• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De weg langs landhuis Ronde Klip verandert langzaam in een vuilnisbelt. In de avonduren werden gisteren verschillende vuilniszakken aan beide zijden van de weg gedumpt. “Dit gebeurt zeer regelmatig”, vertelt beheerder van het naastgelegen kampeer- en recreatiegebied Roy Rusch.

“Niet alleen vuilniszakken, maar ook bouwpuin, inboedel en huisraad zoals wasmachines en bedden worden gedumpt”, aldus Rusch. Volgens de beheerder stoppen er regelmatig pick-up trucks om hun afval kwijt te raken.

Scouting
Langs de weg ligt een recreatie- en kampeercentrum, dat door scoutingvereniging Scouting Antiano wordt gebruikt en beheerd. “De kinderen hebben vaak last van de stank en overlast die veroorzaakt wordt door deze illegale vuilnisbelt.”

Bezorgd
Rusch geeft aan bezorgd te zijn over het dumpen van afval, dat schade aan het gebied veroorzaakt. “Deze asocialen hebben totaal geen respect voor natuur, milieu en de medemens.”

9 reacties op “Afval gedumpt bij recreatiegebied”

 1. misschien op meerdere punten op het eiland grote containers plaatsen voor afvaldumping….
  en deze dan natuurlijk wel regelmatig ophalen en vervangen voor nieuwe lege containers.
  ik denk dat het wel zou helpen….
  zolang de mensen n iet opgevoed zijn en geen straffenuitgedeeld worden zal dit door blijven gaan.
  tijdens het rijden gooien de mensen gewoon hun afval uit het raam, plastic,glas het maakt niet uit…

 2. @ S.A.: Nee, joh, is veelste ver rijden…

 3. De regering zou kunnen beginnen met meer bekendheid te geven aan het feit dat je je vuilnis gratis bij de landfill kan afgeven. Waarschijnlijk weten vele van deze porko’s niet dat dit kan.

 4. Gewoon open maken die zakken…99% kans dat er bonnetjes of andere informatie gevonden word. Zo bekeurt men in Nederland ook..

 5. PORKERIA !!!!
  Helaas is dit dus nog steeds de mentaliteit op dit eiland IKKE IKKE IKKE en de rest kan stikke (letterlijk in de stank en ongedierte).
  Wiels / Constancia etc. DIT zijn punten waarop jullie ACTIE en verantwoordelkijkheid voor moeten nemen: STRAF de daders (zal wel moeilijk zijn want waarschijnlijk zijn dit juist de kiezers van PS en MFK)!
  Gedogen en negeren van deze porko’s maakt jullie net zoveel PORKO als deze imbicielen!

 6. Mijn eerste vraag is: Waarom dumpen mensen vuil langs een weg en niet bij een vuilnisbelt? Het antwoord op die vraag brengt ons dichter bij de oplossing..

 7. Gewoon de zakken openmaken en iets vinden die naar de eigenaar lijdt en heel maar dan ook heel sterk beboeten, misschien, misschien leren ze het af, die porko’s.

 8. Maak de beheerder van Ronde Klip milieu-opsporingsambtenaar en geef de bevoegdheid tot het schrijven van bekeuringen.
  Pak het aan bij de wortel.

 9. Waarom horen we onze grote mond meneer Wiels hier niet over?