• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Gezondheid Jacinta Constancia heeft gisteren de helpende hand uitgestoken naar de Taamskliniek. De kliniek kampt met financiële problemen. Taamsdirecteur Earl Esseboom zag geen andere uitweg en startte gisteren een hongerstaking totdat de overheid ‘haar beloftes zou nakomen.’

De staking was van korte duur, want kort daarna reageerde Constancia op de brief waarin Esseboom zijn hongerstaking aankondigde. De minister benadrukte dat de kliniek als prive zorginstelling niet valt onder de verantwoordelijkheid van de overheid. “Het is echter taak voor de overheid om zorg te garanderen en in dit verband is eerder afgesproken dat er aangepast beleid komt in de overgangsperiode tot het nieuwe ziekenhuis er is”, aldus Constancia.

Problemen
“Zoals reeds bekend werkt de regering van Curaçao aan de structurering van de ziekenhuiszorg in Curaçao. In het kader van dit traject wordt ook gewerkt aan nieuw beleid. In deze zorgsector zijn er verschillende instanties waaronder de Taams Kliniek die ernstige problemen ondervinden”, voegde de minister eraan toe.

‘Letter of comfort’
“Ondertussen heeft de regering een zogenaamde ‘letter of comfort’ opgesteld die het mogelijk moet maken voor de Taams Kliniek om een tijdelijke oplossing te zoeken bij lokale financiële instellingen in de overgangsperiode van 2011. Dit voorstel is op dit moment bij het het departement van Juridische Zaken van de Overheid voor beoordeling en zal binnenkort worden behandeld in de Raad van Ministers.”

www.versgeperst.com