• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het eind van Peter Stuyvesant College brak dit weekend aan. Het standbeeld werd zaterdag door een takelwagen verwijderd en kwam tijdens de actie symbolisch ten val toen het van zijn sokkel werd gehaald. Pueblo Soberano leider Helmin Wiels ziet het verwijderen als een begin.

“We gaan alle straten die verband houden met Nederland een andere naam geven”, liet de PS leider volgens Antilliaans Dagblad weten. “Pas als het standbeeld van Juliana is weggehaald, kunnen we spreken van een onafhankelijk land.”

Video
Een ooggetuige maakte een tien minuten durend filmpje van de takelwagen die het beeld wegvist uit de tuin van het PSC.

 

42 reacties op “Peter Stuyvesant gevallen”

 1. Een regelrechte clown die Wiels. Als het Nederlands is dan deugt het niet. Stuyvesant mag danwel geen lieverdje geweest zijn, maar we praten over plus 340 jaar geleden! Waar hebben we het over. Met Nederland verbandhoudende straatnamen veranderen, Juliana neerhalen. What’s next? Namen van de Emma, Juliana en Wilheminabrug veranderen. Als Wilels nou echt zo anti Nederlands is dan bant hij alles, maar dan ook alles wat ook maar even met Nederand te maken heeft. Geen KLM meer, studenten niet meer naar Nederland, Nederlandse produchten uit de supermarkt verwijderen en noem maar op. Wat een zielig figuur!

 2. Aike, op 26-07-2011 om 03:41 schreef:

  ‘Tja, geschiedenis ontkennen helpt natuurlijk, dan is die gewoon verdwenen. Hoe dom kun je zijn?’

  Aike ,hoe dom kan jij zijn om niet te begrijpen dat wij een plaatsje voor jullie Held zullen zoeken. Een lekker plekje onder een boom bij de Museum, daar mag je je tranen gaan vergieten en je venijnpot wat aanvullen.

 3. Wat is jullie opinie van een standbeeld van Hitler op de Dam of op een school in Nederland.

 4. Straks mogen jullie allemaal een dag met de kinderen en de poes naar het Museum de Kolonioale figuren blijven bewonderen.

 5. Als we toch alleen straten hebben met namen van mensen die wat voor Curacao hebben gedaan waarom hebben wij dan in godsnaam een Haririplein??? Dat hebben ze in Libanon niet eens! Laten we deze rotonde aub meteen een andere naam geven!

 6. Tjongejonge… en dat wordt geaccepteerd door de bevolking? Ik ben net weer terug uit Curaçao maar OMG… wat ben ik blij dat ik dáár niet meer woon, zeg!

 7. Wat een slap gelul van Vito! erg voor woorden.

 8. bij het omtrekken van Saddam waren er nog enthousiaste omstanders, de opkomst in de video geeft weg hoeveel mensen belang aan de argumenten van Wiels hechten.

 9. H. Wiels is in de nederlandse Wikipedia onbekend. En zo hoort het ook. Minkukel die man.

 10. Ik hoop dat Wiels ook gaat werken aan een eigen Paspoort voor Curacao. NederLand zal hem dankbaar zijn en er vast aan willen meewerken. Mijn grootvader is door de duitsers in de oorlog slaaf gemaakt. Men noemde dat “arbeitseinsatz”. Moet Nederland nu 300 jaar alles wat aan Duitsland herinnert boycotten? Beetje zielig is het allemaal. Je schaamt je voor het eiland.

