• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een ritje met de bus is vanaf morgen weer duurder. Het tarief voor kleine en middelgrote bussen stijgt met 15 cent, zo heeft de Raad van Ministers besloten. De beslissing is genomen aan de hand van het voorstel van Sindikato Transporte Uni (STU) en het Ministerie van Economische Ontwikkeling.

Het STU en het ministerie dienden gisteren het voorstel in om de tarieven met 25 tot 40 procent te verhogen. De bustarieven werden op 7 juli ook al verhoogd vanwege de stijging van de benzineprijzen, maar deze verhoging bleek niet voldoende.

Aangepaste tarieven
De aanpassing van vorige week was niet voldoende, omdat de bustarieven sinds 2009 gelijk zijn gebleven, ook na de stijging van de benzineprijzen in april 2010. In de toekomst zullen de bustarieven vaker aangepast worden na aanpassing van de energietarieven, meldt het ministerie van Algemene Zaken.

Overleg
De tarieven werden aangepast na overleg tussen het STU, het Ministerie van Economische Ontwikkeling en het Bureau Telecommunicatie en Post. Daarnaast werd besloten dat de commissie die zich bezighoudt met verschillende aspecten van de kleine en middelgrote bussen wordt aangepast.

Commissie
Zowel de leden als de taken van de commissie zullen worden aangepast. In de commissie zullen zowel vertegenwoordigers van het STU als vertegenwoordigers van overheidsinstellingen zitting nemen.

1 reactie op “Bustarieven definitief omhoog”

  1. Nou onze regering is er echt voor het VOLK.. Het VOLK kan dit niet betalen!