ze überhaupt uit het toestel naar de aankomsthal konden gaan en zijn nu nog steeds heel lang aan het wachten totdat ze eindelijk naar een hotel kunnen.

  Medewerkers van Arke nergens te zien 🙁

  Ze hebben 24 uur vertraging en er wordt gekeken of ze het toestel kunnen repareren.
  Wat zal het gevoel zijn bij de passagiers als ze weer met hetzelfde toestel moeten vliegen???

  Bij het boeken moet je een telefoonnummer van de thuisblijvers opgeven, waarom is dat eigenlijk?
  Ben tot op heden echt niet gebeld door iemand van Arke door mij te zeggen dat ik niet naar Schiphol hoef af te reizen.
  Het is dat mijn vrouw mij gebeld heeft, anders was ik voor Jan L die kant opgereden.

  Als je dan op de site kijkt van ArkeFly staat er ook géén alarmnummer ofzo vermeld, althans ik heb dat nog niet kunnen vinden met mijn slaperige ogen.
  Wel een 0900 nummer (niet te bellen vanuit buitenland dus), die alleen te gebruiken is tijdens kantooruren..

  Zit al sinds 03:00 uur in onzekerheid…….. geweldig!

  Oh ja, by the way: Niemand meer van Arke gezien volgens mijn vrouw 😉

 5. Nou, ik was een van de passagiers en het was géén pretje! ten eerste de “noodlanding” met aan beide zijden van het vliegtuig twee (!) crashtenders en een ambulance.
  Vele malen uitstel van de vlucht (tot inderdaad de dag erna!
  Het ergste was de vele wijzigingen van de vetrektijd en vooral het bijeenvegen van ons als passagiers, ná de controle bij de gate. Geen drinken/eten ed en een “matige” informatie verstrekking door het personeel van TUI.

 6. @ niet, op 05-12-2008 op 11:1
  Laat mij raden, jij werkt voor Arke.

  Het is bij een KLM of Martinair idd overmacht. Bij Arke is het schering en inslag.
  Het is de Onur Air van Nederland!

 7. Wat een armoede toch weer, Arke Fly laat haar passagiers voor de zoveelste keer het schip in gaan met een flinke vertraging.

  Laten we alsjeblieft hopen dat deze low-budget maatschappij snel haar faillissement aanvraagt. Zolang het klootjesvolk dat met deze maatschappij vliegt het blijft accepteren en blijft boeken denk ik dat het eerder genoemde faillissement nog lang op zich laat wachten.

  heb ik persoonlijk nooit met Arke hoeven te vliegen, ik maak liever gebruik van de service van KLM. Dat is het geld dubbel en dwars waard.

 8. Niet leuk voor de reizigers maar helaas is dit overmacht.
  Wel een beste service van Arke, overnachting enz.
  Helaas hetzelfde meegemaakt met Martinair, om in de
  sfeer van Sinterklaas te blijven, nog geen pepernoot ontvangen van Martinair. Slechte sevice dus.