• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur organiseert op 4 september een beurs op het terrein van LVV (Landbouw, Veeteelt en Visserij ). Dat zei minister Jacinta Constancia (Gezondheid, Milieu en Natuur) gisteren tijdens de persconferentie van de ministerraad. De beurs is voor agrariërs.

“De regering van Curaçao hoopt dat activiteiten zoals deze beurs zullen groeien en ook een internationaal karakter zullen krijgen. Vooral zodat onze agrariërs ideëen kunnen uitwisselen met hun vakgenoten in de regio om zo het productieniveau te verhogen”, lichtte Constancia toe.

Ideëen
Ook niet-agrariërs zijn welkom. “De beurs is ook bedoeld om de bevolking van Curaçao beter te informeren over onze eigen agrarische producten en uitwisseling van ideëen op gang te brengen tussen landbouwers, vissers, veehouders, imkers en het bedrijfsleven.” De feria past binnen het beleid die de regering heeft ontwikkeld voor het ondersteunen van de agrarische sector en heeft verschillende doelen op het oog. “Een van die doelen is om  nadruk te leggen op promotie van economische activiteiten in de agrarische sector  en meer interesse te wekken voor de sector.”

Lekkernijen
Tijdens de agrarische beurs promoten landbouwers, veehouders, vissers en imkers  hun producten. Kleine ondernemers die handnijverheid bedrijven, lekkernijen verkopen en lokale producten fabriceren zullen ook deel uit maken van de beurs. De feria vindt op 4 september plaats van 9:00 uur tot en met 17:00 uur. Entree kost drie gulden en voor kinderen tot en met 12 jaar is de toegang gratis.

1 reactie op “Beurs voor promotie landbouwsector”

  1. Mij is altijd verteld dat landbouw en daarmee verwante bezigheden “trabau di katibu” was en dat dat de reden is dat er welk initiatief dan ook in de richting van landbouw, bij voorbaat gedoemd was te mislukken.
    Zou er dan nu toch op initiatief van ons gezondheidsmeisje, een kentering gaan plaats vinden ?