• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Constancia van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft onlangs om de tafel gezeten met de Milieuraad over de situatie op Curaçao. Tijdens de vergadering werden de onderwerpen Stadsinspecteur voor de binnenstad, Milieudienst, Educatie, Beleid en handhaving van de milieuwetten besproken.

Constancia zei met nadruk het belangrijk te vinden om samen te werken om de milieuproblemen van Curaçao efficiënter aan te pakken. Van de milieuraad waren Gladys van Dal, Jair Santos Gonçalves en Edgardo Davelaar aanwezig.

Stadsinspecteur
De minister en de milieudienst willen de functie van stadsinspecteur nieuw lezen inblazen. “De stadsinspecteur is belangrijk omdat hij onder meer gebreken in de infrastructuur signaleert en rapporteert, praat met de winkeliers over hoe om te gaan met afval, komt met maatregelen om wildplassen tegen te gaan en komt met maatregelen om het storten van keukenvet in het riool tegen te gaan. Dit laatste is om te voorkomen dat het riool in Punda weer verstopt raakt met alle nare gevolgen van dien.”

Klachtenlijn
Minister Constancia vertelde dat er al programma’s worden uitgevoerd door de Milieudienst om een betere dienstverlening voor de gemeenschap te kunnen bieden. Er wordt ook gewerkt aan een klachtenlijn waarbij bewoners anoniem melding kunnen doen van vervuilingen en vervuilers. Daarnaast zijn de voorbereidingen voor een eductieprogramma gericht op jongeren over natuur en milieu in volle gang.

Efficiënter
“Door samenwerking tussen de verschillende entiteiten die zich bezighouden met milieu moet het werk efficiënter en met beter resultaat worden gedaan dan wanneer ieder voor zich bezig is”, geeft Constancia aan. “Ik doel op entiteiten als Milieudienst, X-team, milieuraad, SELIKOR, Openbaar Ministerie en misschien zelfs CTB, die de krachten moeten bundelen en met een actieplan moeten komen om het milieu op meer effectieve en gestuurde wijze aan te pakken.”

5 reacties op “Constancia vergadert met Milieuraad”

 1. Mevrouw Constancia heeft het volgens mij over haar eigen dienstonderdelen. Zij komt tot de conclusie dat ze beter moeten gaan samenwerken. kuc kuch, hoe ziet de organisatiestructuur van deze ministerie er dan uit. Zijn dit soort zaken niet vastgelegd. Ik hoop nooit te lezen dat zij een ISO-certificaat heeft ontvangen voor haar ministerie.
  Ik had meer verwacht dat ze ging samenwerken met de particuliere initiatieven op het eiland zoals Amigu di Tera, Green Force, Carmabi

 2. Wat lees ik nu, ik kan mijn ogen bijna niet geloven….. heeft Jacinta Constantia gewerkt??
  Dat is dan kennelijk voor het eerst in haar bestaan als minister ha ha ha.

 3. Ach, mevrouw constancia bedoelt het vast heel goed, maar ik denk toch dat ze de ballen niet heeft om de echte problemen aan te pakken.
  het nieuwe ziekenhuis staat over hoeveel jaar ook al weer???
  het blijft voorlopig dweilen met de kraan open (Isla vervuiling blijft doorgaan tot 2019)
  het volk mag stikken onder de rook en kanker krijgen door de witte poeder uitstoot.
  U wordt Bedankt, mevrouw constancia…..slaap zacht….

 4. “Efficienter” moest ik schrijven.

 5. “Effienter”? Hahha. Er wordt helemaal niets aan vervuilers zoals de ISLA gedaan, niks doen is inderdaad heel efficient.