• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ouders van VSBO-leerlingen kunnen toch rekenen op steun van stichting FidE voor de aanschaf van schoolmateriaal. De stichting kampte met onvoldoende fondsen omdat zij voor het schooljaar 2009-2010 geen geld had ontvangen van de overheid.

“Het feit dat FIdE geen fondsen had om ouders tegemoet te komen in de kosten van de aanschaf van schoolboeken van het VSBO is te wijten aan de beslissing die ex-gedeputeerde Marilyn Alcála-Wallé heeft genomen toen zijn in het bestuurscollege zat”, aldus minister van Onderwijs Lionel Jansen.

‘Mysterie’
FIdE had voor het schooljaar 2009-2010 het bedrag van 600.000 gulden moeten krijgen om ouders te helpen met de aanschaf van schoolmateriaal. “Maar mevrouw Alcála-Wallé heeft dat in haar hoedanigheid van gedeputeerde van Onderwijs tegengehouden. Het volgend schooljaar was René Rosalia gedeputeerde en minister van Onderwijs en hij heeft ook de fondsen voor FIdE niet laten overmaken. De reden hiervan is een groot mysterie”, aldus Jansen.

Geld
De minister heeft er nu voor gezorgd dat FIdE (Fundashon pa Inovashon di Enseñansa) het bedrag dat zij in 2009-2010 moesten ontvangen alsnog hebben gekregen. Dit geld ook voor het bedrag van 600.000 gulden dat ze voor het afgelopen schooljaar hadden moeten ontvangen. FIdE zit gevestigd op het industrieterrein Groot-Davelaar (achter Trupial Inn). Voor meer informatie over de documenten die zij moeten overleggen kunnen ouders bellen met 738-6570.

www.versgeperst.com