• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

persconferentie_isenia_thumbCURAÇAO – “Het lichaam van Angelo Isenia is gevonden”, zegt een zichtbaar verdrietige demissionair minister-president Emily de Jongh-Elhage. Rond 17:30 uur kwam het bericht dat het stoffelijk overschot was gevonden onder het puin van het Montana. Siegfried Francisco, de andere vermiste Antilliaan, wordt nog gezocht.

Volgens demissionair minister Maurice Adriaens (Verkeer en Vervoer) verbleven Isenia en Francisco allebei op de tweede verdieping van het hotel, maar het is niet bekend of hun kamers naast elkaar waren. “Het is internationaal besloten om door te blijven zoeken totdat alle vermisten van hotel Montana gevonden zijn. Op het moment zijn er nog twintig mensen vermist, dus er wordt doorgezocht. Dat betekent dat er nog steeds wordt gezocht naar Siegfried Francisco”, aldus Adriaens.

De familie
“De vrouw van meneer Isenia wil graag naar Haïti gaan om het lichaam van haar man te zien”, zegt premier De Jongh-Elhage. “Op het moment wordt zij geadviseerd dit niet te doen. Het is beter voor de familie om het lichaam niet te zien vanwege de staat waarin het verkeert. Maar als zij graag wil, kan zij zeker naar Haïti gaan”.

Dominicaanse Republiek
Premier de Jongh-Elhage en minister Adriaens waren van plan woensdag 3 februari met een chartervlucht naar de Dominicaanse Republiek te vliegen. Zij wilden de twee families een kans geven om in de ziekenhuizen te kijken, of daar misschien de twee mannen waren opgenomen. Het is niet zeker wat er gaat gebeuren nu het lichaam van Isenia gevonden is. De familie van meneer Francisco is op de hoogte gesteld en beide families moeten nu beslissen wat zij willen doen.

Pijnlijke realiteit
“Deze mannen zijn werk gaan verrichten voor onze overheid”, zegt De Jongh-Elhage. “Wij moeten eraan denken dat het mensen zijn en dat zij ook families hebben”. “Het is een pijnlijke realiteit voor beide families”, vervolgt Adriaens. “Wij zullen al het mogelijke doen om hun pijn te verzachten.”

persconferentie_isenia

3 reacties op “Lichaam Angelo Isenia gevonden”

 1. Heel erg schokkende om dit bericht over Angelo Isenia te lezen. Ik heb kennis gemaakt met Angelo Isenia en Dhr. Francisco in 2008/2009 tijdens mijn werkzaamheden in de luchtvaart sector op Curacao. Allebei erg professioneel, behulpzame mensen een het was voor mij erg prettig om met beide heren samen te mogen werken. Dit is zeker een groot verlies voor de familie, de DCA/NA en het eiland. Veel sterkte toegewenst voor de komende [moeilijke] tijden.

 2. Pas i hopi forsa na tur e ruman i famia di Enchi Isenia. Mi a konose Isenia for di tempu ku nos a bai HTS Haarlem hunto i despues ku e trahando na DCA-NA.
  Un bon amigu i trahado i sigur un gran perdida pa DCA-NA. Ultimo biaha ku mi a kombersa kune tabata dia 8 di desember 2009.
  Forsa espesialmente su rumanan Boi i Baby.

  ing. Nilo M. Emerenciana
  Safety & Q.A.-Officer BIA

 3. mijn oprechte deelneming aan de familie van Dhr Isenia. Siedfried is mijn neef, ik vind dit heel pijnlijk voor de naasten. god zal hun hart verzachten. ik hoop dat ze Siegfried vinden. en een dank aan de regering voor een goede steun aan de familie.