• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Spraakmakend nieuws, een knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag geeft Rudy Willems een analyse van het handelen van Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels.

Velen vragen zich af, ook de wetenschap: Hoe de immateriële wereld van onze gedachten en gevoelens, gekoppeld is aan de materiële wereld van ons stoffelijk lichaam. De emotionele staat van onze gedachten en gevoelens (onstoffelijke wereld) worden immers onmiddellijk gereflecteerd in de fysiologie van ons lichaam (stoffelijk).

Hoe is dit mogelijk? Hoe kan zoiets immaterieels als een gedachte een werkelijk waarneembaar fysisch effect hebben? Onze zintuigen zijn onbetrouwbaar en misleidend. De kleur rood bestaat niet, maar wordt ons voorgeschoteld en wij aanvaarden het! Misschien is er een antwoord mogelijk door de kwantum fysica?

Terwijl de wetenschap zover is om mogelijk te stellen, dat wij mensen, niet eens zijn datgene wat onze geest ons voorhoudt als zintuigelijke waarneming, vindt een schepseltje als Wiels het goed uit politieke machtsmisbruik, zelf kennelijk een perfectie, om anderen te mogen schofferen en te vernederen. Een gedachte, een opvatting, volgens hem, dat het Eiland en de Curaçaoënaars, als volk beter ervan zullen worden, indien hij zonder enige beheersing en goed fatsoen, iedereen hun waarheid mag vertellen, terwijl hij zichzelf beschouwt als een feilloze Curaçaose feniks, die boven alles en iedereen uitstijgt als zinnebeeld van alles beter te weten, maar in feite losgeslagen is van alle redelijke normen van fatsoen en savoir vivre als sociaal wezen!

Wat de uiterlijke realiteit van de mens op deze aarde werkelijk is, weet niemand, omdat wij niet in staat zijn het rechtstreeks te kunnen waarnemen. Men hoopt dat de kwantumtheorie een oplossing zal brengen. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid in de wetenschap, is er niet alleen één Melkweg, zoals wij die kennen, maar ergens in de oneindigheid, oneindige Melkwegen volledig identiek aan die in ons universum met een aarde, zon en de planeten met oneindig veel mensen die identiek zijn aan ons, dus een kopie van ons. Eén lichtdeeltje, één foton kan het verschil uitmaken in het multiversum. Erger nog, dat er geen God hoeft te zijn om een universum te creëren, de wetenschap in de Labo is in staat om het te kunnen in de tijd. Een kwestie van een vacuüm, een massa en zeer hoge temperaturen, daaruit zal spontaan een heelal ontstaan, dat zelf zijn verdere evolutie in gang zet! Een hoogstaande beschaving zou ook onze universum gecreëerd hebben!

Wanneer wij nu met deze achtergrond de machtzucht en valse intelligentie van Helmin Wiels aanschouwen, dan pas zal men kunnen beseffen, hoe achterlijk het Eiland nog is! Men kan haast zeggen hoe onbewust crimineel de mensheid op het Eiland behandeld wordt. Deze man heeft zich losgekoppeld van de normale zintuigelijke waarneming door macht zucht en is terecht gekomen in een utopische wereld van macht als zonderling en mist elke vorm van werkelijkheid, waarbij hij als enige, alles beter weet, maar is niet in staat als sociaal wezen, wat hij alleen weet, met zijn medemens te delen, omdat het een stoornis is. Daarom kan hij onmogelijk een ministerpost bekleden, laat staan een Premier!

Het noodlot zal hard kunnen toeslaan, wanneer zijn achterban hem loslaat, en dat hij dan terug dient te keren naar de realiteit zonder de intrigerende fascinatie, waarvan hij nu met volle teugen misbruik van maakt.

Indien hij niet erin slaagt zonder die fascinatie verder te kunnen leven, dan blijft hem niets anders over dan de drugs, alcohol of een knoop!

16 reacties op “Ingezonden: ontkoppelde Helmin Wiels?”

