• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – UTS liet gisteren weten in zee te gaan met Curaçao Technology Exchange (Ctex) en het project om een datacenter op te zetten te steunen. Core NV liet het afweten. Minister Carlos Monk (Bestuur, Planning en Dienstverlening), verantwoordelijk voor de NV, vindt de investering  een te groot risico.

Het project van Ctex bestaat uit een datacenter om zowel lokaal als internationaal diensten te leveren. Core NV zou met een bedrag van 2,5 miljoen dollar het project steunen.

Niet onderbouwd
Monk besloot vorige week niet te investeren in het project vanwege te grote risico’s. Hij liet verschillende analyses verrichten waaruit bleek dat het project niet goed is onderbouwd en hierdoor zou Core een groot risico lopen de investering uiteindelijk te verliezen.

Andere doelen
De bewindsman gaf aan andere doelen voor de investering belangrijker te vinden. Zo ziet hij meer heil in het gebruik van de middelen van Core om jongeren te scholen en IT centra in de regio op te zetten.

1 reactie op “‘Core kan beter investeren in scholing’”

  1. Beste meneer Monk, kunt u als minister van Dienstverlening UTS niet van deze heilloze investering afbrengen met het argument dat ook zij deze miljoenen beter kunnen investeren in een optimale dienstverlening aan hun klanten op het HELE eiland van oost- tot westpunt en van noord-tot zuidkust?
    twee vliegen in 1 klap, want daarmee hebben de jongeren en scholen en IT-centra ook meteen een betere internetservice ter beschikking.