• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte verwacht veel van de samenwerking met Medellin op het gebied van de integrale ontwikkeling van buurten. Schotte is sinds gisteren in Medellin. “Curaçao kan veel leren van de tranformatie die Medellin heeft ondergaan met hun ‘Proyectos Urbanos Integrales’.”

Op de eerste dag van zijn werkbezoek heeft Premier Schotte gisteren uit naam van de regering van Curaçao een overeenkomst gesloten met de burgemeester van Medellin Alonso Salazar Jaramillo. Het akkoord, in de vorm van een Memorandum of Understanding, faciliteert de samenwerking op het terrein van de ontwikkeling van buurten. Het biedt een uitgebreid kader voor samenwerking tussen de twee overheden.

Technisch
Vandaag zal de eerste vergadering op technisch niveau in Medellin worden gehouden tussen de coördinator van het Plan Nashonal pa Desaroyá Bario en de directeur van ‘Projectos Urbanos Integral’ van Medellin. Zij zullen uitwerken hoe de samenwerking tussen Medellin en Curaçao er precies uit zal gaan zien en hoe zij van elkaar kunnen leren op het gebied van planning, benadering en methodologie voor de integrale ontwikkeling van buurten.

Veranderingen
Tijdens het bezoek aan Medellin kon Schotte persoonlijk zien hoe fundamenteel de veranderingen in Medellin zijn. Hij heeft één van de buurten bezocht die werd gezien als erg problematisch, met hoge werkeloosheid, veel drugscriminaliteit en veel problemen met mobiliteit.  Door de aanleg van openbaar vervoer via een kabelbaan, buurtcentra, bibliotheken, sportfaciliteiten, renovatie van woningen en sociale programma’s, heeft Medellin grote veranderingen in de buurten bewerkstelligd.

Balans
Ook heeft de premier een bezoek gebracht aan het utilitiesbedrijf van Medellin, Empresa Pùbliko de Medellin (EMP). Daar legden zij hun beleid uit dat gebaseerd is op een balans tussen een commercieel belang en sociale verantwoordelijkheid. Het bedrijf heeft ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de buurten en geven ook terug aan ongeveer 400 studenten in Medellin.

EAFIT
Tijdens een bezoek aan de EAFIT universiteit kreeg Schotte te horen hoe de universiteit de stedelijke projecten in Medellin documenteert en analyseert. Dit wordt gedaan om zo op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde conclusies kunnen trekken wat de doorslaggevende factoren van het succes van de integrale aanpak zijn. Vertegenwoordigers van de universiteit zullen eind volgende maand naar Curaçao komen om een workshop te geven is samenwerking met de universiteit van Curaçao.

6 reacties op “‘Curaçao kan leren van Medellin’”

 1. Waarom geen zaken doen met landen die veel geld hebben? Arabische landen idd.. maarja daar kan Schotte niet makkelijk met de vrouwen daar op stap..

 2. Politieke dekmantel voor politici om eigen handeltjes veilig te stellen:
  Schotte “dealt” met Colombia-Venezuela
  Wiels “sjaggert” met Cuba-Venezuela
  Nasser Hakim “dweept” met Libanon
  En al deze “nuttige” contacten kosten MILJOENEN aan reiskosten!
  Heren politici BACK to BASE en los problemen op Korsou eerst eens structureel op met kennis en netwerk op ons eigen eiland.
  Criminaliteit – Milieuvervuiling – Corruptie – Capabele overheids NV”s (en bijpassend personel met kennis van zaken en GEEN vriendjes zonder know-how) – Infrastructuur – Gezondheidszorg (maak eindelijk eens serieus werk van een nieuw ziekenhuis) – Sportontwikkeling – Samenleving ZONDER DISCRIMINATIE – en en en ….
  Als al deze zaken goed onder controle zijn kunnen jullie je bezig houden met “LUCHTFIETSEN”.

 3. Eigenlijk snap ik de minister president niet. Hoe kan zo’ n man een land regeren als hij zo konstant in lucht vliegt. Wie moet al die vliegtickets betalen voor deze man. Deze is al ons belastinggeld verkwanselen. Wie gaat deze man ter verantwoording roepen in de regering. Ik ben benieuwt wat de Curacaonaars van de Colombianen kan leren. Moeten van Colombianen hoe ze mensen op kille bleode moet doden om drugs, moeten ze leren hoe ze de grootste wereldhandelaars kunnen worden in Coke of hoe ze bollitas kunen slikken. Ik wordt ook moe van die pooier. Zelfs de Nederlandse minister verspillen niet zoveel geld in de lucht. Wanneer wordt mijn volk eens een keertje wakker.

 4. als Schotte niet steeds op reis ging dan had Barber nu een heel mooi sportcomplex!!

 5. Ik word zo moe van die manjongen, wanneer kan ik op vakantie i.p.v. mijn werk in de steek laten, waar ik nooit aan begonnen ben?? Gratis reisje medellin, kleppen op mijn ogen,stad van verderf, klepje schutte en uitkijken naar de volgende onzin reis, Wanneer stopt deze man??

 6. Super hoor, onze minister president is goed bezig! Hij is zo goed bezig hij hoeft nooit op het eiland te zijn om te regeren. Overal is er tekort aan geld maar hij weet goed duizenden guldens aan tripjes te verspillen….