 11. We moeten het gewoon weer terug geven aan de Arowak indianen, die waren hier het eerst!

 12. @ Rico. Beste Rico ik ben geen aanhanger van Wiels begrijp mij niet verkeerd, maar hij heeft best een paar goed ideeen maar wet ze niet te vertalen in normale taalgebruik of goede daden. Momenteel verkeerd Wiels zich in een crisis met zijn eigen identeit die behandeld moet worden. Ik geloof dat hij in een zware minderwaardigheidscomplex verkeerd en zo trekt hij zijn aanhangers ook mee naar de afgrond.
  Kijk ik durf niet te zeggen dat het zonder de Nederlanders zo zou zijn geworden zoals het nu is. Zo kan je ook een voorbeeld nemen bij de andere eilanden hoe het nu ook anders is geworden. Dus dat stel ik me niet voorop met alle respect voor de Hollanders. Neem een voorbeeld bij Suriname hoe het is verlopen met de Hollanders. Inderdaad hier waren er vroeger de Indianen, de Spanjaarden, de engelsen, de fransen en de Nederlanders die haalden de slaven uit Africa wat de grootste bevolkingsgroep is gaan worden op de Antillen. Doordat de oorspronkelijke Indianen een uniek soort mens waren met een uniek lichaamslengte en niet opgewassen tegen het zwaar werk op de eilanden waren ze allemaal gedeporteerd door de Spanjaarden naar Spanje. Persoonlijk denk ik niet dat hun de oorspronkelijke bewoners waren van de eilanden. Het waren ook pasanten van de Islas inutiles. Doordat de negers in meerderheid waren op Curacao is er sprake dat ze Curacao geerft hebben van de Nederlanders voor hun zware diensten uit het verleden. Want waar vind je de rechtmatige eigenaars in Spanje. Wel geloof ik dat Curacao de sterke punten van de verschillende Culturen nodig heeft om de maatschappij draaiend te houden. Dat geloof ik best.Maar toch onderschat ik de goede toptalenten niet die Curacao al jaren heeft geproduceerd en velen die naar het buitenland verkassen met de multinationals. Na verloop van tijd komen ze toch allemaal terug denk ik. Je kan niet spreken over de teruggave aan de oorspronkelijke bewoners want dan moet jij beginnen bij America, Venezuela heel Caraibische gebied Cuba, Haiti, zuid Africa etc etc etc. Curacao is en zal blijven bestaan zoals het nu is misschien in de toekomst wel los van Nederland. Wel zal er in de toekomst een antipolitieke klimaat ontstaan ontstaan tegen de zoveel buitenlandse illegalen wat op het eiland Curacao wonen. Trouwens vallen er potentiele talenten weg dan staan er altijd anderen kandidaten klaar om de vrije posten te bekleden. Wij hebben genoeg talenten in Nederland maar hoe breng je ze terug op Curacao en Caraiben. Dat is de vraag.

 13. R.Rumay, op 26-07-2011 om 12:24 schreef:

  “In de meeste landen zijn juist de koloniale gebouwen iets waar de toeristen voor kome”

  Wij zullen misschien R.Rumay, een plekje zoeken voor deze piraten en hun standbeelden en naamplaten die ons aan jullie Holocaust herrinneren. De toeristen kunnen dan jullie misdadigers daar waar ze zijn neergeplaatst bewonderen. Mensen als jullie kunnen wij tesamen met de beelden van je misdadigers beslist missen. Ga zo maar door tot de bom barst en de mensen die dag in dag uit jullie venijnige opmerkingen moeten lezen straks niet het verschil meer weten tussen jouw soort en degenen die wel iets voelen voor dit volk en eiland.

 14. De belgen nemen curacao over en stichten een tweede Congo !!! wil je dat Wiels ????

 15. gelijk heel curacao plat gooien ! curacao terug geven aan wie ? wie was eerste ? Herman wiels hou op en doe echte dingen die noodzakelijk zijn voor curacao !

 16. Niet alleen de stichter van New York is de pineut, maar met allemaal nieuwe straatnamen kent niemand in Curacao nog de weg. Voor Wiels is dat een bekend gevoel, die is al langer “de weg kwijt”. Nu regelt hij ook nog even voor “zijn Volk” de weg naar de ondergang.

 17. Gelijk heel Willemstad plat gooien en alle problemen zijn opgelost!

 18. Top idee weg met die nederlandse namen, morgens slopen we de Juliana brug, over morgen de emmabrug, Fort Amterdam klink ook erg Hollands kunnen we dat ook afbreken.
  De naam Wiels klinkt overigens best nederlands kan die man ook effe van zijn voetstuk af?

 19. Het voorval met het standbeeld was zeker een ongelukje ?
  We gaan alles wat naar Nederland verwijst weghalen en slopen.
  Dan zijn we pas onafhakkelijk, dus Wiels een atoombom op het eiland en opnieuw beginnen.

 20. Geschokt, ongehoord, ……..
  Dat een overheid zich tot dit soort barbaarse activiteiten laat verleiden.
  Hoe triest kan je niet zijn als volk als de volksvertegenwoordiging overgaat tot het vernietigen van historisch materiaal.
  Het is ongehoord.

  Wiels hoort nu in een dwangbuis geplaatst te worden. Monte Cristo is al in staat van paraatheid gesteld voor jou komst.
  Hij is niet meer bij zinnen. Volgens mij kan hij aansluiten in de categorie Norwegian killer. Hij rust niet tot ook het standbeeld van Juliana met de grond gelijk is gemaakt.
  Ik zou me als NL-er daar niet meer veilig voelen.

