• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De hygiëne in eetgelegenheden en supermarkten op het eiland laat soms nog wat te wensen over. Minister Jacinta Constancia (Gezondheid) kondigde gisteren aan dit te gaan aanpakken door strengere controles uit te voeren bij snèks, restaurants en supermarkten.

De laatste tijd is de Hygiënische Dienst druk bezig met controles en deze week sloten zij dertien van de vijftien bezochte zaken, omdat deze niet aan de eisen voldeden.

Vergunning intrekken
Momenteel kunnen zaken die niet aan de eisen voldoen alleen tijdelijk worden gesloten; zodra zij alles weer op orde hebben, kan de zaak weer open worden gegooid. Ook hier wil Constancia verandering in brengen door het makkelijker te maken een vergunning in te trekken.

Specifiek
De Hygiënische Dienst voert nu meer gerichte controles uit dan voorheen. “Sommige zaken worden misschien vaker gekeurd en op bepaalde tijdstippen, maar uiteindelijk worden alle zaken waar eten wordt verkocht of bereid, gecontroleerd”, aldus Alcides Leito van de Hygiënische Dienst.

Meldingen
Constancia doet ook een beroep op de bevolking. “Klanten zijn de beste controleurs.” Meldingen van onhygiënische zaken kunnen gedaan worden via de Hygiënische Dienst op 4325800.

6 reacties op “Meer controle op hygiëne”

 1. “Klanten zijn de beste controleurs.” Share you restaurant experience on UNDA Curacao!

 2. mij werd verteld toen ik rotte kip bij best buy terug bracht dat de vlees koeling het regelmatig laat afweten.

 3. als de inspectie zijn controle dagelijks deed, waren deze toko en snackbars allang dichtgetimmerd.
  zijn de eigenaren hun vergunning voorgoed kwijt. het kan gewoon niet zo doorgaan.
  nogmaals ora baka hoga na pos komen ze in actie.

 4. Simpele ziel, hoelang ben je al hier ?

 5. Hoe zo strengere controles. Als de controles die op reguliere basis werden uitgevoerd conform regelgeving zijn geweest, dan snap ik de term strengere controles niet. Of zijn de eerdere controles uitgevoerd met het handje klap systematiek.
  Mevrouw Constancia WAKE UP

 6. Eindelijk,,werd eens tijd!! Alleen zou ik wel willen weten wat hier precies de regels zijn voor hygiene en hoe om te gaan met het eten? Ik ben Nederlandse en in Nederland letten ze echt op de kleinste dingen,waar het eten bereid word en hoe,waar het bewaart word en hoe(datum etiketten erop) Of de vriezer en koelkast de juiste temperatuur heeft.enz enz.Hoe het waar ze hier op letten zou ik niet weten,maar hoop in ieder geval dat er grondig naar bekeken word en dat niet alleen de winkels voorlopig moeten sluitn,maar dat er ook fikse boetes gegeven worden!!!!! En zou ook goed zijn dat er een instantie komt waar bij je klachten in kan gaan dienen over een winkel,supermarkt of product!! Maar nu ben ik iin ieder geval blij dat er extra controle komt!!!