• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Voor de studenten van de BES-eilanden die in Nederland gaan studeren wordt per 1 augustus een collectieve studentenpakketverzekering afgesloten. Het gaat om de studenten die zondag afreizen naar Nederland. Voor de verzekering moet een maandelijkse premie worden betaald.

Dit kunnen zij bekostigen uit hun studiefinanciering of de opstarttoelage die zij vanuit de Wet studiefinanciering BES meekrijgen. De studentenpakketverzekering is ondergebracht bij NNAM (Noord-Nederlandse Assurantiemakelaars). De studenten zullen na hun aankomst op Schiphol door de NNAM verder worden voorgelicht over deze verzekering.

Aanvullend pakket
Op dit moment wordt onderzocht of er voor alle studenten, die afkomstig zijn uit Caribisch Nederland en die in Nederland (gaan) studeren, per 1 januari 2012 een speciaal aanvullend pakket samengesteld kan worden. Dit pakket moet ook goed aansluiten op de Zorgverzekering Caribisch Nederland.

Vertrek
Dit jaar vertrekken er 12 studenten met begeleiding vanuit Sint-Eustatius naar Nederland en 37 studenten vanuit Bonaire. De studenten van Bonaire zullen zondag worden uitgezwaaid door de gedeputeerde van Onderwijs Miralva Keli-Cicilia.

4 reacties op “Studenten tegen ziektekosten verzekerd”

 1. Ja, dat had je kunnen weten!!!! Maar NEEEEEE op Curaçao regelen we het toch zelf!!!!!!!!!!!!!

  Dat is toch wat de PUEBLO wilde?!?!?!?!?
  Eigenlijk moet ik er om lachen maar diep in mijn hart kan ik wel janken dat we zonodig autonoom “moesten”…….

 2. @ Philippe…..Curacao is geen Caribisch Nederland, maar een autonoom land binnen het Koninkrijk….dus vette pech voor de studenten van Curacao, die moeten bij Schotte, Cooper en Wiels aankloppen voor zo’n regeling……dan weet je genoeg……

 3. Hoe zit dat dan met de studenten uit Curacao.?

 4. Het is standaard dat iedereen hier verzekerd wordt in NL. Studenten hebben speciale verzekeringen. Krijgen ze ook een WA-verzekering voor het geval ze schade aanrichten bij iemand anders. Een goede uitvaartverzekering die repatrieringskosten van het stoffelijk overschot dekt. Verder een inboedelsverzekering wanneer er schade van de inboedel plaatsvindt door water of vuur. Welkom in het verzekeringswalhalla genaamd NL.