  Denkt Wiels dat met het wegpoetsen van alles wat met het verleden te maken heeft hij een schone start kan beginnen.
  Ha ha, voorlopig zijn het de vele Hollanders die ervoor zorgen dat de economie draaiende wordt gehouden.
  Gaat hij ook alle toegangen naar het eiland dicht gooien voor alle NL enzo.

  Pueblo habri wowo

 21. In de meeste landen zijn juist de koloniale gebouwen iets waar de toeristen voor komen.

 22. Inderdaad, hoe dom kan je zijn. En de aanhangers nog dommer.

 23. Hoe diep kun je als bestuurder van een eiland zinken door dit soort zaken te tolereren?
  Meneer Wiels u moet zich schamen!!!

 24. goh, echt een mijlpaal voor dit kabinet.

  ga zo door…

 25. Maar is het Curaçao waar meneer Wiels zo trots op is niet gemaakt dóór Nederlanders?

  Zonder de Nederlanders zou het niet zijn zoals het nu is, toch? Help me even:
  eerst waren hier de indianen, toen de Spanjaarden, Engelsen en Nederlanders en die haalden de slaven uit Afrika naar Curaçao. Dat valt natuurlijk niet goed te praten maar geschiedenistechnisch is er dus ook geen grond om op basis daarvan het ‘eigendom’ van het eiland te claimen.

  Curaçao terugeven aan de rechtmatige eigenaars zou dus inhouden dat:
  – Nederlanders terug gaan naar Nederland
  – Chinezen terug naar China
  – Portugezen terug naar Portugal
  – en de afstammelingen van de slaven terug naar Afrika
  – Curaçao weer terug naar de indianen

  Dat zou dan toch terugkijkend naar de geschiedenis de enige juiste oplossing zijn.
  Maar dat is dan wel een oplossing voor een probleem dat er eigenlijk niet is natuurlijk.

  Ik denk dat je juist op een klein eiland als Curaçao de sterke punten van de verschillende culturen nodig hebt om de maatschappij draaiende te houden. Die zorgen ervoor dat het eiland bestaansrecht heeft. Als je met 150.000 man een compleet land met alles wat daarbij hoort (regering,industrie, handel, toerisme, haven, luchthaven, justitie, onderwijs, etc etc) draaiende wilt houden heb je alleen maar toptalenten nodig. En zoals het nu gaat komen die voor een groot deel uit het buitenland, dat is waar. Het zou mooi zijn als die toptalenten ook wat meer van Curaçao zelf zouden komen. Maar als je nu de buitenlandse talenten weghaalt valt daar een te groot deel van de fundering van het eiland weg.

  Curaçao bestaat juist dóórdat de geschiedenis is zoals hij nu is.

 26. Tja, geschiedenis ontkennen helpt natuurlijk, dan is die gewoon verdwenen. Hoe dom kun je zijn?

 27. Diep diep triest dat ons mooie eiland op deze manier kapot wordt gemaakt. Wat een grenzeloze domheid. Het volk verdient beter dan deze despoot die de keuze van het volk niet respecteert. Hoe is het mogelijk dat er op ons eiland mensen leven die hun stem aan dit stuk sushi hebben gegeven. Laat de regering eindelijk eens zijn verantwoordelijkheid nemen en deze gevaarlijke psychopaat in een kliniek opsluiten.

 28. De vloek van Peter Stuyvesant zal toeslaan. Helmin, let op je schaduw!!!

 29. Waar blijft de oppositie!!! Om Wilders uitspraken te gebruiken, Wiels is knetter gek.

 30. Wiels is gewoon een dom figuur, die het jarenlang niet verder bracht dan buurthuisjes runnen, tot dat hij aan het grote geld begon te ruiken en hij nu maandelijks voor zijn onintelligentie 12.000 krijgt neergeteld, betaald door de belastingbetaler.Hij lacht zich suf en lacht iedereen uit, geloof me.
  Wat Wiels nog niet doorheeft dat hij de volgende verkiezingen, en die komen er, om toch maar weer wat te doen te hebben terug kan naar zijn buurthuisjes. Maar wel met dien verstande dat hij goed voor zichzelf gezorgd heeft.
  Kortom Wiels en de rest van het canalje is een zakkenvuller pur sang. Behalve dat de man van binnen niet deugt ziet hij er van buiten ook niet uit. Ik bedoel naar even.
  Ik heb niks met Peter Stuyvesant, maar ik heb nog minder met een racist als Wiels.

