• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAOHet bezoek van Asdrúbal Chávez dat vorige week zou plaatsvinden, laat nog even op zich wachten. De vicepresident liet gisteren weten zijn bezoek af te willen stemmen met het ministerie van Buitenlandse Zaken van Venezuela.

De Venezolaanse regering heeft aangegeven het bezoek aan Curaçao mede te willen laten coördineren en afstemmen via het ministerie van Buitenlandse Zaken. Als reden geven zij dat de toekomst van de Isla Raffinaderij ook de relatie beïnvloed tussen Curaçao en Venezuela. In overleg met beide regering moet nu een nieuwe datum worden geprikt.

Investeringen
Enkele weken geleden bezocht premier Gerrit Schotte de vicepresident in Caracas. Na jarenlang niet over het onderwerp te hebben gesproken, kwam de toekomst van de raffinaderij ter sprake en eventuele investeringen van PdVSA in de Isla. Chávez, de neef van president Hugo Chávez, zou vorige week naar Curaçao komen om concrete afspraken te maken.

Verdieping
Het eerste geplande bezoek van de vicepresident werd uitgesteld naar aankomende vrijdag, vanwege een urgent bezoek aan Cuba. Het bezoek van morgen is wederom uitgesteld. Premier Schotte maakt zich geen zorgen over het verschuiven. “Deze verschuiving wordt niet gezien als een risico dat de ontmoeting niet doorgaat, maar eerder als een teken dat de besprekingen zeer serieus worden genomen en tot een verdieping kunnen leiden van de te houden besprekingen.”

2 reacties op “Bezoek vicepresident PdVSA uitgesteld”

  1. @Rumay, nee joh dit is een grapje van onze buurman. Je denkt toch niet dat Schotte in staat is zo’n ludieke grap te verzinnen ?

  2. is dit ook een grap van schotte?