• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Minister van Economische Ontwikkeling Nasser El Hakim verwarde veel mensen met zijn plannen voor Curaçao Port Authority (CPA). Volgens hem werden dingen verkeerd geïnterpreteerd in de media en daarom licht hij in een persbericht toe hoe de vork werkelijk in de steel zit.

De minister heeft CPA verzocht een nieuwe NV op te richten die helemaal eigendom is van het bedrijf. In deze nieuwe (dochter) NV kunnen de percelen grond op de locatie van droogdok worden ondergebracht. Die percelen zijn grotendeels al van CPA en blijven ook na de overdracht indirect van CPA.

Verdere veranderingen
Door deze percelen onder te brengen in een aparte NV kunnen gerichte en duidelijke afspraken worden gemaakt met een toekomstige partner van de Curaçaose Droogdok Maatschappij. Het persbericht vertelt verder dat verdere veranderingen voor CPA of een toekomstige partner voor CPA momenteel niet aan de orde zijn: CPA is van het land Curaçao en zal dat ook blijven.

3 reacties op “CPA blijft van land Curaçao”

  1. Hoe is het eigenlijk afgelopen met Damen Shipbuilding die interesse toonde voor een samenwerking met CDM ? Meneer Hakim kunt u ons daar eens iets over vertellen ?
    In het kader van de transparantie moet u dat toch wel kunnen, dacht ik.

  2. Kan deze zelfde Hakim nu eens aan het volk uitleggen wat de werkelijke reden is om die percelen grond in een aparte NV onder te brengen als alles toch gewoon eigendom van Curaçao (dus ook een beetje van mij) blijven. Of moet Hakim één of andere notaris te vriend houden en hem de oprichting van deze vooralsnog nodeloze NV laat verzorgen, kosten, zoveel procent van de waarde van die percelen grond. Kassa !

  3. Ik geloof er niets van want El Hakim NV wil er ook flink aan verdienen want daar ben je toch minister voor?