• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

PistoolCURAÇAO – Twee Canadese studentes kwamen zaterdagochtend van een koude kermis thuis. Nadat zij van een feestje terugkeerden, werden zij gevolgd door een auto waar twee mannen uitstapten. De mannen beroofden hen van hun creditcards, een paar tientjes en een mobiele telefoon.

Volgens Antilliaans Dagblad hadden de studenten negen maanden doorgebracht op het eiland om onderzoek te verrichten bij Carmabi en vlogen gisteren naar Nederland.

Gevolgd
Zaterdagavond lieten zij hun spullen achter in een woning aan de Binnenweg in Julianadorp zodat deze niet konden worden gestolen en vertrokken naar een uitgaansgelegenheid. Op de weg terug werden zij gevolgd door een auto, maar beide waren in de veronderstelling dat dit de auto van een van de medestudenten was.

Pistool
Eenmaal bij de woning, stapten de twee mannen uit de auto. Een derde bleef achter in de eigen auto. Onder bedreiging van een pistool dwongen zij de meiden hun bezittingen over te dragen. De politie onderzoekt het voorval nog, maar mist tot nu toe nog elk spoor van de daders.

15 reacties op “Studenten overvallen voor paar tientjes”

 1. Ik betreur deze afkeurenswaardige actie van deze criminelen, nog meer de oficele reactie vande lokale politiek.

  1- er is geen you tube filmpje om deze studenten gelijk te geven
  2- zou het de schuld van PAR en de studentes zelf zijn.
  3- waren blanke studentes dus kolonialen en terecht beroofd.
  4- Politie is onder bezet en mag geen avonddienst doen totdat de illegale toelage weg is?
  5- waarschijnlijk hebben ze hun spulletjes verloren en geven nu zo de schuld aan criminelen om hun verzekering door fraude op te lichten.
  6- omdat de 80./20 nog niet officeel is het ook niet duidelijk wat de indentiteit van deze criminelen is. waarschijnlijk ilegalen?????????

  ons standpunt is dat er hier sprake is van ondeugdelijk bestuur en de veiligheid van een ieder gewaarborgd moet zijn.

 2. Tip! Als je achtervolgt wordt rijdt dan naar het dichtsbijzijnde politiebureau.

 3. pfff effe wachten en een You tube filmpje en reactie van een Canadese Minister .

 4. @ Jeroen,

  Maar voor de rest hoop ik wel dat deze laffe criminelen hard worden aangepakt.

 5. @ Jeroen,

  Die zelfde nederlandse politie agenten zouden te bang zijn om in te grijpen. Was laatst nog in het nieuws… dus laat ze maar lekker onschuldige burgers oppakken met buitensporig geweld. Dat is toch heerlijk thuiskomen?

 6. Zou je toch willen dat die agenten die Gario (terecht!) arresteerden hier op Curacao zouden werken. Maar helaas, criminaliteit is volkssport nummer één op Curacao…
  En het eiland glijdt steeds verder af, je vraagt je af wanneer we eindelijk eens de bodem raken…

 7. “Mooie actie”, kunnen deze Canadese studentes mooi reclame maken voor D(S)ushi Korsou. Klojo’s boren imago de grond in voor paar tientjes terwijl regering miljoenen in reclame stopt om Canadezen naar Curacao te lokken!
  Stop die gelden eerst in aanpak criminaliteit en ga dan pas denken aan PR voor toeristen!

 8. Gelukkig waren de daders duidelijk herkenbaar als 2 eskimos, anders zou hier geschreven worden dat het weer om Antillianen ging.

 9. gelukkig hebben we straks de 80/20 % regeling waarbij we alle mensen maar vooral jongeren aan het werk kunnen zetten. Vooral die groep die denkt wat ik niet heb , dat neem ik dan wel. Door de regeling zal iedereen aan het werk komen en als er geen werk is of ze weigeren het mag ik hopen dat de regering ze aan het werk zet . Mijn part langs de weg of in de natuur waar ze alle zwerfvuil mogen opruimen in het kader een schoon en mooi land.
  want mensen die overdag werken hebben geen zin om in de nacht rond te toeren om gasten van ons te overvallen.

 10. @LM & Partners Private Investigation and Consultancy,

  Dat lijkt mij een prima tekst voor onze Bon Bini brochures, wel ook even in het Engels, Spaaans en niet te vergeten Duits, vertalen.

 11. Laat dit weer een waarschuwing zijn voor alle studenten en vakantiegangers op Curacao. Het gebeurd veelvuldig dat mensen op deze manier worden overvallen. Lang niet in alle gevallen wordt aangifte gedaan. Het is al een hele oude tactiek om slachtoffers te zoeken die in de nachtelijke uren op weg zijn naar huis. De slachtoffers zijn vaak moe en hebben slaap, in enkele gevallen hebben ze zelfs iets gedronken, waardoor zij minder allert zijn. Een andere prettige bijkomende factor is dat het donker is en dat er weinig mensen op straat zijn.
  Dit zijn de idiale momenten voor daders om toe te slaan.

  Let bij het naar huis rijden op auto’s die u volgen. Als u merkt dat u gevolgd wordt rijdt dan nog een paar straatjes verder, zoek drukke wegen en probeer de politie te waarschuwen.

  Mocht u toch worden opvervallen, probeer dan klam te blijven.
  Doe vooral zo spoedig mogelijk aangifte. Dit is de einige manier om de overvallers aan te houden.

  Een prettige verblijf op Curacao, LM & Partners Private Investigation & Consultancy

 12. Het einde van dit bananenrepubliek is in zicht. En politiek Willemstad ruziet, reist en slaapt door.

 13. Gelukkig doet onze regering er alles aan om dit te voorkomen!

 14. Het gaat goed met die statistieken van Kadé.

 15. Ongelooflijk hoe de jongeren van tegenwoordig heen gaan in de maatschappij. Ze willen gewoon niet werken.

  In mijn tijd op deze leeftijd was ik elke dag aan het sporten en in de weekend aan het werk voor me eigen geld .
  Autowassen, klusjes doen voor de buren, tuintjes van de buren schoonmaken etc…

  Jongeren van tegenwoordig zijn te materialistisch geworden en hebben vooral geen respect voor hardwerkende mensen op het eiland.

  Schande schande