• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO –De Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Jacinta Constancia heeft onlangs de eerste steen gelegd voor een wetenschappelijk centrum, Carmabi Science Center. Het center zal op het terrein van Carmabi te Piscadera gebouwd worden.

Het project wordt gefinancierd door ontwikkelingsgelden uit Nederland via het Sociaal Economisch Initiatief (SEI) voor een bedrag van 2.7 miljoen gulden. Het toezicht op de uitvoering van dit project gebeurt door de USONA.

Verdiepingen
Het Science Center zal beschikken over een laboratorium, een bibliotheek en zal onderdak bieden aan buitenlandse studenten en wetenschappers. Het Science Center kent vier verdiepingen. Op de begane grond komt een restaurant met kantine en een presentatieruimte. Op de eerste verdieping komt een laboratorium en een bibliotheek. Op de tweede verdieping komt de huisvesting voor studenten en op de derde en vierde verdieping worden studenten en wetenschappers gehuisvest.

Verbetering

Realisatie van het Science Center betekent een aanzienlijke verbetering van Carmabi’s onderzoeksfaciliteiten en biedt meer ruimte voor wetenschappers in vergelijking tot vroeger. Meer en verbeterd onderzoek zal leiden tot een verdere vergroting van de kennis over het Curaçaose koraalrif waardoor een beter beheer van dit unieke ecosysteem mogelijk maakt.

Carmabi

Stichting Carmabi is werkzaam op het gebied van parkbeheer, natuur en milieu-educatie, verstrekt adviezen op natuurgebied en verricht natuurwetenschappelijk onderzoek. Het merendeel van het onderzoek dat Carmabi verricht wordt gedaan op onze koraalrif en hierbij werkt Carmabi samen met een twintigtal universiteiten wereldwijd. De onderzoeksresultaten worden gepubliceerd in internationale vaktijdschriften.

www.versgeperst.com