• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vier horecagelegenheden waarvan de deuren vorige week werden gesloten, zijn vandaag weer dichtgegooid. De zaken mochten dit weekend open, maar tijdens een controle stuitte de Technische Hygiënische Zorg (THZ) wederom op onhygiënische omstandigheden.

Vorige week werd er een grote controle uitgevoerd bij supermarkten, restaurants en snèks. Dertien van de vijftien gecontroleerde zaken werden dichtgegooid tot zij voldeden aan de hygiëne-eisen. Volgens Amigoe zijn negen van deze zaken inmiddels open en voldoen aan de eisen, vier kregen helaas nog geen groen licht.

24 uur
“Waarschijnlijk hadden de eigenaren niet verwacht dat we zo snel zouden terugkeren, maar enkelen hielden zich weer niet aan het schoonmaakbeleid”, vertelt supervisor wijkcontrole van THZ Alcides Leito. De eigenaren krijgen nu 24 uur de tijd om de zaak op orde te krijgen. Als dit het geval is, worden ze alsnog heropend.

Vergunningen
Vorige week kondigde minister Jacinta Constancia (Gezondheid) aan strenge controles op hygiëne te gaan uitvoeren. Ook wil Constancia het intrekken van vergunningen makkelijker gaan maken.

8 reacties op “Horecazaken hebben lesje niet geleerd”

 1. even terugkomend op de hygiëne.
  ik blijf van mening dat alle zaken minimaal een HACCP opgeleid personeelslid op de werkvloer moeten hebben.
  tevens een HACCP boekhouding, deze maatregelen moeten met een wet worden vastgelegd.
  Maar ja , dan moet je dat wel willen, en ja vis verkopen uit de kofferbak kan dan ook niet meer.

 2. @Alma. Bij mij hoeft er niets te veranderen hoor. Ben een ondernemer uit hart en ziel. Altijd een harde werker geweest. Nooit mijn handen op gehouden. Dus een beetje minder met je aannames.
  Ik heb het niet over de losers onder de Curacaoenaars die denken dat ze na een week draaien ze het boeltje al binnen hebben. Ik ken mijn pappenheimers en die zijn niet alleen op Curacao maar ook in Nederland. IK heb het over de groep die graag wil maar niet durft.

  Van alle volksstammen die daar op het eiland hun ding zijn komen zoeken en doen zijn is de nieuwe generatie chinezen die nu alle snacks en fruterias beziten een slag apart. Verdiep je in de organisatie die daarachter zit. Dan zal je merken wat voor een geoliede machine het is. Zij hebben hun eigen voorzieningen en kopen o.a. niets bij een groothandel van het eiland.

  Haitianen harde werkers, totdat ze meer willen en op roof uitgaan. Dominicaanse vrouwen op zoek naar de Antilliaanse man om mee te trouwen. Niet allemaal hoor. En dat geldt ook voor de Curacaoenaar. Antillianen bestaan niet meer.

  Portugezen, die hebben landbouw naar een hoger level getild. Weinig antillianen die in de koenoekoe willen werken. Ken nog een volkstam die liever polen, turken, marokanen en andere te werk stelt. Waarom, omdat de hollander dat werk niet wil doen. Hard voor weinig. Waar praten we dan met elkaar over.

 3. Dat eten bij een snack doe je ook niet uit grote weelde. Wat dat betreft bewijzen de Chinezen de bevolking van Curacao een goede dienst door betaalbare maaltijden aan te bieden. Maar dan natuurlijk wel proper en hygiënisch. Anders is sluiting terecht. Chinees of geen Chinees

 4. @ Silvia, en dat is nou precies de mentaliteit die hier moet veranderen en schijnbaar bij jou ook. Er is zoals Rolf zegt voldoende mogelijkheid voor elke Antiliaan om zich zelf te ontwikkelen en om een snack te openen. Maar dat is nou juist net te veel moeite voor veel Antilianen. Als jij als Antilliaan zorgt voor kwaliteit van je product, goede service en klantvriendelijkheid zal je uiteindelijk veel Chinezen voorbij streven, maar nee hoor dat kunnen de Antillianen niet bedenken. Sorry hoor, maar men moet echt een keer stoppen met anderen (Chinezen, Haïtianen, Hollanders, Domunicanen, Venezolanen enz.enz.) de schuld te geven en eerst kritisch naar zichzelf te kijken. Misschien ook een wijze les voor jou Silvia…

 5. @Silvia: Er is ruimte zat voor iedereen om een snack te openen.

 6. De zaak gaat pas open wanneer er een nacontrole is geweest om te onderzoeken of de voorzieningen op orde zijn.
  Mevrouw Constancia meot daadkrachtiger gaan optreden. Bij een tweede controle weer in de fout, bedrijf op slot. Dan denk ik dat alle chienzen eht eiland verlaten naar betere oorden. Is er ruimte voor de Antiliaan om een eigen snack te gaan runnen.

 7. Geval 1.
  Vrienden van mij op Banda Bou wilden bij een Chinese Toko wat te drinken halen. Toko was gesloten.
  Ze liepen even achterom om te kijken – nooit doen dus – en zagen een mijnheer met zijn rug naar het raam voor een opengesnedenn hond.
  Misschien dat hij bezig was de ingewanden te verwijderen die voor consumptie gebruikt worden in China, dus waarom hier ook niet.
  Geval 2
  Op de Sta Rosaweg zit een Panaderia die zijn brood laat kneden door een 2-tal Chollers.
  Kijk als de burger dit weet dan zou de overheid als verantwoordelijke dit ook dienen te weten.

 8. Ze moeten en mogen nog strenge zijn, vind ik. Gewoon onaangekondigd aankomen met camera om te filmen en hun aan het schandpaal zetten en als het nog steeds niet in orde is gewoon alles afsluiten en de boel dichtgooien en vergunning innemen intrekken en flinke boete uitdelen.

  Dan gaan ze wel vanzelf voelen in hun kassa.

  Smerige bendes van sommige restauranten.