• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “We moeten komen tot energietarieven die acceptabel zijn voor de gemeenschap”. Dat zei premier Gerrit Schotte gisteren tijdens de technische conferentie 2011 van Carilec. In zijn openingsspeech lichtte Schotte het nieuwe energiebeleid toe en deelde hij zijn interesse voor alternatieve energie.

In zijn openingsspeech gaf de Premier een toelichting op het nieuwe energiebeleid dat de regering in februari 2011 heeft goedgekeurd. Naast de hoge prioriteit van de acceptabele energietarieven benadrukte de premier dat alternatieve energie in Curaçao, met de windmolenparken in Terá Kora en Playa Kanoa, al vorm begint te krijgen.

Grote interesse
De premier sloot zijn speech af met de woorden dat hij al lang een grote interesse heeft voor alles wat te maken heeft met alternatieve energie en dat hij daarom erg blij is dat hij aanwezig kon zijn bij de opening van de technische conferentie van Carilec.

Conferenties
Caribbean Electricity Utility Services Corporation (CARILEC) organiseert elk jaar vijf conferenties die te maken hebben met verschillende aspecten van bedrijfsactiviteiten, zoals public relations, duurzame energiebronnen, gezondheid en zekerheid, beleid van humane middelen en vorming en technische ontwikkeling. Carilec probeert met de conferenties de uitwisseling tussen de 28 aangesloten landen te verbeteren.

Tentoonstelling
De conferentie vindt tot en met woensdag plaats in de Exhibition Hall van het WTC. Het thema van deze keer is : “Managing the Impact of Global Change on the Energy Business in the Caribbean”. Morgen is ervan 09:00 tot 16:00 uur een tentoonstelling over de ontwikkelingen op het gebied van energietechnologie. De tentoonstelling is voor 10 gulden te bezoeken.

3 reacties op “Schotte: ‘acceptabele energietarieven’”

  1. Onze joker heeft geheime rekeningen in het buitenland ontdekt, hij weet echter nog niet waar, hoeveel saldi en in welke valuta. Lijkt wel een beetje op die olie-vondsten in en rond om ons eiland of moeten er koppen vallen bij Aqualectra ?

  2. Whatabout dat gas uit Trinidad ?

  3. Je kunt ergens belangstelling voor hebben, maar de vraag is wat je daar mee doet. Hoe gaat Schotte bijv. zonne-energie promoten?