• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het internet verovert de wereld en langzaam ook Curaçao. 53 procent van de Curaçaose bevolking heeft de mogelijkheid ‘snel’  te surfen over het net. Curaçao moet wel zijn best gaan doen de wereldwijde norm van ‘snel’ bij te kunnen blijven benen.

De internetproviders op Curaçao blijven toenemen en ook de snelheid schiet met sprongen vooruit. “De definitie van ‘snel’  is wereldwijd bepaald”, legt managing director van Caribbean Internet Excange (CAR-IX) Nico Scheper uit aan Antilliaans Dagblad. “Snel houdt in dat je downloadcapaciteit 4 Mb/s is. De definitie verschuift wel dus Curaçao moet meegaan met hogere snelheden om het internetpercentage van 53 procent te kunnen behouden.”

Centraal punt
Als het aan Scheper ligt, is dit meegaan met de norm geen probleem. “Nu loopt alle informatie nog via Miami, maar binnenkort gaat het van je laptop naar de wijk Vredenberg. Reken maar dat dat een stuk sneller gaat. “Een internet exchange is een netwerk van netwerken. Deze netwerken moeten elkaar ergens raken en daarvoor is een internet exchange het centrale punt. Hoe meer bedrijven aangesloten zijn bij dit punt, des te sneller wordt het internet.”

Sneller en goedkoper
CAR-IX is het kleine broertje van AMS-IX en boekt in de Caribbean steeds meer successen. Er zijn inmiddels tien bedrijven aangesloten bij CAR-IX en een elfde is op komst. Het is CAR-IX recent gelukt de grote jongens binnen te slepen: Google en Akamai. “Daarmee wordt internet op Curaçao sneller en goedkoper.”

1 reactie op “Internet op Curaçao gaat vooruit”

  1. Noem het internet maar snel .helaas bij mij nog niet met mijn 1/2 mb voor 99 naf bij scarlet.Heaas nog een kontrakt van een jaar