• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De waarden voor zwaveldioxide (SO2) in de Curaçaose lucht zijn alarmerend hoog. Dat blijkt uit metingen die Stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC) presenteert op haar website. Afgelopen weekend werden waarden gemeten van boven de 700 µg/m3, wat de norm ruimschoots overschrijdt.

De metingen van de afgelopen week lieten een uitschieter zien op vrijdag en zaterdag. Op vrijdag zat de waarde dicht tegen de 700 µg/m3 (microgram per kubieke meter) aan, op zaterdag kwam deze er zelfs overheen. Op beide dagen duurde het enkele uren voor de waarden weer naar het nulpunt terugkeerden.

Norm
De waarden overschrijden de norm ruimschoots. De World Health Organization (WHO) geeft aan dat een gemiddeld persoon niet langer dan tien minuten mag worden blootgesteld aan waarden van 500 µg/m3. Vrijdag en zaterdag zaten de waarden op Curaçao hier 200 µg/m3 boven. Blootstelling aan een waarde van 20 µg/m3 is al gevaarlijk na meer dan 24 uur. Vooral voor astmapatiënten zijn de hoge waarden een groot probleem.

Effecten
Zwaveldioxide is een gas met een scherpe geur dat ontstaat bij het verbranden van fossiele brandstoffen zoals kolen en olie. Blootstelling aan SO2 kan effect hebben op het ademhalingssysteem, de functies van de longen en het kan irritatie aan de ogen veroorzaken.

8 reacties op “Alarmerende cijfers SMOC”

 1. @ Silvia, ze hebben een goede advocaat die de ene rechtzaak na de andere gewonnen heeft (Sandra in ‘t Veld). Maar tot nu toe zijn er nog geen boetes uitgedeeld, want die komen pas als de normen worden overschreden volgens de meetstations van… DE ISLA!!

 2. hoe zat dat ook alweer met Gerrit en het blaadje en de duppel in het partij logo waar schijnlijk valt het blaadje dood van de boom en zou die druppel zwart moeten zijn als symbool voor de isla. (of een zwarte druppel met een groen blaadje voor de poen die hij krijgt van zijn vrienden aan de overkant)

 3. lees net dat venezuela een bevriend land is, dus het volk van Curacao mag stikken.
  onze politici zijn het er mee eens en laten het volk gewoon stikken.
  bedankt Gerrit……..

 4. @ Black lion……….. nee al heel lang geleden hebben de regeringen het alleen maar goed met zichzelf voor…………..zaken vullen, vrienden en familie hun zakken vullen………..idd wake up!!!

 5. @Carlito ik doe met je mee, die sigaret niet tippen tegen de gore troep van Isla.
  En dan iedereen maar klagen over het roken van mij. Ik wijs tegenwoordig maar richting Isla en vraag ze “Neem een haaltje van dat en reclameer me wederom”.
  @Marius; dacht je nu echt dat DEZE en vorige regeringen het goed voor hadden met de bevolking?????
  Ze lachen zich te pletter. Ach ze nemen nog maar een buitenland reisje richting Cuba.

  CURACAO WAKE UP BEFORE IT IS TO LATE

 6. Als de bewoners van de wijken die in de uitstoot van die giftige dampen een goede advocaat in handen nemen. Liefst een Amerikaan, dan kunnen zij met officiële gestandaardiseerde metingen de overheid en Venezuela voor de rechter slepen en ettelijke miljoenen gaan opeisen.
  De naam Schotte krijg ik neit uit mijn strot, zeker ook vastgeroest van al die zure dampen.

 7. ik steek er nog eentje op…… HUMA!!!!!!!!!!!!!!

 8. Had iemand anders verwacht?
  En de regeringen steken gewoon hun kop in het zand, vangen huur en vermoorden hun kiezers!!!!