 31. Heeft iemand ooit aan meneer Wiels de uitslag van het referendum over zelfstandigheid duidelijk gemaakt? Of hij heeft het nooit begrepen of hij negeert de wil van het volk en zet zijn eigen zin door. Meneer Wiels, de meerderheid heeft er voor gekozen ONDERDEEL VAN HET KONINKRIJK te blijven. Dus luister naar het volk en blijf in ieder geval van het koningshuis af. Hoewel ik uit uw woorden regelmatig begrijp dat u denkt dat wij hier onder koning Chavez vallen. Misschien komt het daar door. Hebt u gewoon het verkeerde koningshuis in gedachten.

 32. Ach ja en verder alleen maar ruzien.. corruptie en geen enkele verbetering op dit eiland..

 33. wiels moet zijn roots diggen in afrika!

 34. Een onafhankelijk land? Dus dat betekent op eigen benen staan en geen geld meer aannemen van die slavendrijvers Wiel? Lijkt me eengweldig idee! Iedereen blij!

 35. Begin nou met morgenochtend je paspoort op het Brionplein te verbranden, laat zien dat je cojones niet alleen in je mond zitten. Laat je “aanhang” zien dat, bo mes por. Maar waarom denk ik nu dat je dat niet durft ?

 36. je bent volgens dhr. wiels dus pas onafhankelijk als je alle beelden van het verleden hebt gewist?
  Alles vergeten, nooit meer leren van het verleden of kijken naar je afkomst, je erfenis.

  Daarnast heeft de meerderhei daangegeven dat we tegen onafhankelijkheid zijn. Dus als dit niet de wens van het vol is, is doorzetting fascisme. Pabien Wiels!! Dictator

 37. Mensen die juichen bij de val van een standbeeld. Ik heb het gezien in Irak, Roemenie, de val van de beelden van Stalin en lenin. Het einde van de machteloosheid, het begin van kansen.
  Maar als je juicht bij de val van een standbeeld 340 jaar na diens dood voel je niet de versterkende, krachtgevende werking van deze val.
  Het is diep triest dat na zo’n lange tijd van vrijheid mensen zich nog steeds machteloos voelen en dit irrationeel botvieren op ongerelateerde personen van zo lang geleden. Dat ze niet in staat zijn geweest dingen te veranderen en zich te focussen op de toekomst en positieve dingen.
  De val van dit standbeeld brengt een enorme machteloosheid, ongeschooldheid en wrok van een volk aan het licht. Het doet me eerder denken aan de verwoesting van de Boeddhabeelden bij Bamian door de taliban. Het is zo zinloos

 38. helemaal met Sander eens wilder is net zo een idioot dat bedoel ik ook met mijn schrijven van mij mag iedereen leekr blijven zitten waar die zit incl. Stuyvesant op zijn sokkel.
  lekker mengen goed roeren en het onderwerp dicriminatie is ook weer opgelost.

 39. Schandelijk, Nederland heeft Korsou mede gemaakt en houdt het levend met het vele geld wat erin gepompt wordt. Afgelopen weekend naar Wiels gekeken op Telecuracao 9. Wat een onzin komt eruit die man. Emotionele terreur eerste klasse. Verbazingwekkend vond ik het om te zien dat er zoveel licht gekleurde mensen in de zaal zitten. Nog lichter dan mijn bruin kleurtje. Het is toch zo, hoe zwarter, hoe dichter bij de roots?? Denken die mensen niet na?? Zij zijn vast ook minder in zijn ogen!!

  Misschien kunnen we inderdaad een weg naar hem vernoemen, Kaya Helmin Wiels, welke loopt naar de ingang van de Caprilles kliniek.

 40. hopi triest, ik denk dat onafhankelijk begint als hij zijn nederlands staatsburger schap eens inlevert of zijn kinderen terug haald van onze studie en de 100.000 landskinderen terug halen uit nederland. Oh ja laten we stoppen met de koninginnedag en de kerken ook een afbreken al die onzin toch alleen maar door de kolonisten opgelegd.
  Vuilnisman mag deze zak ook mee????

 41. Wiels is een dictator en een barbaar.
  hopelijk zijn, zijn volgelingen het ook beu.
  wat heeft Juliaana nou weer voor verkeerds gedaan?
  de man is geestelijk ziek en gefrustreerd, helaas heeft hij een goede babbel en de eenvoudige van geest gaan dat soort foute types volgen.
  denk maar aan de 2e wereldoorlog, dom tuig met een goede babbel kunnen het dan ver schoppen.
  voorlopig heeft hij een dik betaalde boterham door dit domme gebabbel.
  Ik vind trouwens ook Wilders een gevaar voor de samenleving….

 42. Lang leve de democratie!