• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

curaçao nieuws helmin wielsCURAÇAO – Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels staat nog steeds achter het plan van de PS om de 80/20-regeling in te voeren. “De wet is goed voor de bursalen en maakt het gemakkelijker voor hen om terug te komen.”

Volgens Wiels moeten Curaçaoënaars die in Nederland hebben gestudeerd makkelijk kunnen terugkeren naar hun eiland. “De 80/20-wet is hier een goed middel voor”, vertelde de PS-leider tijdens een partijvergadering dit weekend.

Belangen
“Er is vanuit de overheid nog veel kritiek op de regeling, maar dit maakt het voor de bevolking alleen maar duidelijker wie de echte Yiu di Kòrsou zijn en wie de belangen van een bepaalde kleine groep voorop stelt.”

Ver van huis
Ook sprak Wiels zijn bezorgdheid uit over de leeftijd waarop de jongeren gaan studeren in Nederland uit. “Jongeren moeten niet voor hun negentiende weg van huis, ze moeten eerst gevormd worden.” Hij sprak hierbij expliciet zijn ongerustheid tegenover meisjes uit. “De jongen die je nu helpt, is in november klaar met je. Dan sta je er alleen voor.”

16 reacties op “‘Bursalen gebaat bij 80/20-wet’”

 1. Ai si kore ku nan Nederlanders eruit/ Er zijn weinig banen voor de yui di tera, de makambas plegen sociale werk genocide op curaçao. In Nederland worden de yui di Korsow behandeld als een buitenlander, terwijl wij deel zijn van het koninkrijk. JA een zogenaamd koninkrijk alleen op papier niet in praktijk. Wat hebben wij aan dat rotzooi, het stelt niks voor weg ermee. De regering moet een oprotbeleid invoeren voor Nederlanders.
  Want gelijke rechten hebben wij tog niet in het koninkrijk der Nederlander

 2. Het blijft me verbazen hoeveel reacties de artiekelen over Wiels krijgen! Hij lijkt wel de Olifant in de kamer waar iedereen naar blijft staren.
  In een ander bericht stond er dat hij een stokje ervoor zet als een ander party de coaltie laat vallen, weer een ander artiekel werd er gezegd dat hij de andere partyen niet vertrouwt en corupt vind, maar hij wilt wel met ze blijven werken?

  Raar deze guy, grote mond, groot uitspraak, maar met wat lijkt, kleine hersenen??

 3. Als Wiels hier wat te zeggen krijgt, leer dan Spaans voordat je vertrekt. De kans dat je terugkomt naar een deel van Venezuela is levensgroot. Met Wiels in de Staten, heeft Venezuela geen leger nodig om Curacao te annexeren.
  80 /20 Zal dan uitdraaien op 80% banen voor Venezolanen en 20% voor de rest van het eiland. Hiertegen helpt geen radarbeveiliging en kustwacht. Het gevaar komt van binnenuit.

 4. Ik dacht dat de wet voor arme bevolking is? de gestudeerde YDK vindt wel werk op Curacao onder zijn niveau en ja met een ongeschoolde manager/ premier.

  Wanneer komt er een wetenschappelijk onderzoek zodat bekeken kan worden wat de gevolgen zijn van de wet en dan kan er op niveau discussie gevoerd worden of de wet ook zinvol is om in te voeren.

 5. voor de kinderen waar wiels het zo goed voor bedoeld die zullen nooit bursalen zijn…het is juist die laag van de bevolking waar wiels met iedeen voor moet komen in plaats kinderlokker te spelen…. !het fundament moet je op bouwen… wielsje

 6. wiels snapt niet dat een bursale kennis opdoet en ziet dat de wereld niet draait om deze rots in de branding waar alleen de zon gratis is , de lonen laag, en de mentaliteit van deze politiek een poppenkast is waar niemand op zit te wachten …

  ……..dromenland is wiels beland…

 7. Waarom wil Wiels dat men in het gehate Nederland studeren? Daar worden ze een tweekoppig monster. En tja wat moeten zij als ze terugkomen? Dan is je manager iemand die geplaatst is wegens politieke banden en totaal geen kwalificaties heeft en niet naar jou luisterd.. en veel meer geld dan jou verdiend..

