• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – “We hebben wel degelijk contact gezocht met Caricom”, aldus ex-minister van Onderwijs, Gezondheid en Sociale Ontwikkeling Omayra Leeflang. Ze verzet zich met die reactie tegen uitlatingen van Alex Rosaria leider van de PAIS. Rosaria beweerde dinsdag het tegenovergestelde.

Rosaria beweerde dinsdag in verschillende media dat het huidige kabinet er verstandig aan doet zich aan te sluiten bij de organisatie Caribbean Community (Caricom). Volgens de PAIS-leider heeft hij tijdens zijn eigen ministerschap geprobeerd aansluiting bij de organisatie te vinden, maar werd hij destijds tegengewerkt door de regering.

Vergadering
Die opmerking is in het verkeerde keelgat geschoten bij Leeflang, die beweert dat het kabinet De Jongh-Elhage wel degelijk contact heeft gezocht met Caricom. “Uit een persbericht van Caricom uit 2007 blijkt dat er een vergadering is geweest tussen de secretaris-generaal van Caricom Edwin Carrington en premier De Jongh-Elhage”, aldus Leeflang in een brief aan de pers.

Aanwezig
In een bijgevoegd document is te lezen dat een delegatie van Curaçao op 3 en 4 juni 2009 aanwezig was bij een door Caricom georganiseerde conferentie. De delegatie werd destijds geleid door Leeflang. Via deze link is het document in te zien.

5 reacties op “Ruzie tussen Rosaria en Leeflang”

 1. @Earl, wat de toegevoegde waarde voor Curaçao zou zijn moet je aan dat mannetje Wit op St.Maarten vragen, die probeerde dit idee verleden week hier te verkopen.

 2. @mevrouw Leeflang,
  Deze wantoestand, dat zich coalitie noemt hebben we wel te danken aan de afgelopen periode dat de PAR het voor het zeggen had.
  Jullie waren toen alleen maar bezig met 10-10-10 en hebben niets gedaan om de minder bedeelden te helpen.
  Er is een arrogant beleid voor de armen van deze samenleving. Als ik onopgeleid was en geen geld te verliezen had, zou ik ook op MFK of PS stemmen. Alleen maar om de andere partijen te dwarsbomen.
  Het moet op dit eiland anders, het verschil tussen arm en rijk is gewoon te groot.
  Dat kan alleen maar via scholing en opvoeding, dus begin bij de jonge moeders en de pubers die dreigen af te glijden naar een crimineel bestaan. Ga ze helpen, zonder je beter te voelen dan zij, ga niet boven ze staan, maar naast ze. Kijk wat ze echt nodig hebben om uit hun moeilijke situatie te komen. Geef mensen een kans om vooruit te komen in plaats van ze arrogant te benaderen.
  Als je arm bent en je wilt een onderstands uitkering (het woord alleen al!!) aan vragen van ongeveer 200 NAF per maand, dan wordt je door de betreffende instanties zeer arrogant benadert. Je moet je hele hebben en houwen blootgeven voor een fooi van 200 NAF, dat is pas schandalig….
  Dus mevrouw Leeflang, haal het boter van uw hoofd en gebruik uw hoofd om eens goed na te denken over uw beleid van de afgelopen jaren.
  En denk eens goed na over het woord: ARROGANT……
  Want was het echt nodig zo een duur project op te zetten voor een paar lastige pubers.
  ik bedoel dat project met die boot, dat totaal mislukt is.
  Dat noem ik een arrogant project….

 3. @Vito, toevallig zat ik vanochtend ook te ergeren aan deze mevrouw. Alles weet ze blijkbaar beter. Ik ben zelf een PAR-aanhanger. Maar eerlijk is eerlijk ook deze club heeft het eiland de afgelopen jaren aan zijn lot overgelaten. Alles was 10-10-10 en in de tussentijd gingen de criminelen in de achterstandsbuurten zich vermenigvuldigen met alle gevolgen van dien. Kijk waar wij vandaag de dag staan met z’n allen. Een eiland vol met criminelen. In hun wanhoop dat ze niet meer in de regering zitten, gaan ze vaak onzin zitten uitkraaien. Ik ben het daarom helemaal met je eens….GA eens beter oppositie voeren.

 4. Omayra lijkt wel op een autistischkind dat moeilijk met andere kindjes kan spelen.Het lijkt alsof Omayra alles beter weet dan iedereen. Het zit haar in de genen ruzie te hebben met iedereen. Ik wil Omayra aanraden om betere oppositie te voeren dan te zitten zeuren met Alex over de lidmaatschap van Caricom. Hopeloos. De Caricom zal zeker geen toegevoegde waarde hebben voor Curacao. Dus sluit maar vrede met Alex en ga verder. Want met de volgende verkiezingen zullen jullie toch de koppen bijelkaar moeten steken om te gaan samenwerken.

 5. Kan iemand uitleggen wat de toegevoegde waarde is voor Curacao om toe te treden c.q geassocieerd lid te worden van de CARICOM ?
  De CARICOM is een “zeepbel” gedomineerd door Trinidad, Barbados en Jamaica en elk moment uiteen lijkt te kunnen spatten. Op wereldniveau speelt zij geen rol van betekenis. Kleinere en/of armere landen hebben geen wezenlijke inbreng of zeggenschap. Vrij personen- en handelsverkeer wordt verondersteld tussen de bij de CARICOM aangesloten lidstaten, maar daar is geenszins sprake van in de praktijk. Suriname, als NL sprekend land, wordt op alle fronten geboycot,functies kunnen niet worden bekleed en producten kunnen maar moeilijk worden afgezet in bv. Trinidad. Red Jet een nieuwe budget airline vanJamiacaanse investeerders wordt het leven zuurgemaakt en kan niet vliegen van en naar Trinidad en Jamaica. Een monetaire unie is een verre droom. Trinidad is de grootste exporteur binnen de CARICOM, maar houdt zijn markt vrijwel gesloten. Zo zijn er legio andere voorbeelden.
  Curacao is onvoldoende “Brits Caraibisch”, niet qua taal, niet qua bevolkingssamenstelling, niet qua cultuur, niet qua bestuur. Technologisch, financieel en qua onderwijs is Curacao op een heel ander niveau dan verreweg de meeste CARICOM landen en zal Curacao veel meer baat hebben bij selectieve directe institutionele samenwerkingsverbanden in de regio z.a. bv. in de energie- of onderwijssector.