• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Schotte heeft precies vijf maanden na de start van de renovatiewerkzaamheden een bezoek gebracht aan de noordvleugel van Fort Amsterdam. Schotte kreeg een rondleiding door de vleugel en werd bijgepraat over de verrichte werkzaamheden van de afgelopen tijd.

Directeur van het aannemersbedrijf Willemstad BV, Hans Schelling en architect Carlo Rigot lieten Schotte na de rondleiding tevreden achter. De premier was blij te zien dat de werkzaamheden volgens plan verlopen. De renovatie van dit deel van Fort Amsterdam stond hoog op de prioriteitenlijst van de premier.

Huisvesten
Door achterstallig onderhoud heeft vijftien jaar lang slecht een klein team gebruik gemaakt van de benedenetage van het gebouw. Hierdoor moest het ministerie van Algemene Zaken kantoorruimte buiten het fort huren om haar medewerkers te kunnen huisvesten. Na de renovatie kunnen 90 medewerkers zich in de noordvleugel vestigen.

Asbest
Tijdens de rondleiding werd duidelijk dat het meest tijdrovende deel van de werkzaamheden het vernieuwen van het verrotte dak en het op verantwoordde wijze verwijderen van asbest uit verschillende delen van het gebouw was. Dit is conform de regels die werknemers beschermen tegen het materiaal gedaan.

Energiebesparing
Bij de verbouwing wordt gebruik gemaakt van middelen om energie te besparen en zijn er zonnepanelen op het dak geïnstalleerd. In combinatie met het aircosysteem ‘inverter’ zullen deze de uitgaven aan electriciteit drastisch doen dalen. Premier Schotte gaf aan hier een groot voorstander van te zijn.

www.versgeperst.com