• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Aqualectra start met werkzaamheden voor de aanleg van nieuwe electriciteitskabels en hoofdbuizen voor waterleiding in het gebied van Banda Bou. Volgende week start Aqualectra met het plaatsen van kabels voor zowel 30kV als 12kV, om de distributie van electriciteit in Banda Bou te garanderen.

Vorige week is gestart met de voorbereidingen. Op dit moment is het dringend nodig om de kabels tussen Zegu en Tera Corá te vervangen. Ook is renovatie van het Windmolenpark hoog nodig, hier moeten dringend de distributiekabels worden vervangen in de richting van het substation van Zegu. Het gaat hier om kabels met de grootste capaciteit.

Buizen
Ook zal bij dit traject van de gelegenheid gebruik worden gemaakt om hoofbuizen te plaatsen voor de distributie van water. Dit vindt plaats tussen Martha Koosje en het pompstation Gib Djaoen. UTS zal ook van de gelegenheid gebruik maken om telefoonkabels aan te sluiten tussen Zegu en Tera Corá.

Kabels
De nieuwe electriciteitskabels worden aangelegd tussen het substation Zegu en het substation Tera Corá met een lengte van 10 kilometer. Het werk begint maandag en zal ongeveer 10 maanden in beslag nemen. Er wordt gewerkt van 8.00 uur tot 16.00 uur. De aannemer voor de uitvoering van dit project is MNO.

Overlast
De werkzaamheden zullen enig overlast met zich meebrengen zowel voor de inwoners als voor de bedrijven omdat er gegraven moet worden langs de wegen, langs enkele woonerven en voor enkele ingangen van huizen en winkels. Er worden maatregelen genomen om alle woningen en zaken toegankelijk te houden tijdens te werkzaamheden.

Wegversperring
Er wordt een dringend beroep gedaan op automobilisten op de wegen van Banda Bou om rekening te houden met de werkzaamheden omdat de weg op sommige plaatsen versmald zal zijn of zelfs maar één weghelft beschikbaar zal zijn. Aqualectra vraagt automobilisten om hun medewerking en verontschuldigt zich voor de overlast.

7 reacties op “Werkzaamheden Aqualectra in Banda Bou”

 1. Tja, die glasvezel dat is dan weer van UTS. Die hebben misschien andere criteriums waarop ze hun investeringsbeslissingen baseren……
  Maar voor Aqualectra is het simpel; alle inkomsten van de kWh verkoop op Banda Bou zijn niet zo hoog om een dure investering in een ondergronds kabelnet te doen. Ook omdat de aansluitdichtheid zo laag is; er zijn in de stad veel meer aansluitingen per vierkante meter.
  Maar enfin, zo wordt het een lang verhaal…..
  En uiteindelijk heb ik op Banda Bou al jaren minder storingen in de electriciteit, minder dan in de stad!

 2. wederom weer bedankt voor de uitleg en nu snap ik het wel en meerdere mensen, maar dat het voor bandabau te duur is hep ik vraagtekens bij want ze hebben al jaren geleden glasvezel onder de grond gestopt bij lagun als eerste van het eiland alleen doen ze er tot heden nog steeds niet mee , weet jij misschien iets meer hierover alvast me hartelijke dank

 3. Die andere masten blijven gewoon staan. Het gaat hier alleen om de grote hoofdverbinding tussen Zegu en Tera Kora. Maar dat deze nieuwe verbinding een verbetering zal zijn is wel zeker. En nogmaals, op de rest van Banda Bou zou het veel te duur zijn om alle bovengrondse lijnen te vervangen door ondergrondse kabels. Dus hier blijft het risico dat de bliksem inslaat, of er takken door de lijnen waaien en er dan dus storing optreedt.

 4. dank je wel beer voor de uitleg , maar die masten blijven dus wel voorlopig staan of gaat nu alles onder de grond het is me allemaal nie egt duidelijk uit het stukje van versgeperst , ze zouden het voor mij en vele anderen het beter kunnen uitleggen vind ik

 5. Overigens heeft dit gelukkig niks met de regering te maken, dit is een plan dat al in de strategie van Aqualectra zat.

 6. Bomboklad, die kabels komen onder de grond.
  De verbindingen die in de masten hangen moemt men lijnen. Dat is de vaktaal. Gelukkig gaat er steeds meer onder de grond, dat geeft minder storingen, is alleen wat duurder. Als Tera Kora weer vernieuwd is met de windmolens dan hebben we op Banda Bou misschien nog wat minder storingen.

 7. prachtig mooi die kabels boven de grond echt vernieuwend en duurzaam dank jullie wel nieuwe regering duizendmaal dank