• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De toerismebeurs EUROAL heeft ons eiland veel publiciteit bezorgd. De beurs vond in juni plaats in het Spaanse Torremolinos en Curaçao nam dit jaar deel aan het event. Curaçao werd in verschillende Spaanse kranten en websites genoemd en ook bekende bloggers tonen interesse in het eiland.

Voorzitter van het organisatiecomité van EUROAL Luis Callejon stuurde Premier Gerrit Schotte een boekje waarin onder andere een persdossier en een dossier met de resultaten van de deelname van Curaçao aan de beurs zijn gebundeld. De regering verwacht dat de enorme hoeveelheid publiciteit zeker zal leiden tot een positieve ontwikkeling van ons toerisme vanuit Zuid-Europa.

 

13 reacties op “Veel aandacht voor Curaçao in Spanje”

 1. HET HUIS IS NIET OP ORDE ..VEILIGHEID voor de burgers en toeristen is ver te zoeken.Ochtendwandeling en avondwandeling is nagenoeg niet mogelijk,want de kans dat je overvallen wordt is groot..Zelfs op de hagelwitte stranden is de kans aanwezig dat je overvallen wordt,ik lees het steeds meer….Vroeger kon je met ramen en deuren open slapen,tegenwoordig moet alles op slot..DUS HET IS NIET OP ORDE..Vergeet niet dat de makamba en overige toeristen,een hoop geld naar het eiland brengen,dus zorg dat het huis op orde is ,voot nu en de toekomst..Is het zo moeilijk om een eiland met welgetelt 130000 inwoners veilig te maken ,voor burgers en toerist..Laat desnoods de mariniers maar meehelpen om eiland veiliger te maken..En wat betreft de makamba’s;die brengen veel geld naar het eiland,investeren in het eiland ,en zorgen voor werkgelegenheid,en onderwijs..Hoe veiliger het eiland,hoe meer toeristen,hoe meer investeringen,en de burgers zullen er profyt van krygen..

 2. Spanje interesse voor Curacao. Laat me niet lachen. Iedereen die niet wereldvreemd is weet toch dat Spanje op het randje van failliesement zit. Laten we ook maar naar een toeristenbeurs gaan in Portugal, Ierland, Italie en Griekenland.

 3. CURACAO “and its people with their indentity crisis” CAN NOT ADVANCE THE WAY WE KEEP HOLDING ON TO THE PAST….
  THE PAST SHOULD HAVE TAUGHT YOU PEOPLE TO LOOK FOR A BETTER FUTURE…
  ALL YOU DO IS BRING UP SH*T THAT HAS NOTHING TO DO WITH TODAY…
  AND EVERYONE THAT BELIEVES THE MAKAMBA OR CONQISTADORES ARE THE CAUSE OF YOUR MENTAL PROBLES TODAY IS BECAUSE YOU ARE STILL AND WILL FOR EVER BE A SLAVE you live it you believe it … it will never set you free !

  Free yourself from babylon, on the day you start to believe in yourself !

 4. Ja en of je nu door de makambas of door de conquistadores gebeten wordt maakt in principe niets uit !

 5. Aanvulling op eerder verzonden reactie.

  WIJ HEBBEN ONS HUIS NIET OP ORDE

 6. De reacties op deze site gaan niet meer over het artikel. Met grote regelmaat merk ik dat de focus continu ligt op de verkeerde plek. @linda, hoe zo nu pas geinformeerd over de geschiedenis van het eiland. Gooi die boeken weg en focus je op de toekomst.

  Belangrijk is het feit dat de spanjaarden in het eiland geïnteresseerde zijn als vakantiebestemming of investeringsmogelijkheid. Beide zaken creëren inkomsten. Even terzijde waar het geld naar toe vloeit.
  Met de huidige criminele situatie op het eiland is de kans groot dat we dar weer in de kranten staan maar nu als de Islas inutiles.

  Zolang deze overheid geen visie heeft, kunnen wij gaan lopen pronken met foto’s van nepwitte stranden of de witte stranden van klein curacao. Dat is alleen maar zand in onze eigen ogen gooien.

  Wij moeten ons huis op orde hebben, en dat hebben we nu.
  En dat is niet de schuld van de makamba of spanjaard maar van ons zelf.

 7. Even terug komend op de reactie van DJUNI DI MONDI…ik heb juist 2 weken geleden boekjes gelezen over de geschiedenis van Curacao ! Over wie het eerst hier waren,over de spanjaarden,over de slavenhandel enz,dus ik weet waar ik over praat!!Denk dat jij zelf even moet googlen naar de geschiedenis van Curacao!!Misschien leer je er nog van!En inderdaad WARAWARA,waarom moet steeds de slavenhandel te voorschijn komen???? Dat was in een andere eeuw,en iedereen veroverde landen of delen daarvan en hadden slaven enz.Dat was toen!! VERLEDEN TIJD

 8. @ Djuni di Mondi: Leef je nou nog zo’n 400 jaar geleden?! Het is altijd heel makkelijk om iedere keer weer op een ver verleden terug te komen. Wat gebeurd is, is niet goed te praten, maar het gezeik van al die Curacaoenaars over de slaventijd wordt ik echt helemaal zat! Stel je voor dat de nederlanders ook nog eeuwen blijven zeuren over al die stelende en rovende Antillianen die Nederland al jaren verpauperen.. ‘t zou toch wat zijn allemaal!

 9. Volgens mij hebben de Spanjaarden deze eilanden (ze noemden het islas unitiles) indertijd bij een of andere vredes-onderhandeling aan Nederland cadeau gedaan, of Nederland daar nu nog zo blij mee is betwijfel ik.

 10. @Djuni di Mondi, als er nou iemand in de geschiedenis moet duiken (niet dat het veel zal helpen hoor) dan ben jij het wel. De Spanjaarden hebben de Nederlanders geleerd hoe dat handeltje in elkaar zit, zegt het woord asiento je iets ? Hoogstwaarschijnlijk niet, dat gaat boven je verstand. Lees ook eens wat over de conquistadores vooral in Mexico, Peru, Lima en nog wel wat andere landen in wat nu heet Zuid Amerika. Man ga toch weer terug naar di mondi en maak jezelf niet zo belachelijk.

 11. Van mij mogean zelfs de failliete Grieken dit eiland overnemen. Zelfs in deze tijd doen die Grieken het beter dan wij hier op deze klip.

 12. @Linda volgens mij moet je een beetje meer lezen over de geschiedenis. Misschien brand er een lichtje als ik het woord “SLAVENHANDEL” noemt. 😉

 13. Grappig!!!! Spanje heeft veel aandacht voor Curacao!!! Die aandacht hadden ze toen ook ,zij waren degene die Curacao “ontdekte“en het in beslag nam!! Later nam Nederland het van ze af!! Ennu word er steeds maar geklaagd en gediscrimineerd over die Makamba´s……..straks word er geklaagd en gediscrimineerd over die “spanjaarden`´misschien nemen zij het weer over !!