 1. Mac Houste,
  Jouw reactie zal niemand verbazen, kennelijk weet je nog net niet beter!

  Geachte Carl Riedel,
  Somewhere, is Wiels uitzonderlijk op de wijze waarop hij politiek bedrijft. Hij mag en moet misbruiken en andere scheeflopende zaken aa n de kaak stellen, maar moet dit gaan gepaard met vernedering en beschadiging van anderen tot eigen glorie en roem? Bestaat er dan geen politieke niveaux, waarop men elkander vierkant de waarheid vertelt, waarbij er geen vernedering of beschading erbij te pas komt?
  Mijn artikel wil juist deze tegenstelling op de korrel nemen: hoe ver thans de wetenschap is gevorderd en hoe acherlijk de politieke communicatie op het Eiland functioneert.

 2. DaSilva,
  Je hebt dit stuk volledig verkeerd opgevat en daarom ook de bal verkeerd geslagen!
  Het gaat in principe, hoe ver de wetenschap is gevorderd en daartegenover de kwaliteit
  van politieke communicatie en peil van politiek drijven op het eiland. De meest elementaire
  onderlinge menselijke relatie als gemeenschap woekert.

  Lucho,
  Kennlijk, weet jij het beter (lees hier boven)

 3. Narcisme is een term uit de psychologie. Het is een vorm van gedrag dat wordt gekenmerkt door een obsessie met de eigen persoon, egoïsme, dominantie, ambitie en gebrek aan inlevingsvermogen. Op het eerste gezicht heeft een narcist een zeer sterk gevoel van eigenwaarde en straalt zelfvertrouwen uit. Vreemd genoeg is echter het tegendeel het geval. Narcisten hebben, meestal onderbewust, juist weinig gevoel van zelfwaarde en compenseren dit door zich als beter of belangrijker dan anderen te beschouwen. Dit wordt in het Engels wel de narcissistic paradox genoemd. Om zich te beschermen tegen kritiek heeft een narcist niet veel aandacht voor de mening of de gevoelens van anderen en zo vaak een onderontwikkeld inlevingsvermogen. Personen die lijden aan een NPS kunnen in eerste instantie overkomen als charmant en interessant, maar als relaties langer duren blijkt hun egocentrisme vaak een ernstig obstakel. Niet zelden eisen ze een voorkeursbehandeling. Als dit niet gebeurt, voelen ze zich snel gekrenkt of ondergewaardeerd en zijn hierdoor vatbaar voor depressieve verschijnselen. Anderzijds kan hun kwetsbaarheid ook tot woedeaanvallen leiden.

  Het leven van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis is meestal zwaar, het heeft een diepe impact op de omstanders. Zoals een junk heroïne nodig heeft, is iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis altijd op zoek naar aandacht. Die aandacht houdt zijn broze zelfbeeld in stand en is van levensbelang voor de persoon.
  De basis van NPS wordt in de jeugd of vroege volwassenheid gelegd. Vaak wordt de oorzaak gezocht in misbruik of trauma’s die veroorzaakt kunnen zijn door ouders, andere invloedrijke volwassenen of zelfs leeftijdsgenoten. In dit kader kan NPS worden gezien als een verdedigingsmechanisme dat op gevoelens van minderwaardigheid is gebaseerd.

 4. @Carl, Maar Wiels zit nu in een regering vol met corrupte mensen (dat zijn zijn eigen woorden) en toch blijft hij met ze samenwerken. Dat maakt hem medeschuldig aan corruptie!

  maar succes met je revolutie jegens de huidige regering dan!

 5. Wiels is de Wilders van Curacao: Hij roept en schopt en vervult daarmee toch een nuttige rol want hij houdt de andere politici scherp(er). Helaas komen Wilders en Wiels nooit met goede plannen hoe het wel moet.

 6. @Carl Riedel

  Roeptoeter Wiels zal wel blij zijn met zo’n follower als Carl R.

  Wiels is een enorm dom schepsel. Domme schepselen roeptoeteren namelijk alleen maar omdat zij anders niet gehoord worden. Hij parkeert met zijn domheid op kosten van de belkastingbetaler een riant inkomen wat hij als buurtwerker in Banda Bou natuurlijk in geen decennia zou kunnen verdienen en profiteert daarbij nog van een riante pensioenregeling. Waarbij hij aangaf dat hij wel niet bij de stemming aanwezig was maar in een democratie werkt het zo wie zwijgt stemt toe.

