• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Nasser el Hakim (Economische Ontwikkeling) heeft tijdens zijn laatste bezoek aan Libanon in het Baabda Paleis een vergadering gehad met de Libanese President Michel Sleiman.  Hakim ziet mogelijkheden om twee wereldmarkten te verbinden; Latijns Amerika en het Midden Oosten.

De ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden Hero de Boer was ook aanwezig bij het gesprek.  Tijdens de vergadering bracht Hakim de waarde die Curaçao zou kunnen hebben voor Libanon voor hun zee- en luchttransport naar Latijns Amerika naar voren.  “Curaçao zou kunnen dienen als hub waaruit alle Libanese producten naar de landen in Latijns Amerika en Noord Amerika worden geëxporteerd en omgekeerd”, aldus de minister.

Dynamiek
Minister Hakim zei tegen President Sleiman: “Het Libanese netwerk en het netwerk van het Koninkrijk der Nederlanden zouden, wanneer zij worden gesynchroniseerd, een nieuwe dynamiek geven aan de wereldmarkt voor Commercie en Handel. Het biedt mogelijkheden om markten te openen die in het voordeel van beide landen zijn. De vier landen die deel uit maken van het Koninkrijk der Nederlanden kunnen Libanon en Libanese bedrijven onvoorstelbare mogelijkheden bieden.”

Luchthaven
Als onderdeel van de economische ontwikkeling van Curaçao presenteerde Hakim het plan voor de luchthaven, om te laten zien wat dit voor waarde zou kunnen hebben voor de relatie Libanon – Curaçao. ‘Airport City’ , als onderdeel van het business model, moet de mogelijkheid bieden aan landen om hun economische- en industriële producten te promoten. De president was onder de indruk van het potentiëel van Curaçao en is zeker dat de twee landen zullen komen tot bilaterale verdragen.

11 reacties op “Hakim opent deuren voor Libanon”

 1. LIbanon is een lang dat heel ver weg is en ook geleid wordt door een hezbollah regering. waarom zouden zij interesse hebben in een rots in de zee? Wonen genoeg libanezen in andere grote landen waar ze makkelijk zaken mee kunnen doen. gewoon een familiereisje voor el hakim.

 2. @Dees, ja sorry hoor maar met het lezen van de lokale kranten heb ik al een dagtaak, dus jammer, hou me daar maar bij.

 3. @Wimpiri
  Als je op de link had geklikt die in mijn post staat, had je kunnen lezen dat het daar letterlijk zo staat…

 4. @Dees, I call you stupid, waar heeft wie gezegd, dat wij een stukje Curaçao aan Libanon geven. Maar wat Hakim hun verder beloofd heeft, ja, dat weten wij niet.

 5. Het nieuwe Curaçao, wij gaan ontwikkelingshulp aan Libanon verlenen !

 6. Ik heb toch een klein sprankje hoop dat Mr. Hakim zijn Libanese netwerk inzet voor het wel en wee van ons allen. Dat hij er dan zelf niet minder slecht van wordt vind ik niet zo erg.

 7. De vier landen die deel uit maken van het Koninkrijk der Nederlanden kunnen Libanon en Libanese bedrijven onvoorstelbare mogelijkheden bieden.

  Dus wij faciliteren Libanon en wat krijgen wij daarvoor terug meneer Hakim ?

 8. Hier is het artikel op de president’s site in het Arabisch: http://www.presidency.gov.lb/Arabic/News/Pages/Details.aspx?nid=10249
  Hier in het Engels:
  http://www.presidency.gov.lb/English/News/Pages/Details.aspx?nid=10249

  Ok call me stupid maar er staat niks in bovenstaand artikel over “granting Lebanon a piece of land” of wel?

  En als iemand toevallig wilt weten hoe Curaçao in het Arabisch wordt geschreven… : كوراساو

 9. Politieke dekmantel voor politici om eigen handeltjes veilig te stellen:
  Schotte “dealt” met Colombia-Venezuela
  Wiels “sjaggert” met Cuba-Venezuela
  Nasser Hakim “dweept” met Libanon
  En al deze “nuttige” contacten kosten MILJOENEN aan reiskosten!
  Heren politici BACK to BASE en los problemen op Korsou eerst eens structureel op met kennis en netwerk op ons eigen eiland.
  Criminaliteit – Milieuvervuiling – Corruptie – Capabele overheids NV”s (en bijpassend personeel met kennis van zaken en GEEN vriendjes zonder know-how) – Infrastructuur – Gezondheidszorg (maak eindelijk eens serieus werk van een nieuw ziekenhuis) – Sportontwikkeling – Samenleving ZONDER DISCRIMINATIE – en en en ….
  Als al deze zaken goed onder controle zijn kunnen jullie je bezig houden met “LUCHTFIETSEN”.

 10. hoogmoedswaanzin!!!!

 11. Nu reist de heer Hakim al 10 maanden de hele wereld rond en we hebben nog niets gezien hiervan..