• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het zal de meeste wel zijn opgevallen. Aqualectra is aan het schakelen vandaag. De stroomvoorziener meldt in een persbericht dat door ondercapaciteit, veroorzaakt door technische problemen bij de Dokweg-centrale het bedrijf gedwongen is om te schakelen.

Aqualectra voert onderhoudswerkzaamheden uit aan een eenheid van de Centrale en, nu vier eenheden van de Dokweg-centrale zijn uitgevallen, heeft het bedrijf geen enkele reserve meer. Het nutsbedrijf meldt dat er hard gewerkt wordt om nog vandaag twee resterende eenheden aan de praat te krijgen.

Schakelen

Aqualectra gebruikt een schakelprogramma waarbij groepen van wijken twee uur zonder stroom zitten. Dit gaat om en om. Op die manier wordt het systeem van Aqualectra niet overbelast. Het nutsbedrijf zegt haar best te doen om de problemen op te lossen, maar waarschuwt dat het schakelen zich de komende dagen blijft voordoen.

2 reacties op “Aqualectra kampt met ondercapaciteit”

 1. Hulde voor de reactie van YWN.

  Technische problemen bij Aqualectra zijn chronische problemen die blijkbaar maar niet voorkomen kunnen worden. En dat is op zijn minst raar als je je bedenkt dat bedrijven, en dus ook de economie grotendeels niet functioneren zonder o.a. gezonde levering van energie.

 2. Zo lang mensen afhankelijk blijven zijn van de overheid van Curacao, zal men nooit beter worden. Alternatieve energien zijn de oplossing, de prijs van de zon gaat niet omhoog, zo ook niet die van de wind. Die van olie wel, maar de leiders van ons eiland hebben altijd de kop in het zand gestoken en ons afhankelijk gemaakt van inneficiente en dure electriciteits opwekking uit olie derivaten.

  En nu heel gezellig, betalen wij met zijn allen de rekening voor. Lang leve de domme politiek en vriendjes partijen. Je zou maar voor iemand met kunde kiezen als minister, dat zou echt te ver gaan.

  Premier Schotte, waar blijft trouwens uw energiebeleids plan gebaseerd op alternatieve energien?, waar blijven de tax cuts voor de import van groene oplossingen?, waar blijft de aanpak van de raffinaderij en hun vervuiling?.

  Je zou maar Schotte heten en van alles en nog wat beloven voor de verkiezingen en dan daarna niets waar kunnen maken. Wij staan nog steeds te wachten op de verlaging van de groete en fruit, Hakim?, ben je daar?, hahahaha, echt een stelletje bonobos.

  De Par lacht zich kapot, maar dat zijn ook een zooitje idioten en corrupten of eerlijke mensen zonder kennis. Zoals Obama heeft Schotte een eiland/land geerfd met veel problemen, ook veroorzaakt door de Par en hun vriendjes politiek. Maar Schotte, als je iets zegt, doe het dan ook.

  Trouwens die windmolens van Aqualectra en Nu Capital zijn nu al 1 jaar te laat met hun project, wie betaald daar voor?.
  YWN