• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een jonge vrouw uit het Nederlandse Helmond probeerde vandaag stiekem haar kinderen mee te nemen naar Bonaire. De 23-jarige werd aan de gate in Nederland, net voor zij het vliegtuig naar Curaçao in wilde stappen, gestopt door de marechaussee.

De twee kinderen van vijf en zes jaar oud zouden naar een pleeggezin gaan, maar de Helmondse wilde hier een stokje voor steken door hen te ontvoeren naar Bonaire. De vrouw is nu opgepakt en overgedragen aan de politie. Beide kinderen zijn opgevangen door Bureau Jeugdzorg.

6 reacties op “Vrouw probeert kinderen te ontvoeren”

 1. jules,simpelweg omdat de wetgeving de positie van de vrouw benadrukt,en bevoorrecht.
  vaders tellen in deze wetgeving niet,en worden als zaad donors gezien.

 2. @ Berdat. Bedankt voor je reactie. Dat zijn de verhalen die wij allemaal al weten. Yiu ku yiu, als je het dan doet doe het dan veilig. Ga dat uitleggen aan een Licht Verstandelijk Gehandicapte. Het is water naar zee dragen. Als dat kind haar wil wilt doorzetten dan is er geen wet die haar tegen houdt. Vito die werkt ook in dat sector en weet heel goed waar hij het over heeft. De laatste tijd krijgen wij ze met bosjes binnen om te begeleiden. Persoonlijk vind ik dat je maar een briefje hoef te schrijven naar de Raad van Kinderbescherming op een van de eilanden en je krijgt genoeg medewerking om zo’n kind daar te begeleiden. Op dit gebied is er wel goede controle door de werkers op Curacao. Trouwens die macho gevoel geld meer bij volwassen mannen niet bij een LVG kind.

 3. Hoe komt het dat een vrouw hier wel in het vliegtuig naar NL kan stappen met haar kinderen zonder toestemming van de vader (ja, zelfs als de ongeboren vrucht en de kinderen erkent zijn, er gedeeld ouderlijk gezag is en de vader samenwoonde met de moeder ten tijde van de geboorte + daarna, zelfs in het geval van echtscheiding), maar in NL wordt de moeder tegehouden als ze deze kant op wilt. Prima dat het gebeurd, want kinderontvoering, ook door een van de ouders, moet bestreden worden, maar het is tijd dat daar hier ook meer aandacht aan besteed gaat worden.

 4. @Vito

  In NL nieuws staat dat haar kinderen van haar afgenomen zouden worden, omdat zij er niet voor zou kunnen zorgen.
  Een kind met kinderen!! Het gebeurt hier nog veel te vaak.
  Als je dan toch aan sex doet, doe het dan veilig!!
  Maar door dat Machismo van de mannen hier en door de achterlijke waarden van het Katholieke geloof met zo’n paus aan het hoofd, mag dat natuurlijk niet!!

 5. Oja dit verhaal is veelste kort, er moet meer informatie komen hierover, waarom ze de benen met haar kinderen wilde nemen naar Bonaire.

 6. Warom hebben ze dat kind met haar kinderen niet laten vertrekken naar Bonaire. Misschien heb ze daar haar dingen beter op een rijtje kunnen zetten, in samenwerking van haar familieleden. Misschien hebben haar familieleden haar daar beter hebben kunnen opvangen. De marechaussee hadden haar beter kunnen laten gaan en de politie daar op de hoogte te brengen van het geval om een oogje in het zeil te houden voorlopig. Daar zou ze misschien een beter leven hebben gehad dan hier in Nederland met haar kinderen. Ik neem aan dat het meisje een LVB kind is,heel waarschijnlijk een drop-out, doordat ze 17 jaar was toen ze haar eerste kind kreeg en haar school niet zal hebben afgemaakt. Als zij haar kinderen geen kwaad heeft gedaan dan had men haar moeten laten gaan in dit geval. Misschien alsnog op advies kijken wat de mogelijkheden zijn dat meisje daar op Bonaire. Want nu is dat kind al haar ticket inleg waarschijnlijk kwijt dat vind ik ook zonde.