• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Curaçao Tourist Board (CTB) en het Politiekorps hebben maandag vergaderd over de aanpak van de golf van overvallen op toeristen en de lokale bevolking. Beide partijen besloten een diepgaande samenwerking aan te gaan, die onder andere resulteert in de opzet van een campagne.

De campagne zal erop gericht zijn om zowel toeristen als bevolking meer alert te maken voor mogelijk gevaar en hen helpen om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Campagne
Dit wordt bereikt door de flyer ‘Tourist Information and Valuable Safety Tips’ te herschrijven, de noodhulplijn ‘Hotline Services’ effectiever te laten functioneren en het personeel in de hospitalitysector te trainen. Hun wordt geleerd hoe ze toeristen moeten informeren over veiligheidsaspecten.

Seminar
Binnen een maand zal er een seminar georganiseerd worden om plannen te maken op het gebied van veiligheid, met name voor de toeristensector. De seminar zal gehouden worden met alle betrokken instanties op Curaçao en ‘Een nationale dag van veiligheid’ heten.

Vergadering
Tijdens de vergadering zaten algemeen directeur Ghatim Kabbara, Dino Daal en Ritzel Godfried van het CTB om de tafel met Reginald Huggins en Edmiro Rijnschot van het Politiekorps.

4 reacties op “CTB en politie praten over veiligheid”

 1. Nou afgelopen weekend zijn er weer een aantal mensen overvallen en zijn er autos gestolen dus we merken er niets van!!

 2. Doekje voor het bloeden. Ze voelen de hete adem van de toeristische sektor en de bevolking in hun nek.
  Seminars? Pure onzin.
  Camera’s plaatsen – vooral veel – meer politie beveiliging in uitgaansgebieden en de inbrekende hufters veel meer pakkans geven.
  Stoppen nu met dat gel…!

 3. Radiostilte ? Zijn ze nu echt plannen aan het maken om de criminaliteit in te dammen ? Of weten ze het ook niet meer ?

 4. Een diepgaande samenwerking die resulteert in de opzet van een campagne, als het niet zo’n serieus onderwerp was, zou ik spontaan in lachen zijn uitgebarsten denkend aan deze campagne en de verleden week gehouden marcha “tegen” de criminaliteit.