• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister Jacinta Constancia (Gezondheid) pleit voor strengere controles op hygiëne bij alle handelaren die met eten werken. Ook wil zij het sneller makkelijker maken een vergunning in te trekken waarna een zaak niet aan de eisen voldoet. Versgeperst.com vroeg voorbijgangers of zij het hiermee eens zijn.

“Het moet veel strenger”, vindt de 33-jarige Anette. “Eigenlijk zou een eigenaar zijn vergunning al moeten verliezen als de eerste keer blijkt dat de zaak niet pluis is. Maar goed, een foutje is menselijk, maar als ze het een tweede keer doen, moet die vergunning ingenomen worden. Ze zouden regels moeten maken dat elke misstap drie jaar blijft vaststaan. Als je een tweede begaat binnen die drie jaar, kan je opdoeken.”

Controles moeten eerlijk
De 56-jarige Hennie is aan het werk bij een snèk en is iets voorzichtiger met zijn antwoord. “Alles is in orde hier, ze mogen altijd komen kijken. Controles moeten wel eerlijk gaan. Als hier toevallig net wat troep op de grond valt en een zwerm vliegen zoemt eromheen, kan dat gebeuren. Ze kunnen net op een verkeerd moment komen.”

Veel regels
Ook de 23-jarige Lili werkt bij een snèk. “Er zijn zoveel regels, sommigen zijn nutteloos. Bovendien draait het om vriendjespolitiek: als ze je niet mogen, word je om niks dichtgegooid en als je iemand kent, komen ze niet eens kijken. Je moet zelf verstandig genoeg zijn om de boel schoon te houden en hygiënisch.”

Lesje leren
“Hygiëne moet altijd in orde zijn”, laat de 24-jarige Winston duidelijk weten. “Als het niet in orde is, moet je weg. Je kunt dood gaan door onhygiënisch eten en eigenaren moeten hun les meteen leren.” De 62-jarige meneer Juni denkt dat het doorgestoken kaart is. “Iedereen weet waar het niet deugt. Daar blijf je gewoon weg als klant, maar ook als controleur.”

5 reacties op “‘De hygiëne-controles zijn oneerlijk’”

 1. drank of drugs of beide neem ik aan ee rik want nuchter zou je dat nooit doen of je moet een ezel zijn

 2. @Rik@ Maar waarom heb je nog 2,3,4,5 en 6 keer bij de KFC gegeten????????????

 3. Mevrouw Constancia, misschien is het begrip wetgeving bij u nog niet ingeburgerd. Die zijn opgesteld om te handhaven. Op het moment dat iemand een vergunning aanvraagt en krijgt gaat die persoon akkoord met alle bepalingen opgenomen in de vergunning. Dat betekent maar een ding dat controleurs hun werk naar eer en geweten moeten doen. Desnoods met de armada erbij.
  Misschien weet mevrouw Constancia niet dat zij bij gebrekkige uitvoering van de regelgeving zij bij een sterfgeval aansprakelijk gesteld kan worden.
  Micro-organismen dansen de samba in de tropische temperaturen. Maar ja ook dat weet zij niet.

 4. Ik heb 6 keer bij kentuky gegeten.
  ik ben 6 keer ziek geworden, en ik ben er echt niet gevoelig voor….

 5. Als je gewoon aan de controleur(s) betaalt, blijft je snek gewoon open.
  Misschien moet mevrouw Constantia, als ze tijd heeft, daar eens onderzoek naar doen.