• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Behalve de prijzen die door de overheid werden verhoogd, zijn ook de consumentenprijzen de lucht in geschoten. In juni steeg het consumentenprijsindexcijfer met 0,3 procent ten opzicht van de maand mei. Dit betekent een inflatie van 0,3 procent.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte deze gegevens vandaag bekend. De laatste twaalf maanden zijn de prijzen met 2 procent toegenomen vergeleken met dezelfde periode het jaar daarvoor. Dit betekent een inflatie van 2 procent.

3 reacties op “Juni brengt inflatie”

  1. Nou John, laat de mensen lekker hun auto verkopen? Dan heb je genoeg geld om een half jaar met de bus te gaan!

  2. Het is een oneindig spiraal waarCuracao in zit, het verhooging van bezine maakt andere producten duurder, de duurdere producten maken de levens omstandigheden duurder, die intern maken dat relatief gezien bezine steeds moeilijker word om te kopen om dat men eind van de maand karp zit aan geld, en dan gaat de prijs van benzine weer omhoog. Binnen kort kunnen mensen hun eigen auto niet meer starten omdat het te duur is, laat staan dat ze dan nog hun wegen belasting kunnen betalen. Ze gaan dan meer met de bus reizen, die ook duurder zal worden door de benzine prijzen, voor dat we het weten zal het armoede persentage als een gek gaan stijgen, dit allemaal onder de wacht van Schotte die had beloofd dat benzine prijzen zouden zakken!

  3. En dat is voor het effect van de verhoogde benzine prijs…