• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Premier Gerrit Schotte heeft het gehad met de negatieve uitlatingen van Pueblo Soberano-leider Helmin Wiels. “Hij weet altijd alles beter en uit overal kritiek op. Als hij het zo goed weet, moet hij zelf maar in de regering komen.”

Volgens Antilliaans Dagblad kraakte Wiels dit weekend zowel de MFK als de MAN totaal af bij zijn aanhangers. Hij stelde dat beide partijen nog erger zijn dan de PAR en dit schoot bij de premier totaal in het verkeerde keelgat. “Als MFK en MAN slechter zijn dan PAR, moet hij maar met een ander gaan regeren.”

Goedkope politiek
“Wiels uit alleen maar kritiek”, gaat Schotte verder. “Maar regeren is beslissingen nemen, soms moeilijk beslissingen, zoals die van de benzineprijs. Wiels bedrijft ‘goedkope politiek’.” Ook MFK-fractieleider Dean Rozier is Wiels meer dan zat. “Kom in het spel. Maar als Wiels eruit wil, dan staat de deur open.” Wiels zelf was onbereikbaar voor een reactie op de uitlatingen van de MFK’ers.

17 reacties op “Schotte is Wiels zat”

 1. @worstelaar, misschien heb je het wel over onze volgende minister president.

 2. @Jules, sluit je maar aan bij dat rijtje van mensen die wel kunnen lezen maar jammer genoeg niet begrijpen wat ze lezen.

 3. Gisteren werd aan Wiels tijdens het bekende radioprogramma gevraagd waar de Chinezen op Curacao hun overleden familieleden begraven. Zijn antwoord was toen dat ze dat niet deden maar ze verwerkten in de nassi. Moeten we nog langer praten over de moraal van deze man.

 4. @ Wimpiri, we vergeten voor het gemak even dat bij de vorige regering MFK (5 zetels) helemaal niet de meeste stemmen heeft gehad. Dat was nog steeds de PAR (8 zetels). Dus samen kunnen ze een coalitie vormen, maar wordt Gerrit S. geen minpres meer. En daar was het hem nou allemaal om te doen. Hij moest en zou de eerste minpres van het land Curacao worden, ookal moest hij daarvoor een pact met de duivel afsluiten. Nou Gerrit S. het is gelukt, maak nou maar weer plaats voor die mensen die wel een mening hebben.

 5. Als ik dan nu in het ochtendblad AD lees dat Wiels het volk wiln opvoeden dan word ik toch wel heel erg misselijk.
  Opvoeden begint bij jezelf, maar dat is hij gemakshalve maar even vergeten. De man heeft non-beschaving, roeptoetert allemaal onzin, beledigd iedereen en vindt het nog normaal ook.

 6. Het VOLK is deze regering zat! wanneer is het onderzoek van de OM afgelopen en kunnen deze mensen de Bon Futuro in?

 7. Wie wordt de dupe van deze idioten ???????????

 8. @Jeroen

  Die is er gewoon niet. Dus zijn we snel klaar hiermee.

 9. Gerrit zal zijn PMschap nooit vrijwillig opgeven, dat is alleen maar smoel. De kans bestaat natuurlijk dat Helmin zegt, wij stappen uit de regering. Dan kan Gerrit nog altijd bij Emily aankloppen en in ruil voor een vicePMschap haar misschien overhalen coalitiegenoot te worden, al heb ik, in de acceptatie van zo’n voorstel, mijn twijfels.

 10. @Jeroen misschien Minister Koeiman!

 11. Schotte is het beu maar ploetert steeds verder met Wiels.
  Is er een reden hiervoor? Ra ra ra

 12. Doet mij een beetje denken aan “the good, the bad and the ugly”. we hebben een “bad” (Schotte) en een “ugly” (Wiels) we missen alleen nog een “good”.

 13. @Rene

  Wiels heeft alleen zijn eigen welbevinden op het oog. Hoe hij namelijk zijn eigen zakken lekker kan vullen. Dat lukte hem niet als buurtwerker op Banda Bou.
  De man heeft intussen een aantal van zijn eigen ‘ministers’ teruggeroepen, en laat de minister van justitie winkeliers beledigen door aan te geven dat zij dan ‘maar mer beveiliging’ moeten inhuren. Dit is werkelijk op het schofterige af.
  Wiels moet doen waarvoor hij gekozen is, stoppen met roeptoeteren en aktie ondernemen. Meer blauw op straat.
  Ik heb nu al in Florida gehoord dat er over wordt gesproken dat het met de kriminaliteit op deze klp de spuigaten gaan ui lopen. Dit gaat onherroepelijk gevolgen hebben voor de toeristische industrie. In de Volkskrant stond ook al een interview met de directeur van de Sehos. Dus buurtwerker Wiels moet zich daar eens druk over maken en zijn minister tot de orde roepen, die slechts raaskalt met zijn halfzachte ‘maatregelen’. Want ondertussen gaat alles gewoon door.
  Dan nog wat.
  Alles gaat omhoog, busvervoer, eten, en alle andere dagelijkse noodzakelijk produkten.
  Met name de doelgroep van Wiels heeft hier ontzettend onder te lijden.
  Daar moet Wiels zijn roeptoeter over opentrekken ipv onzin uit te kramen.
  Dit figuur, om over de rest nog maar even niet te spreken, is een schande voor de democratie een schande voor mijn mooie eiland.

 14. De kans voor Wiels om te zeggen waar het op staat. De ene corrupte (MFK) minister na de andere corrupte (MFK) minister komt in de pers voorbij. Het overduidelijke eigenbelang waarmee Schotte en kornuiten zich bezig houden schaadt het land Curaçao enorm.
  Ik ben het absoluut niet eens met de standpunten van PS, maar Wiels heeft op zijn manier wel het belang van curacao voor ogen. Als oppositiepartij zou hij beter voor de belangen van zijn kiezers op kunnen komen dan met deelname aan deze wanvertoning. Als Schotte weg is als premier kan ook eindelijk in alle vrijheid één en ander onderzocht worden, want nu wordt dat dus doorlopend tegengewerkt vanuit de regering. Hoog tijd voor een Curaçaose “nacht van Wiels” naar het voorbeeld van Schmelzer en Wiegel.

 15. Dit hele verhaal doet me denken aan de term, een één tweetje. En waarom, nou eenvoudig om de reden dat het imago van Gerrit duidelijk te lijden heeft onder de aantijgingen van Helmien en nu maken ze in het openbaar ruzie, Gerrit slaat met z’n vuist op tafel, maar heeft van te voren afgesproken met Helmien dat die de woorden van Gerrit niet serieus moet nemen. Het volk ziet dat Gerrit z’n tanden laat zien, Helmien trekt z’n keutel in en Gerrit is weer verzekerd van zijn kaartenhuis. Het volk (MKF aanhang) heeft gezien dat hun Gerrit toch echt wel haren op z’n tanden heeft. Maar trappen zei in deze charade ?

 16. Gewoon een toneelstukje. De regering gaat gewoon door met niks doen. Enige dat ze kunnen doen is onze portemonnee leegplukken.

 17. Nu al, of komt dit omdat Schotte een paar dagen op het eiland is.???