• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Carlos Monk (Bestuur en Planning) heeft gisteren het officiële startsein gegeven voor het project voor transformatie. Het doel van het project is om alle problemen die zijn ontstaan bij de overgang naar het nieuwe overheidsapparaat op te lossen. Dit moet over zes maanden afgerond zijn.

Op 1 januari 2012 moet het overheidsapparaat optimaal beginnen te functioneren. Het doel is het overheidspersoneel meer tevreden en gemotiveerd aan het werk te krijgen, wat een positieve invloed heeft op de interne en externe dienstverlening. “Het belangrijkste is dat de publieke werknemer die lange tijd is vergeten en slecht behandeld, zijn plek terugkrijgt en daarmee de gemeenschap kan dienen”, aldus de minister.

Publieke werknemers
Het nieuwe overheidsapparaat was al opgezet op 10 oktober vorig jaar, samen met het ontstaan van het land Curaçao. Alle publieke werknemers die in dienst waren van het eilandgebied Curaçao of in de regering van de Nederlandse Antillen op Curaçao zaten, werden samengevoegd. Het ging daarbij om 4200 publieke werknemers.

Overgang
De overgang naar het nieuwe overheidsapparaat bleek niet eenvoudig. Veel personeel was vertwijfeld of ontevreden door de veranderingen. Er waren problemen met de plaatsing, de juridische positie en de arbeidsvoorwaarden van de ambtenaren.

Project
Het project voor transformatie moet het nieuwe overheidsapparaat wel op de rails krijgen. De stuurgroep bestaat uit Whitney Martina, dagelijks voorzitter, de leden Rosita Inesia-Wright en Ivy Lo-Tam-Soen. Daarnaast vertegenwoordigen Ronaldo Abrahams en Marco Lacle de vakbonden ABVO, NAPB, STRAF en SAP die de ambtenaren vertegenwoordigen. In de kantoorruimten van het World Trade Center zullen de 60 medewerkers de komende zes maanden werken aan het project.

1 reactie op “Project voor transformatie van start”

  1. 60 medewerkers een half jaar extra inzetten????? kosten ??????
    Kunnen de bestaande instanties niet gewoon hun duurbetaalde managers en personeel aan deze klus zetten ipv nog meer overhead kosten op de begroting (onze belastingcenten te laten drukken). Is toch niet meer dan normaal dat elke (top)ambtenaar dit in zijn takenpakket heeft en er verantwoording voor draagt dat alles goed functioneert!!!