• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ons eiland is binnenkort lid van de Caribbean Memorandum of Understanding (CMOU) voor Port State Control. Dit orgaan heeft als doel het maritieme verkeer en het milieu op veilige wijze te bewaken in het Caribisch gebied. Curaçao heeft met succes de technische inspectie voor het lidmaatschap ondergaan.

De technische inspectie werd vorige maand door de Internationale Maritieme Organisatie voor Ports State Control uitgevoerd, in samenwerking met functionarissen van de Maritieme Autoriteit van Curaçao. Daarmee zijn bijna alle eilanden van de voormalige Nederlandse Antillen lid van het CMOU.

Lidmaatschap
Aruba is onlangs lid geworden, Sint Maarten is observerend lid en zowel Curaçao als de BES-eilanden hebben met succes hun technische inspectie ondergaan. Tijdens de volgende regionale vergadering op 26 en 28 juli in Grenada zal het lidmaatschap voor Curaçao en de BES-eilanden worden goedgekeurd.

Werkzaamheden
Het CMOU werkt samen met andere regimes van Port State Control. Er wordt gewerkt aan het uitbannen van schepen in het Caribisch gebied die niet voldoen aan de internationale regels voor scheepvaart, veiligheid van opvarenden en bescherming van het milieu.

5 reacties op “Curaçao wordt lid van CMOU”

 1. @Steve Bakhuis, zet jij nu die positieve dingen voor onze haven op een rijtje. Blijf in blijde verwachting op je positieve bijdrage, a.u.b. geen gelul in de ruimte maar daadwerkelijke punten.

 2. Ookal ik het in de meeste gevallen wel eens ben met de bovengenoemde uitingen, wil ik even erbij zeggen dat hoe je het bekijkt dit wel iets positiefs is voor de haven van Curacao.
  Ga maar even opzoeken wat het allemaal is voordat er conclusies getrokken worden.
  Niet doen met anderen wat je niet wil dat ze met jou doen.

 3. CMOU ? Weer zo’n clubje hobbyisten waar straks een Curaçaose delegatie naar toe gaat (kosten ?) vergelijkbaar met een Parlatino, waar nog nooit iets zinnigs is uitgekomen en alleen maar belastinggeld opslurpt en waar een paar politici leuke vakantietjes aan over houden.

 4. @ YWM,

  Helemaal juist! de bekende spijker op zijn kop.
  Maar ja, wat doen we er met zijn allen aan? We gaan niet massaal de straat op om sluiting of opschoning van de Isla te eisen. Ik zie niemand een ander aanspreken als die zijn plastic Snack bakje op straat gooid.. We blijven ook allemaal rijden in onze convertabele, benzine slurpende Amerikaanse bak met een V8..

  De overheid hoort hier een voorbeeldfunctie in te hebben, die horen hier beleid naar te maken en uti te voeren. Maar de overheid zijn wij! Wij hebben ze gekozen, wij kunnen ze met publieke druk dwingen te veranderen, ergo, wij vinden het dus niet belangrijk genoeg…

 5. Dit is typisch weer zo hipocriet van de regering van ons eiland. wil je zo graag het milieu helpen, ga dan die stink raffinaderij aanpakken. Ga Isla beboeten voor alle olie lekkages in de Annabai. Ga de isla beboeten voor alle lucht vervuilende uitstoot.

  Haal alle lucht vervuilende autos van de weg die zwarte rook uitstoten, zijn er genoeg.

  Ga is je eigen wetgeving is hanteren omtrent het goeien van afval op straat. De wetgeving bestaat maar er is geen hantering.

  Wat heeft het nou voor zin om Curacao aan te sluiten bij internationale verdragen en dan allerlij foute toestanden door te laten gaan in je eigen tuin.

  Wil je het milieu helpen, laat alle huizen aansluiten op een rioleringssysteem en laat dat water zuiveren voordat het hergebruikt kan worden.

  Papiertjes tekenen doet niets voor het milieu, het kost alleenmaar bomen (papier).

  Zo is Curacao aangesloten aan twee internationale verdragen voor de bescherming van de schildpadden. Maar nog steeds zijn er idioten op dit eiland die schildpadden zoep verkopen en die op deze beesten jagen. Nog erger zijn de idioten die dit kopen. Offer and demand. Ga de mensen beboeten die dit kopen en verkopen. Een jaar de gevangenis in of 50.000 naf.

  Wil je het milieu helpen, ga dan is denken aan de stop van wilde projecten in natuurgebieden die alleenmaar een tijdelijke economische boost geven, zoals de Hyatt.

  Wakker worden mensen, lullen en papiertjes tekenen helpt niet, je moet aktie ondernemen om het milieu te helpen.

  Ga is je building codes uit 1931 updaten. Reduceer de energie consumptie en water consumptie van alle gebouwen, maak isolatie een must in alle nieuwbouw en renovatie projecten, laat zonnepanelen toe en incentiver de mensen op dit te gebruiken. Laat alleen Energy Star appliances toe en niet van die electra vampiren die zelfs in “stand By” stroom vreten.

  Het zijn niet de boten die langsvaren degenen die onze zee vervuilen, het is de raffinaderij, wordt wakker en stop met steekpeningen te ontvangen om dit soort toestanden levend te houden.

  Wat deed Schotte in Venezuela, heeft hij veer geld gekregen om deze zooi (isla) open te houden?. Hun moeten hier naar toe komen, met de start tussen de poten van schaamte voor alle vervuiling en ellende. De Venezolanen moeten hier naar toe komen omdat ze bang moeten zijn dat dit soort toestanden niet meer getolereerd zullen worden. Nu geven we wederom het verkerde signaal af.
  YWN