 8. Wiels heeft gedeeltelijk gelijk over de jongeren die naar Nederland gaan. Maar de vorming van een kind dat naar Nederland gaat kunnen de ouders al heel vroeg mee beginnen. Leren omgaan met geld, eigen kledingwas draaien, slaapkamer opruimen, boodschappen halen, koken etc.. zolang de kinderen hier op Curacao in de watten worden gelegd door de moeder zal het ook niet helpen als een kind 19 jaar is (het blijft een kind). Kind zelfstandiger opvoeden zie je hier nog niet zoveel, alleen bij ouders die ook in Nederland/ VS hebben gestudeerd.

  Toch blijft het raar dat Wiels zijn kinderen niet naar Colombia of VS heeft gestuurd om te studeren. Iedereen moet toch zijn kinderen dichterbij huis laten studeren? Hij zal wel gescheiden zijn.

 9. Ik heb alleen een vraag. Waarom betaalt de goverment voor jou studie.? Om in Nederland Te bljivn en Nederland helpen of om Curacao te helpen?

 10. Hoe oud waren Wiels zin kinderen toen ze uit huis gingen om te studeren in Nederland dan???

 11. ik reageer maar niet meer op deze stommiteiten van Wiels…..

 12. Hoe kan je nu zo’n regeling invoeren zonder een goed onderzoek te verrichten wat de gevolgen zijn van het invoeren van de wet 80/ 20. Misschien kan PS opdracht geven om dit te onderzoeken zonder een wet zomaar door te drukken. Laten we een referendum gaan houden? Kan Wiels meteen zien hoe de bevolking erover denkt! Wiels doet het toch voor de bevolking?
  Investeerders zijn toch buitenlanders en beginnen een klein bedrijf en zoek dan maar een goede ydk *die hebben al werk.

 13. ja hoor, en hij gelooft het zelf nog ook.
  maar hij gaat zijn zin krijgen, dadelijk zijn alle nederlanders weg, toeristen weg en is er nog een half gaar eiland over en kunnen alle beursalen terug komen.
  helaas zijn de beursalen niet zo gek als de nederlanders die hier wonen die nog een lichtpuntje zagen hier op het eiland.
  alleen begint dat lichtpuntje aardig te doven…

 14. Beschikbaarheid van werk op Curacao is niet direct een reden om na de studie terug te komen. Salaris speelt ook een grote rol en die is op het eiland duidelijk een heel stuk lager. Ook is de verscheidenheid aan soorten banen en werkgevers is vele malen groter in Nederland. Wil je naast je studie-ervaring ook werkervaring op doen, dan is het als bursaal niet aanlokkelijk direct terug te keren. Daarbij vraag ik me af: hoeveel werkgelegenheid blijft er over als vele Nederlanders zich gedwongen voelen te vertrekken. Zij hebben hier niet alleen werk, ze geven ook geld uit. Ze laten huizen bouwen, kopen meubilair en witgoed, ze doen boodschappen, hebben kinderen op scholen en op opvang, gaan naar de dokter, krijgen vrienden en familie op bezoek die in een resort of hotel zitten. Hoeveel toeristen uit Nederland blijven er over als zij zich hier niet meer welkom voelen? De aantrekkingskracht voor Nederlanders is juist het herkenbare zoals Nederlandse straatnamen. Wanneer zulke dingen verdwijnen en de geschiedenis verdonkermaand wordt, dan kun je als Nederlander net zo goed naar Spanje of Griekenland gaan, veel korter vliegen, veel goedkoper en daar heb je ook zon, zee en strand.
  Voor de bursalen hoop ik dat de 80/20-regeling er dus nooit komt.

 15. Ach wel nee, tegen de tijd dat ze klaar zijn voor de arbeid markt , is er niets meer om naartoe terug te komen………….

 16. huh? wie zou nou terug willen komen met types zoals wiels aan de macht? ff nadenken voor je wat zegt meneer wiels…