  De man ziet er niet uit en raaskalt maar door. Ergo hij is een schande voor de democratie.
  http://www.amigoe.com/curacao/79663-de-geus-wiels-is-een-lafaard-een-misbruiker-en-impotent

 7. Carl Riedel de waarheid is soms hard. Gelukkig heeft Wiels al zijn mensen in de steek gelaten. Wat heeft Wiels tot nu toe bereikt? onrust drie minister ontslagen waardoor de ministerie weer achterstand oploopt (heeft de ministers zelf aangesteld).Veel schreeuwen en nooit aangifte doen? raar he? Als iemand corrupt is moet je aangifte doen!

  Wiels is een sociaal werker die nu lekker 12.000 gulden per maand opstrijkt.

 8. Carl, je combineert “Voor eens en altijd weg met de corruptelingen en hun handlangers” met een vertrek uit het koninkrijk, maar wat is de relatie tussen beide?
  Denk je dat corruptie verdwijnt als wij uit het koninkrijk vertrekken? Ik ben bang voor het tegenovergestelde!

 9. @ Carl Riedel

  Graag inleveren: je NL paspoort, want vliegen naar Europa mag van mij je veel tijd en energie gaan kosten.
  Aan de staat: graag inleveren de 1,2 miljard gift van de Nederlandse belastingbetaler aan ondankbare schepsels zo als jij.
  Graag terugbetalen de staatschuld die net is kwijtgescholden over de rug van de NL belastingbetaler.

  Carl ga lekker door met Wiels en kijk of je er beter van wordt. Wie moet trouwens die nieuwe buslijn betalen nu de geldkraan van NL dan opdroogt.
  Tjonge, het is zo gek nog niet in het Koninkrijk of wel, ondankbaar mannetje.

  Groeten van een trotse Nederlander, die graag dit eiland vooruit helpt in plaats van achteruit zoals elke loser die op Wiels stemt.

 10. Ingezonden: vanuit de Capriles Kliniek

 11. Dit artikel is zó slecht geschreven dat iedere reactie erop volstrekte tijdverspilling is.

 12. @ Carl Riedel,
  Je hebt helemaal gelijk. Kan niet snel genoeg gaan. 🙂

 13. Velen hebben er moeite mee als er iemand is waar ze geen blaam bij kunnen vinden. Rudy Willems is er zo een. Ik ben van mening (en nog meer dan 14.000 anderen) dat Helmin Magno Wiels het beste is wat Curacao is overkomen in de laatste 20 jaar. Geen enkel ander politicus heeft het OOIT gewaagd ZIJN EIGEN MENSEN te laten vallen als ze iets ongehoord doen.

  NOG NOOIT heeft iemand iets anders kunnen zeggen van Helmin Magno Wiels dan dat hij kei hard de waarheid zegt. Wij zijn achterban zullen hem NOOIT in de steek laten. In feite er zijn meerdere (waaronder ik ook) vinden dat hij eingelijk HARDER MOET TOESLAAN.

  En dan heb ik het over een Curacaose Burger Revolutie…….. Voor eens en altijd weg met de corruptelingen en hun handlangers. Het word tijd voor die Revolutie. Weg uit het stomme achterlike koninkrijk dat nederland heet.

  Met vriendelijke groeten,

  Carl Riedel

 14. Blijkbaar wil het schepseltje , Rudy Willmes, met ‘mooie’ psycho /sosio dus allerlei –logische woorden iemand anders schofferen .. blijkbaar is dit schepsel aan de drugs, alcohol en nog net niet geen knoop… Lijkt wel op die ene die effe in Colombia ging wonen.

 15. Dit artikel is zeker geschreven door iemand die zich bewust is van alles wat deze achterlijke eiland nog niet is maar durft geen naam aan te koppelen dusss ik acht deze persoon net zo achterlijk als dit eiland of nog erger.

 16. Ben geen fan van Wiels, maar wat een dramatisch slecht stuk is dit. Jammer dat de redactie iemand de vrijheid geeft om een kansloze en niet onderbouwde tirade af te steken. We hebben het hier wel ovr een gekozen volksvertegenwoordiger, alhoewel niemand op een dergelijke manier in een zichzelf serieus nemende publicatie uitgescholden zou mogen worden.