• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Oppositieleider Anthony Godett maakt zich ernstige zorgen over de Curaçaose samenleving. De oud FOL-leider is bang dat de forse prijsstijging van benzine en diesel de samenleving onder druk zet. Vakbonden delen zijn mening en vrezen voor een crisis door de gestegen kosten.

Nadat de prijs van benzine en diesel flink omhoogschoot, trokken de taxi-en buschauffeurs aan de bel, de bakkers klaagden over de prijs van brood die al jaren hetzelfde is en ook de vissers gaven aan niet rond te kunnen komen door hun stijgende kosten.

Subsidie
De politiek heeft zich tot nu toe nog niet uitgelaten over de tarieven van het openbaar vervoer en brood. Godett vindt dit onbegrijpelijk en is van mening dat de overheid sommige groepen moet subsidiëren.

Crisis
Ook vakbondscentrale SSK is het niet eens met de verhoging van de prijzen. De vakbond pleit onder meer voor de introductie van gesubsidieerde pompstations voor het openbaar vervoer. Zij zijn bang dat de prijsstijgingen in het levensonderhoud voor een grote crisis kunnen zorgen op het eiland.

7 reacties op “Vakbonden vrezen voor crisis”

 1. Helmin Wiels zal jullie allen verlossen 🙂 Hij gaat binnenkort een kijkje nemen hoe voortvarend ze in Haiti bezig zijn.

 2. @Carlito; Ooit zal deze bevolking wakker moeten worden. Maar waneer???????
  Dat is de vraag. Het is bekend dat menig curacaoenaar zwijgt en alles gelaten over zich heen laat komen. Waarom?
  Niet omdat ze dom zijn maar het is hier de angst die regeerd. Heb je een grote mond en zeg je alles open en bloot (wat ik steeds ook doe) dan komt de dag dat ze proberen je de mond te snoeren. Ik zie vaak jouw comments en ben het vaak met je eens. Je reacties vertellen me duidelijk dat je ook een persoon bent die open en transparant kan zijn.
  Neem bijv. de mars tegen de criminaliteit. Slechts 50 mensen aanwezig, geen politicie, 2 tot 3 politie agenten. Blank/donker 50/50
  De mars tegen de vervuiling door isla:
  Geen politicie, ongeveer 250 man op de been. Tegen actie van Isla om hun job. Ingefluisterd door de vakbond. Zij gaven andere info dan die wij gaven.
  Oke onze info had uitgebreider gemoeten om allen te laten zien wie, wat en waarom.

  De vakbonden wisten voor alles al dat er een crisis op komst is, maar ook die, net als deze fijne regering, houden de mensen dom, beloven andere zaken.

  Daarom sluit ik de laatste tijd ook steevast af met:

  CURACAO WAKE UP

  In de vage hoop dat het eens opgepakt word en men gaat nadenken.
  Als makamba (vriend) leef ik tussen de curacaose bevolking en praat veel met ze. Veel zijn er blij mee dat er iemand is met een ander kijk op de zaken. De snek’s en minimarkt waar ik veel kom zien me graag. Niet voor m’n geld maar voor mijn praatje met tekst en uitleg.

 3. @machoust, Wat vind je dan van Robbie dos santos? De regering wordt gefinancieerd door criminelen.. Trouwens het was oa Schotte en MAN dat er geen verhoging kwam.. rond de referendum.. maar jij hebt wel vaker last van korte termijn want nu hebben we de meest corrupte regering ooit!!

 4. Haallloooo..
  Die vakbonden WILLEN ,al bij intrede van deze regering , dat er een crisis komt !!!
  Jaaaa , die vakbonden die meer als 10 jaar lang hun mond hebben gehouden , vergeet niet hoe ze een paar maanden geleden , elke week een staking afkondigden !!!
  dusss.. Peepss. stop di zeur !!, jullie weten allen dat die benzineprijsvehoging niet door ging vorig jaar, omdat het VLAk VOOR de verkieizingen was…
  En DIE oo..zooo corrupte regering heeft gelukkgi NIET gewonnen !!!
  Ik ben BLIJ met deze regering, op zijn minst voel ik als werkende NIET dat ik erbij genaaid wordt !

 5. Black Lion Curacao will never wake up…. there is no motivation…and the governments like to keep us DUMB…… WHY give these people a FRIGIDAIRE to vote on our parties when EDUCATION is more important for the future of your island ?

  This GOVERNMENT IS CORRUPT TOT EN MET !

  Just want to use the F word to express my feeling for this direction we are heading .
  Crime will not be stopable if you keep the uneducated from doing their things to make a living . like smuggling drugs to europe and come back with money to spend.

  you think it is smart to

  Our governemnt never EDUCATED our own…that is why this is their OWn problem

  Hell to all …. BABYLON WILL FALL in this free for all …

 6. Wanneer komen de bevolking en de vakbonden van Curacao in actie/opstand tegen de medogenloze zakkenvullers(regering en statenleden) en de ongebrijdelde corruptie??? U weet wel die gasten die over de rug van de bevolking hun kapitaal bij elkaar stelen /vergaren (lees de berichten over de invallen bij Robby’s Lottery)en NIETS maar dan ook NIETS voor de bevolking betekenen???

  Waar blijft die WIELS met zijn beloftes om de bevolking te helpen… ja hij helpt ze wel, maar dan verder in de put. Hij is opvallend stil. Ook bang zijn riante salaris te verliezen als hij niet meer op het pluche zit. Walchelijk gedrag van deze man.

 7. De armen worden ARMER en de rijken RIJKER.
  Dit is nog maar het begin van de ellende.
  Kijk naar de mensen met een minimum inkomen. Vooral hen die moeten rond komen van de Understand.

  Nu met z’n allen masaal de auto thuis laten, geen bus of busje nemen. Kijken hoe deze regering zich dan houd.

  CURACAO WAKE UP