• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Plastic eetbakken, cups, lege drankflesjes en etensresten vullen het straatbeeld in Saliña. Het afval dat achtergelaten wordt door Trùks di Pan en hun bezoekers ligt vaak gewoon op de grond in de natuur. Fundashon Korsou Limpi Bunita (FKLB) waarschuwt alle Truk di Pan-houders.

In de wet staat dat een eetgelegenheid ervoor verantwoordelijk is de omgeving vijftig meter rond de gelegenheid schoon te houden en vuilnisbakken te plaatsen. “Als de Trùk di Pan zich niet aan de wet houdt, riskeert men de vergunning kwijt te raken”, waarschuwt FKLB.

Wegwaaien
De afval die Trùks di Pan achterlaten, zit ook winkeliers goed dwars. De wind verspreidt het vuil door de straten en, behalve dat het straatbeeld wordt verpest, komt het afval in de rooien en bij de winkel terecht.

Maatregelen
De waarschuwing van FKLB geldt niet alleen voor de Trùks di Pan in Saliña, maar ook in de andere wijken. “We zijn al begonnen met stappen om dit serieuze probleem aan te pakken”, laat de stichting weten. FKLV verzoekt iedereen die meldingen wil doen, contact op te nemen via telefoonnummer 4341307 of via de SKS op nummer 917.

 

5 reacties op “Saliña vervuilt door Trùks di Pan”

 1. Ach dit is al jaaaaaaaren zo, de meeste Curacaoenaars zijn porko’s. Ze gillen en bleren als het HUN eiland is maar respect voor hun eiland is er niet bij. Overal ligt er rotzooi. Zoals eerder vermeld, autowrakken, ijskasten, bouwafval, noemt het en het ligt er. Angel Job was er mee begonnen om het eiland op te schonen, maar helaas die is er niet meer. Als er niets aan gedaan zou worden, dan vrees ik dat Curacao een vuilnisbelt wordt met alle nare gevolgen van dien! Hendenan, lanta bo sanka i koeminsa di stima bo isla pa no tira tur sushi afo.!!!!!

 2. Mensen op Curacao weten niet beter,althans de meeste van hun dan,want in de geschiedenisboekjes over Curacao staat al geschreven dat de bewoners van Curacao er van hun eigen eilandje 1 grote vuilnisbelt van maakte! Hun interesseerd het niet dat ze troep op straat gooien,het interesseerd ze niet eens dat ze troep op hun eigen erf neergooien,laat staan op straat! Die mentaliteit zit er in,maar hoe krijg je ze daar nou weer van af he???

 3. Als Curacao nou eens een beetje van ons belastinggeld neemt en begint met vuilnisbakken te plaatsen “op straat”. Alle trucks in Salinja hebben namelijk een vuilnisbak naast de wagen staan.
  Veel mensen eten echter niet pal naast de truck en hebben, wanneer hun maag volgepropt is, geen zin om 30 meter terug naar de truck te lopen om iets weg te gooien.

 4. Da’s nou typisch Curacao, het zijn niet de truks di pan, het zijn de mensen die menen hun eigen rotzooi gewoon uit de auto te knikkeren als ze zijn uitgegeten

 5. Dat gedeelte van de Salina is een doorn in het oog. Elke keer als ik daar langs rijd waan ik mij in een achterbuurt. De winkels en gebouwen zijn niet om aan te zien, er is geen tot weinig verlichting en het is vuil! Mcdonalds, sasch en vooral benetton zijn goede voorbeelden wat betreft straatbeeld en kwaliteit wat ik vind dat derest een voorbeeld aan moet nemen zodat dat gedeelte wordt geupgrade.